Shockwave Fusion Tank (movie 3, commander):


Mindössze két Cyberverse pakkot szereztem eddig be, Megatron-t és Shockwave-t. Fontosnak tartom az ötletet, hogy az alap figura és a hozzá adott további mûanyagdarabok tudjanak kombinálódni. Megatron esetében egy szép hosszú tartálykocsit, míg Shockwave-nél egy kibõvített önjáró cybertroni fúziós tankot kapunk. Az ötlet nagyon jó, a kivitelezés már kevésbé.

Maga a figura tetszetõs. A robot mód hasonlít a voyager-re, azt nem tudom, hogy még mire, mert a filmben nem láttuk ilyen módban, csak a túlméretezett fém bányászkukacát vezérelgette robot módban. Viszont itt egész jól néz ki, és a festés sem rossz, mûanyagszürkén hagyott résznek nincs nyoma. A karakterre jellemzõ csövet itt is megtaláljuk, csakúgy, mint a filmben is látható pengét. A felépítményt rácsatlakoztatva egy nagyjából voyager méretû alt-módot kapunk, remek összetett felületekkel. A látszat azonban csal. Sajnos a két részt nagyon nehéz úgy összepattintani, hogy máshol ne ugorjon szét, sajnos a figura megtervezésére szánhattak volna több idõt. Lehetne reszelgetni egy kicsit, hogy jobb legyen, de egy prémium játéknál ez nem hiszem, hogy megoldás.

Az átalakítása elég egyszerû, utána pedig egy remek robot módot kapunk. Ezért is döntöttem a beszerzése mellett. A méretéhez képest remekül kidolgozott és jól pózolható. Egyedül az fura, hogy a fúziós ágyú és a penge kapcsolódási pontjai nem az alkaron, hanem a könyök felett kaptak helyet, így ennek a gyakorlatban nem sok hasznát venné. A kiegészítõ felépítménynek robot módban tényleg semmi értelme nincsen. Mindenféle módon lehet hajtogatni, de minek...? Azt hittem, legalább valami Star Trek szerû Borg regenerálókamrának jó lesz, de sikerült úgy megoldani, hogy a figura lábai ne férjenek bele. A szóló kiadást (ha egyszer lesz) viszont csak ajánlani tudom. Ebben a kiadásban ez a darab plusz mûanyag nem ér annyit, amennyit elkérnek majd érte, ha a hazai boltokba kerül.

2012.01.17.:

Commander tank:

Commander + voyager:

Commander + voyager + fej:

Méretarány:

Cyberverse kombinált fusion tank mód:

Cyberverse + voyager:

Cyberverse méretarány:

A kiegészítõ:

Voyagerrel:

Méretarány:

Seibertron galéria- nem elérhetõ

Vissza