Black Optimus Prime (Takara- United Tokyo Toy Show ex., voyager):


Érdekes, hogy sokszor a legádázabb kinézetû figurák az egyik legpozitívabb Autobot karakter figuráinak fekete átfestéseibõl lesznek. Illethetik csak "Black", vagy "Dark" jelzõvel, lehet Nemesis Prime, vagy Scourge, a kinézet mindig nagyon ütõs, fõleg ha sikerül eltalálni a fekete hideg kékes-zöld színkombinációt, persze vörös szélvédõvel. És azért emlékezzünk meg a lila-zöld Shattered Glass verziókról is. Sajnos ezeket az átfestéseket szinte soha nem a Hasbro main fugura line-ban találjuk, általában vagy a Takara adja ki õket, vagy valamilyen exkluzívként jelennek meg amerikában, így az áruk sem túl alacsony. 2014 márciusában sorra kerül néhány ezekbõl a gyöngyszemekbõl. Kezdetét veszi a Nemesis "March".

Korábbi gonosz Optimus bemutatók:

- TFCC 2013 Scourge; Prime FE Dark Guard Optimus Prime; Botcon 2012 Shattered Glass Optimus Prime; WFC Cybertronian Nemesis Prime, Prime Go! Nemsis Prime:

Ezt az öntvényt eddig még nem mutattam be, mivel én sem rendelkeztem vele. Pedig nem mai darab. Eredetileg a Takara adta ki Henkei figuraszériájában 2006-ban. Ezt követte a Hasbro Classics kiadás is és persze még számos további átfestés mind a Takara, mind a Hasbro részérõl. Az utolsó átfestés a 2013-as Tokyo Toy Show alkalmából került kiadásra, a kiállítás exkluzív figurája volt még Prime FE Clear Optimus is. A Hasbro még 2008-ban a San Diego Comic Con alkalmából kiadott a figurából Nemesis Prime átfestést, ám ez a kiadás mégis hiánypótló, mert igazából ez hozza az igazi Nemesis színkombinációt.

Az alt mód egy modern kamion méghozzá "flat nose" és "kabinos" kivitel. Nagyon jól néz ki. Koromfekete festés kapott, vörös szélvédõvel és a Nemesis átfestésekre jellemzõ zöldeskék és vörös színbetétekkel. Ebben a verzióban Takara módra ezüst (és nem szürke) festést kapott a hûtõrács és a lökhárító, a hûtõrács tetejét pedig feketére festették, ami a kamion elejének festése szempontjából szintén sokat dob a kinézeten.

Az átalakítása egyszerû és logikus. 2006-ban még nem spóroltak annyira a mûanyaggal a figurákban, így súlya is van. Nagyon ötletes, ahogy a kipufogóból és a kabinból fegyver alakul, melyek a vállra téve még kombinálhatóak is.

A robot mód is jól néz ki. A stabilitása és a pózolhatósága is rendben van. Egyedüli probléma, hogy a bokaizületek nem mozgathatók, így ha a lábai nincsenek összezárva, akkor a belsõ láb-éleken áll. Emellett engem némileg zavarnak a kezekre kerülõ kamion orr darabok, de ezeket a problémákat elnézhetjük neki, hiszen régi figuráról van szó. Ebben a festésben viszont kegyetlen "kisugárzása" van. Egyedül a combok nem feketék, de azok is sötétszürke festést kaptak. Fény hatására a szemei izzanak, mint a pokol tüze, a lightpiping remekül mûködik. Egy remek figura hangulatos átfestése, az ára sajnos borsos (bár egyben értékálló is), de aki teheti, szerezze be, mert megéri.

Alt mód: 10/10
Alt mód festése: 10/10
Átalakítás nehézsége: 4/10
Átalakítás ötletessége: 4/10
Robot mód: 7/10
Robot mód festése: 10/10

Nemesis dobozban:

Box art:

TTS ex. Black & SDCC ex. Nemesis:

Méretarány:

Kinéz:

Alt móddal és vállágyúval:

Nemezis méretarány (katt):

Seibertron galéria

Vissza