Cybertronian Grimlock (Generations- FOC, voyager):


A Fall Of Cybertron játék kapcsán újra kiadásra került egy Grimlock figura és bár nyilvánvalóan felülmúlni nem tudja az elõzõleg kiadott Masterpiece verziót, mindenképpen nagyon jól sikerült ez a kiadás is.

Az alt mód természetesen egy T-rex. Elsõ ránézésre kissé "faroknehéz", de a játékban is kb ilyen arányokkal bír. A felületek ls a festés remek, egyedül a "kezek" maradtak mûanyagszürkék. A formák részletgazdagok, különösen tetszetõs ahogy a farok vége és a középsõ rész arany festése egy ívet alkot. A pózolhatósága sajnos nem a legjobb. Sem a combok, sem a farok, sem pedig a fej nem mozgatható. A térdek és a lábfej igen, illetve a combok is, ha kipattintjuk õket a helyükrõl, de azért ez kevés az artikulációhoz. A száj is nyitható. A fej remekül kidolgozott, a világító szem effektus (lightpiping) remekül mûködik. Gombnyomásra a száj kinyílik és egy igen erõs led kapcsolódik be. Ez sötétben nagyon jól néz ki, mert nem csak a szemek világítanak, de a fej törésvonalain is a fejtetõn található insignián is remekül átvilágít a fény (képek alább). A dinó mód mellkasa az Animated verzióhoz hasonlóan üreges, de ez nem túl zavaró.

Az átalakítása nagyon egyszerû és logikus, a lábak / farok viszonylatában pedig az eddigiektõl eltérõ, igen ötletes megoldást tartalmaz.

A robot mód egyszerûen zseniális. Nagyon visszaadja a karakter hangulatát, ráadásul jól pózolható és nagyon stabil. Egy kardot és egy pajzsot kapunk hozzá, mindkettõ igen igényes kivitelû, olyan, mint a 3rd party kiegészítõk melyek igen borsos áron szerezhetõk csak be. A fegyverek a kezekbe, karokra és a vállakra (dinó mód lábai) is felpattinthatók. A világító szem effektus robot módban is remekül mûködik és a led-es megoldás is bevilágítja a mellkast, igaz itt ez kevésbé látványos. Külön kiemelném az insigniát, mely nem a hivatalos felségjelzés, hanem a Lightning Strike Coalition felségjele, mely Grimlock korábbi sub-Autobot szövetsége volt (Grimlock vezetésével) és easter-egg-ként a játékban is látható. Kis gesztus a rajongók felé.

Engedjétek meg, hogy úgy fogalmazzak: kötelezõ darab. És kedves Hasbro, jöhet a többi Dinobot (ha lehet Sludge is)!!!

Alt mód: 8/10
Alt mód festése: 9/10
Átalakítás nehézsége: 4/10
Átalakítás ötletessége: 7/10
Robot mód: 10/10
Robot mód festése: 10/10

A bemutatóban önként szerepet vállalt: Papo Ankylosaurus, Papo Running T-rex.

2013.01.06.:

Box art:

Grimlock vs Ankylosaurus:

T-rex:

Face 2 face:

Grimlock meet Starscream:

Pár Grimlock:

Méretarány:

Fény effekt:

Kard:

Pajzs:

Masterpiece puska:

Voyager Soundwave-vel:

Méretarány:

Seibertron galéria- nem elérhetõ

Vissza