Knight Fire Guts Ginrai (BotCon 2014, voyager):


Az a jó a BotCon-ra kiadott gyûjtõi figurákban, hogy ekkor olyan karakterek és korábbi figurák is sorra kerülhetnek, melyek a játékboltokba szánt szériákban nyilván nem kapnának figurát. A 2014-es BotCon választékban is van pár ilyen figura, köztük a convention talán legértékesebb figurája, melyet most van szerencsém bemutatni. Az öntõformából amúgy bõven van színválaszték. A figura tematikus Pirates vs Knights díszdobozban kapott helyet.

A kiadást a 2002-ben japánban kiadott Fire Guts God Ginrai figura inspirálta, mely Powermaster Optimus Prime (Convoy) limitált kiadása volt. A BotCon kiadáshoz a már sokszor használt Classics Optimus Prime öntõformát használták. Ez a figura már a 2008-as BotCon-on is szerepet kapott, és az akkori figuraválasztéknak is az egyik legértékesebb darabja lett. A fiurát már bemutattam itt és itt.

A figura szép erõteljes festést kapott, mely remekül hozza a 2002-es kiadás színsémáját. Persze Magyarországon errõl a színrõl lehet, hogy más jut az idõsebb gyûjtõ eszébe. Szerintem nagyon jól néz ki. Végre egy verzió, melyen festéssel is kiemelték a kamion oldalán található íves bemélyedéseket. Érdekes és szép megoldás, hogy a hûtõrácsot feketére festették, majd a fekete fölé ezüst festés került. A légterelõ tetején kapott helyet a hatalmas "Knight" insignia. Összességében nagyon szép a festés.

A robot mód is jól néz ki, és magyar szemmel is kifejezetten polkorrekt, hiszen a narancssárga melegítõfelsõ alatt vörös mackóalsót hord. :-) A kamion légterelõje a hatalmas insignia miatt itt inkább nem puskaként, hanem pajzsként funkcionálhat, melyhez kard illik (én Gen. Drift-tõl kéretem kölcsön neki). Gyûjtõ szemmel jó, ha egy figura igényes és egyben ritka és értékes is. Ginrai mindkét szempontnak megfelel.

Alt mód: 10/10
Alt mód festése: 10/10
Átalakítás nehézsége: 4/10
Átalakítás ötletessége: 4/10
Robot mód: 7/10
Robot mód festése: 10/10

Card:

Henkei Optimus:

Ginrai és Optimus:

Méretarány:

Drift kardjával:

Alt móddal:

Színek:

Méretarány:

Seibertron galéria- nem elérhetõ

Vissza