Tel: 06 20 9323 654
e-mail küldés
Egy nő tekintsen szeretettel a testére!

Mi is a hastánc tulajdonképpen? Keleti kultúrákban a has életet jelent. Akkor talán a hastánc az élet tánca. Kb. 5000 évvel ezelőtt a hastánc mágikus szertartások része volt. Olyan istennők neveihez fűződik, mint Istar, Ízisz, Hator, Afrodite. Nem is csoda, hogy mágiában használták ezeket a táncmozdulatokat. A hastánc hatalmas energiákat mozdít meg a női testben. Eredetileg nem színpadi tánc volt, hanem az asszonyok egymás között táncolták, egymást tanították a táncra. Bizonyos vonásaiban a hastánc a mai napig kapcsolódik a termékenység gondolatához.: Egyiptomban ma sem képzelhető el esküvő hastánc nélkül.

A 20-as években Kairóban, Algírban és Bejrútban nyíltak először éjszakai mulatóhelyek, ahol szíriai, egyiptomi, libanoni hastáncosnők léptek fel. Európába és a tengeren túli országokba elég későn került át a hastánc, szenzációnak számított a 1893-as a chicagói világkiállításon, ahol szíriai hastáncosnők előadásában volt látható.

hastáncos előadásának legfontosabb része a táncos viszonya önmagához és ennek kommunikálása. Kevés közvetlenebb kapcsolat létezik táncos és közönsége között, mint a hastáncban. Fontos, hogy a táncos képes legyen megnyílni és őszinte lenni tánc közben. Ez az őszinteség nyitja meg az utat a mélyebb kifejezésmód előtt. A hastáncos mozgása elvont és spirituális kommunikáció. A tánc magában hordozza a gyógyítás és az ösztönzés képességét, benne rejlik a művész egyénisége, energiája, amely a résztvevőkre is átterjed. A hastánc, ha őszintén és lelkesedéssel adják elő, közvetítő eszköz leheta a táncos szelleme számára, hogy megragadja a zene szellemét és ezt az élményt közvetítse a közönséghez.

A hastánc jótékony hatásai


A hastánc a belső izmok mozgatásából áll. A hangsúly csípőtájékon van, a tánc jellegét a hullámzó, érzéki mozdulatok adják, az érzelmeket pedig a finom kézmozdulatok mesélik el. A tánc attól lesz igazán nehéz, hogy minden külön-külön mozog. Csípő, derék, mell, váll, és a fej, ezek mozgását kell megfelelően összehangolni. A hastánc nyújtja és erősíti a has és a hát izmait, fokozza a vérkeringést, állandó jó kondícióban tart.

Alakformáló és zsírégető hatásán kívül az inakra, az izületekre is jó hatással van. A lágy mozdulatok nem csak a zsírszövetek leépítésében, de a test kíméletes fejlesztésében is szerepet kapnak. A hastánc ideális a nők számára, hiszen megerőltetés nélkül erősíti az izmokat és javítja az állóképességet. Ezen kívül szabályozza a menstruációs ciklust, valamint csökkenti a menzesszel járó fájdalmakat.

A női szépséget hangsúlyozó mozdulatok jótékonyan hatnak a lélek harmóniájára, elősegítik a szunnyadó női energiák feléledését. Ahogy hatására a test és a lélek szépül, fokozódik a női önbizalom, a pozitív kisugárzás. A hastánc hatására a nők mozdulatai kifinomultabbá válnak. A hastánc mint minden tánc, oldja a feszültséget, gyógyítja a depressziót.

Svéta hastáncosnő honlapja

Hastánc tanfolyamok