Eddig ennyien látogattak meg:

 

 

 

 

Érdeklődni lehet itt!

 

 

 

 

.

Versenyek, rendezvények

2011

 

Városi sportnap

 

Városi sportnapon vettünk részt 2011. szeptember 24-én délután 14 órától a lőterünkön. Ezen a rendezvényen íjászversenyre készítettük fel a jelentkezőket, majd versenyt rendeztünk a kezdőknek. A több, mint egy óra gyakorlási lehetőséggel sokan éltek. Közben frissítő vízzel és zsíros kenyérrel kínáltuk a vendégeket. Négy korosztályt két nemre bontva indítottuk a versenyt. Három körben, távokat arányosan növelve, egyszerre 6 versenyzővel zajlott a megmérettetés. Íjászaink voltak a biztosítók és a beírók. Gyerek lány kategóriában szétlövésre került sor, azonos pontszámokat lőttek. Az izgalom itt sem kerülte el a résztvevőket. Az első három helyezettek érmet oklevelet és erre az alkalomra készített kupát kaptak. Az negyedik és további versenyzők okleveleket kaptak. Készültek képek, amelyek hamarosan feltöltésre is kerülnek.   

Köszönjük íjászainknak akik segítettek az előkészületekben és a rendezvény lebonyolításában, így kellemes napot szerezve sok embernek.

 

                                                                                                                               Elnökség

 

2012. szeptember 15-én Szántódon az Alkotónők Napja rendezvényre kaptunk meghívást.

Jurtát állítottunk majd az  íjászatban adtunk segítséget az érdeklődőknek.

  

 

                                                                                                  Tabi íjászok  

2012 augusztus 04-én Pusztaszemesen falunapon és augusztus 11-én pedig Szóládon fogathajtással egybekötött falunapon vettünk részt. Mindkét faluban

jártunk már, így sokan ismerősként köszöntöttek minket. Természetesen rengeteg új embert ismertünk meg, valamint az íjászattal is sokan most találkoztak először.

 

                                                                                                  Tabi íjászok

 

                        

2012 július 21-én  a Flextronics családi napján vettünk részt.

A rendezvény zártkörű volt, több száz gyerek és felnőtt keresett fel bennünket.

A nagy sikerünket alátámasztja, hogy ezen esemény után is csatlakoztak hozzánk néhányan. Örömmel láttuk, hogy nem mindennapos élményt szereztünk nagyon sok embernek.

 

                                                                                                Tabi íjászok

 

3D/vadászíjász verseny, I. Nyim Kupa

 

Mint ahogy már megszokhattuk Nyimben és Ságváron, szintén nem volt egy könnyű megmérettetés. Gyönyörű környezetben és rafinált cél elhelyezésekkel. A távolságokat a terep és az erdei adottságok miatt nem volt egyszerű megítélni.

Csapadékmentes idő volt, de a nyílt terepen igen erős széllel kellett  számolnunk. Egy körben, 26 cél

2 értékelt vesszővel 572 max. elérhető pont. Nagyon jól is jött utána

 az ízletes vaddisznópörkölt . Tabról hatan vettünk részt, két arany, egy kupa és egy bronz az elért eredményünk a nem "kispályás" és kb. 60 fős létszámból. Jól éreztük magunkat, köszönjük e szép napot.
A versenyen készült képek  itt.

 

Közgyűlés

 

A közgyűlésünket megtartottuk, elhangzott a pénzügyi beszámoló, átbeszéltük a tavasszal történteket, megerősítettük jövőbeni terveinket és lebonyolítottuk a választást is.

 

                                                                                                                    Elnökség

 


                                                                                                                   

                                              

Versenyek, rendezvények

2010

Az éppen aktuális vagy esedékes versenyekről

itt   vagy a linkajánlóban található információ.

Természetesen, ha meghívást kapunk rendezvényre, illetve versenyre, külön feltüntetésre kerül.

 

Üdvözlettel: Elnökség

 


 

Törpe és Dalia arany Boronkán

 

  Szeptember 05-én rendezték a II. Somogyország-Boronka történelmi íjászversenyt. Számos korosztály, kategória és versenyző méretetett meg. Íjászaink közül Lutor Lóránt mini és Fancsali Dávid ifjúsági korosztályban aranyérmesek lettek. Felnőtt nőiben Lutorné Nadrai Beáta negyedik helyet szerezte meg. A kis létszámú tabi csapat többi tagjai, szintén nem vallottak szégyent a nagyon erős mezőnyben. A két körös versenyben izgalmas célok váltották egymást.

 Magasról lefelé lógó korong és harang, ingó és gurítós cél, katona sziluett, lóról hátrafelé lövés, bukócélok egymás takarásában és magaslesről való íjászat. Remek környezetben, kellemes időben, igazán változatos és színvonalas versenyt bonyolítottak le a szervezők.

Az eredmények    itt     tekinthetők meg.

  A verseny emlékei pedig    itt  ezen a linken eleveníthetők fel.

 

                                                                                                                    

                                                                                                                      Tabi íjászok       

 

  


Debütálás Pusztaszemesen 

 

Vannak falvak, ahol már több esetben felléptünk egymást követő években is.

Augusztus 7-én Pusztaszemesre utaztunk, itt korábban még nem szerepeltünk.

Az időjárás a falunapok legnagyobb ellensége és barátja is. Többszöri ijeszgetéssel próbálkozott, de végül is kitartott a jó oldalon. Megérkezésünk után azonnal nekiláttunk a helyfoglaláshoz, lőtér kialakításához, de félbe szakítottuk mert a helyiek rögtön kínálni kezdték vitézeinket itallal és friss lángossal. A sorversenyek és a játékos vetélkedők után mi következtünk a bemutatónkkal, amelyet vad és sertéspörköltből álló ebéd követett. Felváltva íjászatot tartottunk az érdeklődőknek, ezzel egy időben színpadon kívüli programok peregtek. Motoros bemutató, völgyhíd és panoráma látvány tűzoltó kosárból, a falut és környékét bemutató kisvonatozás.

Majd a színpadon folytatódott a program néptáncosok, hastáncosok, showtáncosok, a tabi breakesek és a  helybéliek műsoraival. Majd két órás Roxinház előadás ismert musicalekből az István, a király rockoperából, a János Vitéz daljátékból és sok más sikeres darabból. A falunapot rengeteg ember látogatta meg, a környező településekről is.

 

                                                                                    Tabi íjászok


Különleges falunap Kányában 

 

Az esti műsorba kerülés ellenére még délelőtt sor került a jurta állításra. Sajnos ezután szinte azonnal elkezdett esni az eső, amely estig ki is tartott. A színpad szabadtéri, így estére tolódtak a programok. Az ételek elkészültek az eső ellenére is. Majdnem elmaradt a bemutatónk, de este fél kilenckor mégis csak megszólalt a kürt, " csatára szólítva ". Gyorsan sötétedett, ezerszer jobban figyeltünk, mint máskor. A lövéseinknél az ösztöneink is felerősödtek. A biztonságos kordonon kívül lévő közönség egy különleges bemutatót láthatott, mint egy valóságos esti harcászatot. Befejező műsorként Kristóf Szabolcs tűzzsonglőrködését csodálhattuk, majd résztvettünk a tábortűz begyújtásában, tüzes nyilakkal. Kicsit nehezen gyulladt be az egész napos eső miatt. Búcsúzóul világító lampionok emelkedtek a magasba, csodálatos látványt teremtve. Minden elismerésünk a helybélieknek, hogy a rossz idő ellenére is kitartottak.  

                                                                   Tabi íjászok   


 

Magyarok Vására - Kulturális és Hagyományőrző Napok 

 

             Egyesületünk meghívást kapott a Szántódpusztán megrendezett nemes eseményre. A megye több településéről érkeztek hagyományőrzők és vásárosok.

Az árusoknál csak magyar termékeket lehetett vásárolni, kulturális és népművészeti kategóriában. Több íjász egyesület is jelen volt, megtekinthetők voltak a jurták és az ősi harcmodor fegyverei, eszközei. Mi íjászok, közösen több sorozatban távoli célra vezényelt összlövéseket adtunk le tisztelgésként. Az esemény után megtekintettük a vásárt és a galériát. Sok szépet láttunk és tapasztalatokat cseréltünk ezen a júliusi vasárnapon. 

                                 

                                                                                                                          Tabi íjászok


 

Falunap Kapolyon

 

             Június 19-én délután a változatos programokban mi is szerepet kaptunk, bemutatót tartottunk és íjászkodási lehetőséget biztosítottunk. A jurtát is felállítottuk, készülődésünk közben adódtak apró rosszalkodások és ilyenkor feltettük egymásnak a kérdést: hogy történt ez? Nagyon sokan nézték meg a műsorunkat és az íjászkodást is sokan kipróbálták. Az időjárás eleinte kedvezőtlen volt, mihelyt magunkra öltöttük a kaftánt, nagyon szép idő lett. A rendezők finom lángossal majd szarvas vagy mangalica pörkölttel, illetve babgulyással láttak bennünket vendégül, ízlés szerint. Mi is jól éreztük magunkat, minden tagunknak köszönjük a részvételt.

          

                                                                                                                          Tabi íjászok


                                                 

Mentősök napja

 

2010. június 05 délelőtt 8 órakor kezdtünk a jurta felállításával és a lőtér kialakításával. Megnyitó után a bemutatónkkal kezdődött, majd kulturális eseményekkel folytatódott a rendezvény. A megye különböző városaiból érkező vendégek és a tabiak körében is nagy sikert arattak a fellépők. Minden résztvevőnknek köszönjük a közreműködést.

 

                                                                                                                               Elnökség


Gyereknap több helyszínen

 

A gyereknapi hétvégén több helyszínen is megjelentünk. Pénteken a Szivárvány Óvodánál és Bedegkéren az iskolánál, szombaton pedig Tabon a futballpályán. Az óvodai rendezvényen kézzel rajzolt és készített sárkányra lőhettek a kis vitézek. Igazi nyilakkal mint a nagyok és lehetőségük volt a kiegészítők és ruhák kipróbálására. A félszavas elismerések, a tekintetek a legnagyobb hálát fejezték ki. Bedegkéren az íjak történetéről és használatáról tartott előadást nagy érdeklődés kísérte, amely megalapozta a hangulatot az íjászkodáshoz. A házigazdák nagyon finom palacsintával kínálták a sereget. Tabon a gyerekek pontokat gyűjtöttek így az íjászatnál is. Meglepetést és sikert hozott a jurta felállítása. A levegőt a vesszőkön kívül a főzésünk illata is betöltötte. Gyönyörű látványosság volt az esti tábortűz , amelyet íjászaink tüzes vesszők kilövésével gyújtották be. Örülünk, hogy ismét sikerült kellemes napot szerezni sok mindenkinek. 

 

                                                                                                                     Tabi íjászok


Majális Tabon

 

2010. május 1 - i Tab városi rendezvényen vettünk részt.

Bemutatót nem tartottunk, viszont lehetőség volt az íjászat kipróbálására.

Nagyon sokan látogattak meg bennünket és vettek kezükbe íjat.

A korosztályok egészen az apró szentektől a nagyszülőkig képviseltettek.

 

Köszönet minden segítőnknek és külön kiemelnénk László segítségét, aki bár még nem tagunk, mégis fáradhatatlanul részt vett a vendégekkel való foglalkozásban.

 

                                                                                                                              Elnökség


 

Éjszakai verseny Lajoskomáromban

 

A Lajoskomáromi Íjász Sportegyesület rendezésében, számunkra különleges versenyen vehettünk részt. Az éjszakai versenyen  igazi vadász élményben részesültünk. Jelöletlen távok, lámpa használatát engedélyezték. A céloknál is volt kb. szentjánosbogár méretű és erősségű  fény. A nappali verseny nagyobb területen folytatódott és folyamatosan locsolva voltunk. Persze a szakadó esőről senki nem tehetett. Változás a korábbi évekhez képest a terület, valamint a szervezők biztosították a felírókat. Fárasztó, de izgalmas és jó versenyt tudhatunk magunk mögött. Csapatunk szombat délelőtt még bővült, így összesen 6 fővel romboltuk mások esélyeit. Mindkét versenyen érmesek Csizmadia Richárd, Fancsali Dávid és Kecskeméti János. Az éjszakain pedig Jakab Jenő és Riegelmann Attila voltak még dobogósok.

Gratulálunk nekik.

 

                                                                                                                           Tabi íjászok


 

 

Sikerek Nyimben.

 

Gyönyörű környezetben, nagyon jó társaságban páratlan versenyen vettünk részt. Két értékelt lövés, 1 körben 20 cél. A távok megtétele után távlövés következett 40, 60 és 80 méterről. Végül pedig két vesszővel

ki milyen messzire tud lőni és a harmadikkal összlövés, mint Ópusztaszeren.

A nyolc fős csapatból Lutorné Nadrai Beáta, Csizmadia Richárd,

Riegelmann Attila és Kecskeméti János végeztek dobogós helyen.

Gratulálunk nekik.

 

                                                                                                                         Tabi íjászok

.


 

 

 

Versenyek, rendezvények

2009

 

2009-10-10-én látogatást szerveztünk Regőlybe (szkíta település és életmód rekonstrukció) tanulmányozására.

                                                                                                                      Elnökség

 


A szüreti fesztiválon eredményesen vettünk részt. Nagyon sok érdeklődő keresett fel bennünket, kipróbálták az íjászatot. Minden a tevékenységben résztvevő tagunknak, hozzátartozónak köszönetünket fejezzük ki.

Elnökség


 

 

 

 

Áldás!

2009. Szelek havának 11. napja

Egyesületünk hét felnőtt, és egy gyermek tagja részt vett a Zúgó Nyilak Történelmi Íjász  Egyesület által szervezett emlékversenyen.

A verseny a várpalotai Cseri-parkedőben zajlott egy nagyon fiatalon, 11 évesen tragikus hirtelenséggel elhunyt íjásztársuk, Farkas Boglárka emlékére.

A résztvevő 150 íjásznak 15 célt kellett leküzdeni, három, ill. 1+1 lövéssel egy körben.

A változatos célok meglövése után ebéd, majd ezt követően távlövő verseny következett, kitöltendő az időt a pontszámok összesítéséig.

Ez évi első versenyünkről egy második helyezést hoztunk el gyermekvadász reflex kategóriában, amit Csizmadia Richárd mondhat magáénak.

Ugyancsak Ő lett győztese a távlövésnek, ahol 59 íjászt utasított maga mögé.

 

Üdvözlettel: Orbán László


 

Versenyajánlatok a tavaszi időszakra

Kérünk benneteket, hogy minél előbb jelentkezzetek az egyes versenyekhez, hogy a szervezést időben el tudjuk intézni (autóbusz, vagy saját kocsi, hányan megyünk, stb.) Jelentkezés emailben (tabijasz@atw.hu), vagy telefonon bármelyik vezetőségi tagnál. A vastagon szedettek érdekesnek tűnnek, érdemes lehet megnéznetek.

 

Íme a versenyek helye, időpontjai és linkjei a szipen:

Elnökség


2009-03-03

Beszámoló közgyűlést tartottunk. A tagság határozatképes létszámban (13 fő) jelent meg. A hétközbeni időpont a vidéken lakó, tanuló tagjainknak nem volt túl jó. A közgyűlés eredményesen zárult, az elnökség beszámolt a 2008. évi munkáról, gazdálkodásról, valamint elfogadtuk a 2009. évi munkatervet és költségvetést. A beszámolót néhány nap múlva megtalálhatjátok a 2007-es beszámoló mellett.

 

Elnökség


2009-02-01

Meghívásos teremverseny                                                        Képek az albumban 

A versenyen vendégeink voltak a sárvári íjászok. Az egész napos rendezvényen szép versenyen, jó eredmények születtek, íme az helyezettek, akiknek ezúttal is gratulálunk.

 

  • Férfi felnőtt kategória

1.

  Juhász Zsolt Ságvár
2.   Csizmadia Tibor Tab
3.   Kecskeméti János Tab
 
  • Felnőtt nő kategória

1.   Lutorné Nadrai Beáta
2.   Balogh Ferencné Ságvár
 
  • Ifi fiú kategória

1.   Huszár Ádám Ságvár
2.   Lenner Tamás Tab
3.   Mikolai Marcell Tab
 
  • Serdülő fiú kategória

1.   Csizmadia Richárd Tab
2.   Birinyi Tamás Ságvár
3.   ifj. Lukács Ferenc Ságvár
 
  • Serdülő lány kategória

1.   Fekete Eszter Ságvár
2.   Major Krisztina Ságvár
3.   Juhász Éva Ságvár

             

Minden, a verseny megrendezésében résztvevő tagtársamnak, és külsős segítőinknek ezúton is köszönetemet fejezem ki.

 

Orbán László

Elnök


2008

 

2008. 11. 06. 60 éves az Általános iskola Tabon Képek az albumban 

 

2008. 10. 24. Szekszárd Alisca  Képek az albumban 

 

2008. 08. 31. Litér, íjászverseny
 

2008. 08 .09. Lullai gyermeknap
 

2008. 08. 02. Zalai falunap Képek az albumban 
 

2008. 07. 19. Ópusztaszeren az "Íjászat Napja" rendezvényen vettünk részt
 

2008. 07. 12. Somogymeggyes falunap. Képek az albumban 
 

2008. 07. 12. Miklósi főzőnapon vettünk részt. Képek az albumban 
 

2008. 06. 21. Kapolyi falunap. Képek az albumban 
 

2008. 06. 12. Tabi gyereknap. Képek az albumban 
 

2008. 04. 20. Esztergomi jótékonysági verseny. Képek az albumban 
 

2008. 03. 30. Falva nyila verseny Dabason. Képek az albumban 

 

2008. 02. 17. Siófoki versenyen vettünk részt


2008. 01. 28. Évzáró taggyűlés

 

Megtartottuk évértékelő taggyűlésünket.  Az Aktuális hírek-nél vagy itt megtaláljátok a taggyűlés dokumentumait.


2007. 12. 16. Első Minősítő Háziverseny

 

Nagy várakozással, lelkesedéssel határoztuk el, és készültünk a háziverseny megrendezésére.

Az itt készült képek galériája:

 Tovább


2007. 10. 13.  Szekszárd Alisca Nagy Őszi Íjászverseny

 

Az iskola kisbuszával, + 4 személy autóval, szóval népes küldöttséggel utaztunk le a Sötétvölgybe (17 versenyző és kb 10 fő kísérő szülők, nagyszülők).

Az itt készült képek galériája:

Tovább


2007. 09. 08. Tabi szüreti fesztivál.

 

Színvonalas műsorok, főzőverseny, borkóstoló. Természetesen felvonulás is a főutcán.

Az itt készült képek galériája:

Tovább


2007. 08. 25. Torvaji falunap - Zalai falunap

 

Kettéosztott csapatokkal mindkét falunapon tartottunk egy kis bemutatót,
lehetőséget adva a íjászat kipróbálására az érdeklődőknek.

 

Résztvettek:

Orbán L. ifj. Orbán L, Kádár J. Barta E. Sitkei K. Csizmadia T. Csizmadia R. Kecskeméti J. Szekeres E.

Az itt készült képek galériája:


2007-08-12. Hévizi verseny

 

Részvettek: Orbán L. ifj. Orbán L. Szekeres E. Kádár J. Sitkei K. Barta E. Csizmadia R. Csizmadia T. Horváth Á. Szekeres T.

 

Eredmények:

 1. Helyezés  Szekeres Eszter  Ifjúsági leány
 2. helyezés  Sitkei Krisztina  Gyermek leány
 2. helyezés  Szekeres Tamás  Mini fiú
 4. helyezés  Barta Erik  Gyermek fiú
 5. helyezés  Csizmadia Richárd  Gyermek fiú

2007. 07. 21-22-én Íjászat napja Ópusztaszer.

 

A fényképek az albumban, egy cikk pedig Orbánné Vég Erikától ide kerül majd.

Résztvettünk az Ópusztaszeri Íjászat Napja rendezvényen. Három gépkocsi, 18 fő, szóval nagyon jó és eredményes volt.

  • Szekeres Eszter   2. helyezés

  • Horváth Árpád       2. helyezés

Egyébként mindenki nagyon jól érezte magát.

Az itt készült képek galériája:


2007. 07. 14-én Miklósi falunap.


2007. 06. 23. Kapolyi falunapon vettünk részt


2007-06-02 Ságvári Falunap. Íjászverseny Ságváron.

 

Ságváron rendezett íjászversenyen vettünk részt.

Tényleg szép létszámmal. Felnőttek, ifik, gyerekek.

Nagy melegben fárasztó verseny volt. Az eredmények biztatóak:

Szekeres Eszter: felnőtt női I. helyezett

Horváth Árpád: felnőtt férfi II: helyezett

Csizmadia Tibor: felnőtt férfi III. helyezett

Gratulálunk!


2007-05-12 Koppányvölgyi Napok Zics

Nagyon sikeres volt a részvétel. Mindenki nagyon jól érezte magát. A szervezők már a jövő évi meghívást is átadták.

A további szerepléseinkhez három dolog fejlesztése lenne indokolt:

  1. A gyakorlatok hatásosabbá tétele.

  2. Korhű ruhadarabok viselete

  3. Nyílfogó ponyva elhelyezése

Mindhárom feladat megoldása folyamatban van.


2007-04-28 Közbiztonsági nap Tabon

 

Mi is ott voltunk egy kis "nyilazásra"


2007. 03. 24 Esztergomi jótékonysági íjászverseny

 

    Szeles, esős idő. Szombat reggel fél nyolc. Senki sem gondolta, hogy nem megyünk. El is indultunk.

 

Az itt készült képek galériája:

Tovább


2007. 01. 02,  Íjász szakosztály

 

Sikeresen megrendeztük 2006.12. 30-án a pincelőtéren a nyílt házibajnokságot. Vidékről (Ságvári íjászok) is érkeztek szép számmal versenyzők. Főleg íjászok, 25 versenyző!!!

 

Az itt készült képek galériája:

Tovább


2006. 12. 30. Mindkét szakosztály

 

Lövész-íjász verseny!!

2006.12.30-án nyílt házibajnokságot szervezünk. Helyszíne a PINCE. Kezdés 13.30-kor Nevezés lehetőleg előzetesen. Íjászatnál saját felszerelés kell. Lövészetnél nem. Kategóriák a nevezés szerint lesznek kialakítva. Nevezési díjak: Felnőttek 500,- Ft, tanulók 300,-Ft. Előzetes nevezés az egyesület email címén: tabijasz@atw.hu , illetve Madai Imre (30/3775321) illetve Czobor László (70/9484137) szervezőknél. Díjazás kategóriánként érem, ill. oklevél. Várunk minél több érdeklődőt, sportszerető felnőttet és gyermeket.

Egyesület vezetősége


2006. 11. 26. Íjász szakosztály

 

Ajkán voltunk teremversenyen. Sajnos vasárnapra esett a rendezvény és így néhányan a vidéken tanulók közül nem tudtak eljönni.

Az itt készült képek galériája:

Tovább


2006.10. 28. Íjász szakosztály
 

Alisca Nyilai Egyesület által szervezett versenyre 14-en utaztunk. A verseny Szekszárd mellett az ún. Setétvölgyi erdőben volt, csodálatos terepen, gyönyörű időben.

Az itt készült képek galériája:

Tovább

.

Bemutatkozás  Aktuális hírek  Tagjaink  Alapszabály  SzMSz  Versenyek, rendezvények  Szakirodalom  Fényképalbum  Linkajánló

Kapcsolat

  Íjász Egyesület Tab, Copyright 2007.                                                                                                                                                 JM Design