Cybertronian Optimus Prime (Generations- WFC, United deluxe):


A korábban bemutatott War For Cybertron figurák (Bumblebee, Soundwave) után következzék az egyik még hiányzó: Optimus Prime! A figura elsõre nem nyerte el a tetszésem, nem is szereztem be a megjelenésekor, de szerencsére idõközben megváltozott a véleményem, így van szerencsém egy remek figurát bemutatni... sõt mindjárt kettõt is.

Az alt mód a számítógépes játéknak megfelelõen egy cybertroni kamion ami engem inkább egy áramvonalasított gõzmozdonyra emlékeztet. Nagyon érdekesek az arányai a nagy elsõ és a két kisebb hátsó pár kerékkel. A burkolat gömbölyû vonalai remekül mutatnak. A fegyver kamion módban a tetõre pattintható.

Az átalakítása deluxe-hoz képest kifejezetten összetett, bár ahogy azt WFC Soudwave-nél is írtam, jópofa és ötletes is egyben.

A robot mód is pontosan olyan, mint a játékban, nagyon jól sikerült, arányos figura. A fejét kellett egy ideig szoknom a "hosszú fülei" miatt, de végül is nem vészes. Jól pózolható és elég stabil is, bár a talp rész nem ad ki teljes egyenes felületet, így egy picit billeg. A robot karakterisztikája jól változtatható a vállpanelek és a váll felett elhelyezkedõ kerekek dõlésszögének módosításával. A fegyver - melynek két módja is van és MechTech kompatibilis- a karokra, a vállakra (kerekekre) is pattintható, de kézbe is adható.

A figura a 2011-es Tokyo Toy Show alkalmából WFC Megatronnal együtt limited kiadású dupla pakkban új festéssel is megjelent, Darkside Optimus Prime néven. Az eredményt elnézve ha van figura amit érdemes volt ilyen színben kiadni, akkor az ez. A fekete és a világos kékes-zöld színek miatt kiválóan hozza a Nemesis Prime image-t és végre nem végeztek fél munkát a japánok a fekete újrafestésekkel: Decepticon insigniát is kapott. A szemek vörösen világítanak, a mellkas króm vörös festése pedig csak még gonoszabbá teszi. Nagyon illik ez a hangulat a figurához.

Bár némileg felment az ára a nemzetközi piactéren, nagyon ajánlom beszerzésre a moldot.

2011.09.30.:

Box-art Generations:

Box-art United:

Ok, hogy cybertroni, de hol kell beszállni...?

Álcák túlerõben:

Méretarány:

Cybertroniak:

Az igazi Nemesis:

Alt móddal:

A jó és a rossz:

Méretarány:

Seibertron galéria- Generations

Seibertron galéria- United- nem elérhetõ

Vissza