A környék adta lehetőségek

 

Az őrséget meglátogatók egyik kedvelt célpontja Csótár Rezső fazekas mester műhelye, községünk egyik büszkesége. A számos szép munkájának megtekintése és vásárlása mellett, a korongozás rejtelmeibe is betekintést nyerhetünk.

Látnivalóként szolgál a két templom is, amelyek közül a református néhány méterre található a vendégháztól.

Barangolás, természetjárás erdőn, mezőn, jelzett turista útvonalakon.

A falút körbevevő nagy erdők gombászásra adnak lehetőséget, felejthetetlen emlékeket.

Ha pedig az ország minőségi boraiból szeretne egy borkóstolót, ez sem akadály, itt ez is megvalósítható. Szentgyörgyvölgyön belül egy igényes pincében, széleskörű tájékoztatást kaphatunk a borvidékek egyes borairól és ezek kóstolásából.

Kisvasút a Kerka-völgyében: A Lenti és Kistolmács között közlekedő, Magyarország leghosszabb kisvasútja festői tájakon szállítja utasait.

A legközelebbi város a 20 km-re található Lenti. A város büszkesége a Lenti Termálfürdő és Szent György Energiapark, mely 4 hektár zöld területen 5 szabadtéri és 3 fedett medencével várja a látogatókat. Vize Európa-szerte ismert. Kiválóan alkalmas degeneratív gerinc- és ízületi elváltozások és egyéb mozgásszervi betegségek kezelésére. A gyógyvíz hatását a Szent György energiapark pontjai egészítik ki, melyek segítségével hatékonyabban tudnak a vendégek feltöltődni, pihenni és gyógyulni. 2004 júliusában került felavatásra a termálfürdő 1340 m2 vízfelületű élménymedencéje. Az új medencében vadvízáram, masszázspadok, nyakzuhany és egy 74 m hosszú óriáscsúszda alkotják az élményelemeket. Külön érdekesség a medence körül kialakított mediterrán hangulatot idéző pálmakert élő pálmafákkal.

 Lenti város hivatalos honlapja

Lenti fürdő hivatalos honlapja

Szintén Lentibe található az igényesen kialakított Sárberki tó, amely a horgászni vágyóknak nyújt lehetőséget.

 A térségben található még a  Vadása tó, Borostyán tó, melyek fürdőzésre, strandolásra, kiválóan alkalmasak. 

A szomszédos Szlovéniai is számos kikapcsolódási lehetőséget biztosít. Ennek egyik jeles képviselője Terme 3000 Moravske Toplice. Termálfürdő, wellness-egészség és sportközpont várja az oda látogatókat, tartalmas kikapcsolódási lehetőségekkel!

Terme 3000 hivatalos honlapja

Leírás: Leírás: D:\2012\web\szefatu 2012\oldal_elemei\csotarr.jpg

Leírás: Leírás: NYRI%2~1

Leírás: Leírás: 001140810_kisvasut_jpg_jpg_orig

Leírás: Leírás: D:\2012\web\szefatu 2012\oldal_elemei\Furdo.jpg

Leírás: Leírás: D:\2012\web\szefatu 2012\oldal_elemei\horgasz.jpg

 

>>>>   Ízelítő a környék adta lehetőségekből   <<<<