|
Akadémia fórum
|
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
Szerző |
Üzenet |
Convict Ítélőszék

Csatlakozott: 2006.04.02., Vasárnap, 4:00 Hozzászólások: 92 Tartózkodási hely: Lepsény
|
Elküldve: Szer. Feb. 07, 2007 8:30 pm Hozzászólás témája: |
|
|
AC/DC: Az ilyen játékok amik egy filmet másolnak le - mint pl a pókember - eleve el vannak veszve
Még jo hogy a jk-nak meg az egész SW-nak semmi köze semmilyen filmhez .. na mind1..
Ötlet a játékokra hogy milyen legyen, mi legyen benne.. hát ugye az nem nehéz.. hídd el a programozok nagyrésze is igen kreatív DE ugye ezt egy ember sehogy se tudja megvalósítani (grafikus, programozo, hangot is meg kell valakinek oldani..) meg hát ugye élni és kéne valamiből tehát nem hobbiszinten kéne csinálni.. tehát kell egy nagy team.. ahoz meg kell pénz.. ahoz meg ugye kéne valaki aki finanszirozza és összefogja a csapatot.. na ugye itt jönnek be a kiadok, szponzorok, marketingesek akik viszont beleszolnak az ötletekbe mert nekik meg a pénz kell!!! (nem mintha "szegény" programozonak nem az kéne) mert ugye időre kéne kiadni.. meg hát nem egy országban, meg hát olyan stilus kéne ami eladja magát amire van kereslet.. és így vesznek el a legjobb játékok és a legnagyobb ötletek
Bandaror: bár mindenki marha jó játékot akar csinálni, azt nézz szét mennyi szemét van
Lehet hogy sok szar játék van de ezek a játékok mögött emberek vannak és hidd el sokat meloztak vele hogy ilyen szar legyen.. :S Ráadásul megint kérdés hogy kinek mia a "szar" mert bizt hogy van egy olyan célcsoport akinek pont az tetszik..
Band : Jó igaz, a programozok a legegyszerűbb dolgot is képesek olyan bonyolultan megoldani
hmm a programozó épphogy azt csinálja hogy a legbonyolutabb műveletet is megprobálja a legegyszerübben legkevesebb ráfordítással megoldani.. hogy minél kevesebb legyen a gépigénye, kevesebb hiba legyen benne max te látod ugy hogy az bonyolult mert nem látod át a forrásfilet!
Valszeg azért csinálták bonyolultra mert nem volt idő vagy lehetőség jobb megoldást találni.. esetleg kedves tőkebefektetők segbebillentették őket hogy siessenek már mert itt a karácsony és most veszik a cuccot.. azt majd januárban kidobunk hozzá 25db 500megás patcht.
jah L2.. pk nélkül az L2 dögunalom.. hidd el játsz vele legalább fele annyit mint én játszottam és megérted.. idővel már nem fog semmi ujdonságot nyujtani a tápolás, raid, .. max a pvp, siege és a pk (esetleg pk vadászat) mert ezeknek megvannak a maga hangulata.. mert ott player vs player van és nem egy számítogép irányitotta darab bináris adathalmaz..
Szerintem a legjobb buli egy kisebb csapat embert összefogni és pvp-zni esetleg pk-zni (persze nem azt mondom hogy 80as szinten lövöldözz a kezdővárosban és pofázzál mert hát ugye az nc) de egyszer probáld ki a pk-t pl antaras lairben vagy Toiban.. jah és pk-t nem a gm fogja szabályozni hanem a playerek (ráadásul gmek 90%nak van pk-s karija cask max te nem tudsz rola ) szerintem ami gusztulstalan tud lenni (Bár iszonyat fun:D) az a trainelés..
Na eleget írtam mentem partyzni, bye |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Osamis Ítélőszék

Csatlakozott: 2006.04.02., Vasárnap, 3:51 Hozzászólások: 64 Tartózkodási hely: Dunakeszi / Budapest / Balatonendréd / Siófok
|
Elküldve: Csüt. Feb. 08, 2007 4:00 am Hozzászólás témája: |
|
|
Nah csao mindenkinek. Külön üdv Convictnak (HARRRRRRR)
Nem tom hogy hányan vagytok, kik emlékeztek reám...!?!?
Naszal....há izé.....Olvasgattam a fórumot és hát.... látom, vége.
Gondolom, ti már túl vagytok rajta, de én jelenleg a remete vagyok aki épp most jött ki a barlangjából és a kezébe nyomtak egy Blikket, egy Mai Lapot, egy Magyar Narancsot meg egy Michelle Wild DVD-t.... na szal kb sok az új infó és meg vagyok szeppenve....
Cono! Elkezdtem Linuxozni (miután 1 hét alatt 4szer telepítettem Wint) ... (Köszönöm Mr. Gates!) Szal elkéne a segítséged... Minden új még... asse tom, hogy hova kapjak.
Üdv
Osa _________________ Üdv
Osa |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Osamis Ítélőszék

Csatlakozott: 2006.04.02., Vasárnap, 3:51 Hozzászólások: 64 Tartózkodási hely: Dunakeszi / Budapest / Balatonendréd / Siófok
|
Elküldve: Csüt. Feb. 08, 2007 4:07 am Hozzászólás témája: |
|
|
Bazzeg Cono, te Lepsényi vagy???
Most költöztem B. endrédre
Nem mondasz hülyeséget a játék-marketingel (vagy játék vs. marketing) kapcsolatban.
csao
Osa _________________ Üdv
Osa |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Vendég
|
Elküldve: Csüt. Feb. 08, 2007 8:18 am Hozzászólás témája: |
|
|
én nem is firtattam soha, hogy sok nyűg van egy játékkal, és a készítők döntő többsége belead mindent, viszont pusztán ezért senki sem fog játszani az adott progival, max a rokonok kényszerből
igazad van (természetesen ) abban, hogy mindenkinek más a jó játék, de azért vannak általánosságok. pl grafika, élettartam, kezelhetőség stb.
az ezek iránti igényszint persze személyenként változik + ugye még a stílus is. én pl elismerem hogy a cod2 egy jó alkotás , de nem tudok játszani vele, mert hidegen hagy.
ja és örülök tarajos paci, hogy végre írtál pár okosságot neked is goa, régen láttalak
-bandaror |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Convict Ítélőszék

Csatlakozott: 2006.04.02., Vasárnap, 4:00 Hozzászólások: 92 Tartózkodási hely: Lepsény
|
Elküldve: Csüt. Feb. 08, 2007 10:15 am Hozzászólás témája: |
|
|
http://www.szabilinux.hu/index.html
legelején ezt ajánlom.. aztán ha kérdésed van olvasgassd:
http://www.szabilinux.hu/index.html
itt nyugodtan kérdezhetsz is de valszeg már elötte volt hasonlo téma szoval érdemes átnézegetni őket jah és bátran írj nekik ha nem megy valami szívesen segítenek elvégre senki se ugy kezdte hogy már mindent vágott
De amugy szerintem meg fog tetszeni jah és üdv újra
Bandaror: de azért vannak általánosságok. pl grafika, élettartam, kezelhetőség stb.
grafika: (én meg sokan mások is pl eljátszogatunk olyan játékkal amit pl rpg makerrel dobtak össze.. ha vágod azok melyik gémek akkor tudod hogy az grafikailag nagoyn nincs ott, meg ennyi erővel már jk is elavult de én még szivesen játszogatok vele.. de akár még régi Retaliátorral, quake1-el vagy akár doom-mal is régen is jo volt most is az az hogy már van jobb engem nem zavar /legalább fut gyengébb gépeken is/
élettartam: na hát ez stilusonként változik.. én pl egy rpg-vel akár éveket eljátszok mig egy sima fps-t végigviszek azt kész.. max még megprobálom legnehezebb fokozaton stb de amuyg nekem annyi, de pl van aki imád ezzekkel is szöszmötölni.. ha arra célzol mennyi idő végigvinni hát FEAR-t kb 7ora alatt végigtoltam mégis azt mondom hogy az egyik legjobb játék amivel eddig találkoztam (ha van multi akkor meg hát élettartamról akár feles beszélgetni is )
kezelhetőség: na hát ez megint érdekes pont mert pl egy szimulátort vagy pl egy űrszimulátort nehéz megoldani ugy hogy mindenkinek elsőre kézre álljon, van olyan játék amit meg kell tanulni használni.. ez van , probáld pl ki az eve-online-t , a tutorial kb 4óra ugy hogy átugrálod nagyrészét.. azt utána még 1év mulva is mutatnak benne új dolgokat, egy ilyen játéknak nem lehet egyszerüen megoldani a kezelhetőségét, egy fps-t mindig könnyebb lesz megtanulni mint egy szimulátort.. hidd el a készítők mindig arra mennek hogy a lehető leglogikusabban legkönnyebben kezelhetővé tegyék a játékukat de hát van amit nem lehet leegyszerűsíteni... vagy nem érdemes.
Nem azért írom ezeket ,hogy csak belekössek valami témába de mivel tod hogy van jópár programozó ismerősőm (és mivel már jó ideje én is annak tanulok ) és van közülük néhány aki foglalkozik játékfejlesztéssel tudom hogy milyen nehéz minden igényt kielégíteni és hogy mennyi melojuk van benne. Persze ha már pénzért adják ki akkor elvárja az ember hogy oylan is legyen amilyennek szeretné de én még nem vettem olyan gamet amiben csalódtam! Nem tudom közülleteknek kiknek és mennyi eredeti boltban megvett game van mert szerintem joval több a warez.. és ha azokrol van szo akkor meg egyszerüen nincs jogunk leszolni mert még annyit se tettünk hogy kifizetjük (nem véletlenül ilyen drágák a játékok)
Jah és bocsánat a magyar szakos kollégámtól a megfogalmazásért meg a helyesírási hibákért de iszonyat másnapos vok
Na további szép napot |
|
Vissza az elejére |
|
 |
AC/DC Vendég
|
Elküldve: Csüt. Feb. 08, 2007 10:19 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Ööö Cono, félreértettél, lehet nem játszottál a pókemberrel De az (nagyjából) pontosan a film szerint halad.Ezért nem is lehet sokkal hosszabb a gém mint maga a film Annyival tudják nyújtani hogy raknak bele olyan részeket amik lefoglalnak, és nem sikerül egyből megcsinálni.
Ha belegondolok az összes ilyen játék nagy bukás lett... az episode one is ilyen, és... hát amikor PS-en először játszottam vele nagyon nagy élmény volt Mert SW fan is vagyok meg minden... aztán megszereztem PC-re...hát gyakorlatilag a PS játékot átírták PC-re A lehetőségek elég szűkösek, a végső harcban Darth Maul sz*rráráz a terem végéből is akár, neked meg van egy nagyobbteljesítményű ventillátor erejű erőlökésed Egyetlen esélyed az életcsomagok, meg ha beleállsz a képébe és kalimpálsz A Jedi Knight első része régebbi valamivel, és mégis százszor jobb.Az különösen tetszett benne hogy cutscene-eket (nem jut eszembe mi a magyar neve) igazi emberek játszották Meg az a pálya amikor választottál a sötét és világos oldal közül, és a megsemmisülő hajóról menekülsz.... fúúúú meg amikor a böhöm állat sith meg a kis mitugrász tesója ellen kellett harcolni. Egyszerűen király játék.És idén már 10 éves. |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Band Vendég
|
Elküldve: Pént. Feb. 09, 2007 9:13 am Hozzászólás témája: |
|
|
Lehet hogy a játék programozokat a szponzorok, a marketingesek rugdossák hogy csináld már meg, én ezt el is ismerem, nem is akarok belekötni, hisz nem mozgok ebben a körben.
De az a baj hogy így az eleinte nagyon jó játékot úgy el kell rontani hogy az már a kezdeti ötlethez nem is hasonlít, hisz ahhoz hogy megalkossák művűket ahhoz idő kell, de az sajna nincs mert a mögöttük álló Tőke csak a bevételeket nézik és törekednek a minnél kissebb kiadásokra, így növelni a profitjukat, és im elérkeztünk a mai világ legnagyobb problémájához, a pénz a pénz és a mégtöbb pénz, szinte mindenkit ez mozgat, és ezért kell a jól élvezhető, jó minőségű játékokat, lebutitani, hogy minnél előbb piacra dobják.
Így lerövidől a játék programozására jutú idő, így a programozok is könnyebben rontanak és erre irányult az a kijelentésem hogy amit el lehet rontani azt el is rontják, ha nem is szánt szándékkal.
Mellesleg ez a kiadoknak is jobb, hisz miután bugos a játék vagy valami nem jó benne de azért sokan megveszik mert játszható, így miután kijött a játék a progizok már dolgoznak is a javításokon pl patchek ,kiegészítők stb. Ezekből ismételten pénz folyik be.
Nem szídom a programozokat, hisz ha nem lennének akkor játékok se lennének én inkább a rendszerét szídom, bár tök fölöslegesen hisz tenni elene nem tudok. |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Band Vendég
|
Elküldve: Pént. Feb. 09, 2007 9:14 am Hozzászólás témája: |
|
|
JA igen majd elfelejtettem üdvözöllek Osamis |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Convict Ítélőszék

|
Elküldve: Pént. Feb. 09, 2007 3:07 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Band ugy látom hogy kb ugyanaz a véleményünk... |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Vendég
|
Elküldve: Pént. Feb. 09, 2007 6:23 pm Hozzászólás témája: |
|
|
dear cono
írtam, hogy szeméyenként is váltakozik, csak a három alapot soroltam fel pl (többek között) c64-es emulátorral is gyakran tolom (azt a köcsög impossible missont még mindig képtelen vagyok véghezvinni-beszélő név commandonak a zenéjére meg még mindig dúdolok), doom 2, wolfeinstein, és a heretic a kedvenceim közé tarozik ma is...ja, és az x-wing!
szóval én spec a grafikát nem nézem szúrós szemmel, de a kezelhetőségért harapok ... valaki fordítva: rohadt erős grafika, de gyenge kezelhetőségnél inkább szüttyög az irányítással. abban viszont igazad, van hogy nincs semmi jogunk leszólni a törten beszerzett progikat. viszont az embernek mindig kényszere van lehordani azt, ami nem tetszik neki... legalábbis a játékoknál biztosan
lábjegyzet: a wowot anyázni jogom van és élni is fogok vele
-bandaror |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Convict Ítélőszék

|
Elküldve: Szomb. Feb. 10, 2007 9:38 am Hozzászólás témája: |
|
|
Bandaror : abban viszont igazad, van...
Miben nincs?
Én is azt mondtam, hogy minden embernek más számít egy game kapcsán és nincs olyan játék, ami legalább egy embernek ne tetszene, tehát hogy szar az nem feltétlenül igaz, mert másnak épp lehet az a kedvence.. mások vagyunk más az izlésünk más az elvárásunk én pl sose tudnék egy NHL gamel 10percnél többet szöszmötölni.. de attol még pl egyik lakotársam éjjel nappal azzal nyomja.. Nekem csak az nem tetszett, hogy mindenki leszol olyan játékokat, amiért ő semmit nem tett, nem is érdekli, nem is az ő stílusa csak mondjuk látta warez oldalon rola egy képet, vagy haver kiirta neki.. Minden játéknak megvan hogy milyen fogyasztói igényt akar kieglégíteni.. ha neked mások az elvárásaid.. hát könyörgöm , ne vedd meg!!
ui: wowot csak nyugodtan  |
|
Vissza az elejére |
|
 |
AC/DC Vendég
|
Elküldve: Szomb. Feb. 10, 2007 11:40 am Hozzászólás témája: |
|
|
Én felraktam az NBA07 -et.... nagyon király játék, szuper mozdulatok, lenyűgöző ahogy zsákolni lehet (bár egy idő után meg lehet unni a mozdulatokat) Csak egyszerűen nem bírtam rájönni hogy mit hogyan kell.... össze-vissza rohangáltam meg dobáltam a labdát, passzolni akartam, de nem arra ment ahova én akartam...pfff szóval nálam nem volt hosszú életű. |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Mamba
|
Elküldve: Hétf. Feb. 12, 2007 2:24 am Hozzászólás témája: |
|
|
Szioka Mindenkinek!
Hát látom azért éltek még örülök neki remélem mindenki jól van.
Üdv Osi már jó a net?Szuper átdughatod a képed a Lineage-s webre is.Na meg mások is nyugodtan.Végülis csomó régi ismerős van ott is.
Ott is lehet trécselni.
www.m-klan.atw.hu
Na megyek dobok egy szunyat
üdv mégegyszer ujra Osi
bb all |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Vendég
|
Elküldve: Hétf. Feb. 12, 2007 10:15 am Hozzászólás témája: |
|
|
cono, a szerénységed értékelem legjobban
nyyya, pontosítok tovább: addig ok hogy minden játék más-más igények kielégítésére készült, de amiről beszéltünk, tehát a xar játékról az az ami egyik rétegnek sem tetszik... max egy nagyon vékonykának, aki tudja bár hogy xar, de azért küszködik vele... egyébként szólásszabadság van, szóval ha nem tetszi kvalami akkor azért vagy hogy szidd (bár tudom nem szép dolog )
és nem: nem veszem meg
szia mamba, én felkutattam már a honlapot, írtam is, de sehol senki...egyedül banderas válaszolt , ja pardon bamboo is szóval mégiscask vannak  |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Band Vendég
|
Elküldve: Hétf. Feb. 12, 2007 12:17 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Mástól nagyon ne is várj választ mert ott is mint itt is 3-4 ember van jelen. |
|
Vissza az elejére |
|
 |
|
|
Készíthetsz új témákat ebben a fórumban Válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban
|
|