Hoodlum / Hot Rod (Fans Toys, "masterpiece"):


Miután egyre több 3rd party cég dolgozik minõségi G1 hû figurákon és a tempo is egyre nagyobb, egyre többször fordul elõ, hogy olyan karaktert kapunk melynek már hivatalos MP kiadása is van. Hot Rod esetében is ez történt és ilyenkor bizony elkerülhetetlen az összehasonlítás. A Fans Toys ezúttal is kitett magáért, hiszen a figura mellé kapunk egy fegyverré alakuló Targetmastert, két puskát, egy pizzaszeletelõt és egy Rodimus arcot is. Ehhez sajnos a csavarozgatós megoldást választották, nem tudm, hogy ebben az árfekvésben miért nem lehet teljes fejet adni, vagy legalább megoldani az "arc cserét" más rögzítéssel, mint mondjuk a hivatalos MP-k esetében. Sebaj, úgysem igazán illik hozzá az "idõsebb" arc.

De nézzük a figurát: az alt mód egy karakterhû áramvonalas sportkocsi, mely tökéletesen hozza a G1-es formavilágot. A gumikerekû járgány kissé robosztusabb, szélesebb és magasabb, bár nem hosszabb (legfeljebb a szárnyak által), mint a MP-28-as verzió, ami nem árt neki. Talán egy picit jobban néz ki, de még ez sem biztos. Mondjuk, hogy mindkét verzió nagyon jó. A pilótafülke nyitható, és egy kellõen kicsi figurát akár be is ültethetünk a combokból kinyitható ülésekbe. A motorháztetõ fölé nyúló motorblokkra fegyvert is tehetünk, vagy akár a Targetmaster-t is fegyver módban. Nagyon szépen kidolgozott alt mód.

Az átalakítása rendkívül ötletes, bár talán kissé aprólékos és bonyolult.

A robot mód is teljesen megfelel a magas elvárásoknak, mind a kinézetét, mind a minõségét illetõen. Az élethûség kedvéért mûmellkast alkalmaztak, tehát a robot mellkasa nem az autó motorháztetejébõl lesz, így kevésbé szögletes. Mindkét felületet szépen lefestették, persze insignia nem kerülhetett rá. A stabilitás és a pózolhatóság kiváló, bár az utóbbiban talán erõsebb valamivel a hivatalos MP verzió. Ez a verzió egyébként magasabb és erõteljesebb is. A sisakjából nem hiányzik a kihajtható napszemüveg sem.

A Fans Toys árai egyre lejjebb mennek az új megjelenéseket illetõen, azt kell mondanom, hogy ez egy remek figura, melyet relatíve megérõsen be lehet szerezni.

Alt mód: 10/10
Alt mód festése: 10/10
Átalakítás nehézsége: 7/10
Átalakítás ötletessége: 8/10
Robot mód: 10/10
Robot mód festése: 10/10

Box art:

Masterpiece (MP-28) verzióval:

MP méretarány:

Targetmaster Firebolt:

MP-29-cel:

Méretarány (POTP, MP 29, MP 09- Hasbro):

Fans Toys Arcee, Kup, Hot Rod:

Na, szóval még mindig "You got the touch", hm kishaver? :

Vissza