Tel: 06 20 9323 654
e-mail küldés
A családom mindig is foglalkozott ezotériával és mágikus szertartásokkal. Nagyanyám és dédanyám is embereket gyógyítottak olyan módszerekkel amik mai emberek szemében nem túl szokványosak. Tűzet gyújtottak, gyertyát gyújtottak, jártak a tűz körül és ráolvasásokat suttogtak. Vízzel, tűzzel, énekkel, földdel és még sok különleges módszerrel gyógyították az embereket. Hívtak esőt és esni kezdett. Pedig ahhoz csak egy kést, néhány szót és néhány mozdulatot használtak.

Talán akkor tanultam meg, hogy a mozdulatoknak hatalmas ereje és jelentősége van. Nagy kár, hogy a mai világban túlzotztan is fegyelmezetten mozgunk. Elfolytjuk a mozdulatainkat és ezáltal az érzéseinket is. Pedig az érzés - maga az élet, maga a tapasztalat. Amióta hastáncot tanítok magam is sokat tanultam a tanítványaimtól. Láttam ahogy a mozdulatok hatására lányok, nők, asszonyok elkezdik felfedezni rég elfolytott vágyaikat, érzéseiket. Elkezdenek kinyílni, mondhatni élni kezdenek és ennek mindig nagyon örülök.

A tánc maga a szabadság és pont a szabadság gyakran nagyon hiányzik a nőknek a hétköznapokban. Látom a lányokon mikor jönnek a hastánc órára, hogy az óra elején gyakran a vasalás, takarítás, a munka jár az eszükben, hogy mit főzzön vacsorára vagy, hogy tanulnia kellene a gyerekkel... Pont ebből a rutinból, ezekből a szürke hétköznapokból szeretném " kirángatni" őket egy röpke órára. Amikor látom, hogy csillog a szemük, felfrissülnek, mosolyognak, nevetnek korukat meghazuttolóan harmónikusan mozognak zenére és hagyják, hogy a zene elrepítse őket nekem ez - a legnagyobb jutalom. Amikor a hastánc gyakorlatok hatására régen várt terhesség végre bekövetkezik vagy nőgyógyászati bajok kezdenek enyhülni vagy egyáltalán nyomtalanul eltűnnek és a nők beszámolnak erról, megköszönik ezt nekem, akkor úgy érzem a munkám nem volt hiábavaló. Néha óra után ha látom, hogy a nyújtó , lazító gyakorklatok még nem eléggé oldották a fáradságukat akkor egy- egy nőiességfokozó meditációt tartunk.

A családomban sok tisztán látó javasasszony született. Nekem is megvan ez a képességem és ha meditálnak a lányok akkor miközben meditációt vezetek, mindig örömmel nézem ahogy rendeződik, harmónikussá válik az aurájuk.  Főleg a csípőjük és hasuk körül. Valaki az órára azért jön, mert fogyni akar, van aki hajlékonyabb akar lenni, van aki a nőiességgel jobban meg akar barátkozni, van aki egyszerűen csak jól akarja érezni magát. Ezekre mind megtanít a hastánc, de legfőképpen arra, hogy egy nő büszke legyen a testére, tisztelje és becsülje önmagát. Sokan úgy vélekednek, hogy a hastánc elsősorban a férfiak elcsábítására szolgál...nos ezzel nem teljesen értek egyet. Egy igazi hastáncos elsősorban saját örömére táncol. Arra figyel a zene milyen érzéseket vált ki belőle és táncával ezt felyezi ki, mondhatni énekel a testével. Táncol a tested, táncol a ruhád, táncol a lelked...szabad vagy - ez a hastánc lényege.


Hastánc műsorok


Fellépéseket vállalok minden alkalomkor, amikor örömöt szerezhetek a táncommal.
Lehet ez születésnap, legénybúcsú, esküvő, falunap, különféle egyéb összejövetel, rendezvény ahol helyénvaló a vidámság és a zene. Ezotérikus rendezvényeken táltosdobosok kíséretével nagyon szeretek szakrális, transzos táncot előadni.
Van egy nagyszerű táltosdob csoport, a Napszarvas Dobcsoport, ők szokták előtranszba ejtő zenével kísérni a táncomat. Ilyenkor úgy érzem mintha egy sámán szertartást végeznénk, mintha nem is táncolna hanem imátkozna a testem. Csodás élmények...

Svéta a hastáncosnő

Táltos Dobosok