Bemutatkozás  

Szobák

Elérhetőség

Képgaléria

Vendégkönyv

Egerről...

 


Egerről

Eger egy régi, híres barokk város, ahová minden évben szinte özönlenek a túristák. Az egri vár az egyik legjellegzetesebb és legfőbb látványossága a helynek, ahol az ide látogatók hosszú sétákat tehetnek a régi bástyák, ágyúk és kazamaták között megtekintvén az 1552-es várostrom emlékeit. Erről a híres ostromról írta Gárdony Géza az Egri csillagok című művét, ami kuriózumnak számít a magyar irodalomban.

A törökök az 1552-es ostrom alatt egy minaretet építettek, amely mindmáig eredeti helyén megtekinthető. Ez az épület a törökök vallási szertartásait segítette, a tetejéről a pap, a lába mellet pedig a török sereg imádkozott Allah istenéhez. Az építmény tetejére hosszú, kacskaringós lépcsősor vezet, aki ezen fölmegy, gyönyörű kilátásban lehet része.

Egernek két fő központja van. Az egyik a Dobó tér, ahol a városháza, Dobó István várkapitány szobra és a Minorita Nagytemplom található, amely egyedülálló Európában. A barokk stílusban épült épületek hangulata örök és kihagyhatatlan élményt nyújt az ide látogatók számára. A másik központ az Eszterházy tér, amely nevét gróf Eszterházy Károlyról kapta, úgy mint a helyben működő, általa alapított főiskola is.

Itt található a Líceum és azzal szemben a Bazilika, amely a XIX. században épült neo-klasszicista stílusban, s ez az építmény az ország második legnagyobb székesegyháza. Az építmény Hild József munkáját dícséri. A térből indul a Széchényi utca, amely Eger város sétáló és bevásárló utcája egyben, s ahol az érsekség is található.

S

W

E

E

T

H

O

M

E

A

P

A

R

T

M

A

N

O

K