Hot Rodimus (Masterpiece, Takara):


Hot Rod / Rodimus Prime nem kap túl gyakran figurát. Ennek fõ oka az, hogy a karaktert az elmúlt évek mozis és TV-s megjelenéseiben nem használták, ilyen módon javarészt kimaradt az aktuális "mainstream" figuraszériákból, vagy legfeljebb nem saját önvénnyel, átfestésként volt jelen. Most viszont, hogy a Takara nagyon felpörgette a Masterpiece kiadványok piacra dobását, a szériában már a második figurát kapjuk, mely így már az új "kisebb" MP figurákkal is méretarányos lehet. Örülök neki, mert ilyen méretben szerintem eddig még nem volt a piacon megfelelõ klasszikus Hot Rod figura (elnézést a classics figura rajongóitól).

Az alt mód remekül sikerült, semmi negatívumot sem lehet elmondani róla. Méretben szépen illeszkedik az elmúlt években kiadott MP sportkocsik közé. A festése gyönyörû, az arányai olyanok, amilyeneknek lennie kell. A motorháztetõ nyitható, alá kerülhet az MP-10-es Optimus mátrixa. A két kézifegyvere az autó mód tetejére pattintható, illetve a szárnyak alatt a kocsi hátulján még két kis légterelõ nyílás is nyitható. Külön kiemelném, hogy a lámpái gyönyörûen kidolgozottak.

Az átalakítása közepesen nehéz, elég összetett és nem mindegy a különbözõ lépések sorrendje, de azért könnyen rá lehet érezni.

A robot mód id zseniális. Magas, vékony karakter. Valamivel magasabb is, mint a "kis MP-k" általában. A stabilitása és a pózolhatósága nagyon jó. Az arca kifejezetten emberi és van egy kihajtható szemüvege is, mely a fej belsejében a "sisak alatt" kap helyet. Két kézifegyvert akpunk hozzá, illetve egy vas-polipok kifilézésére alkalmas forgó pengét. Sõt, ha ez még nem lenne elég, még egy jókora horgászbot is jár hozzá, felidézve a karakter 86-os rajzfilmbéli szimaptikus belépõjét. Ami esetleg negatívum lehet, az a viszonylag nagy hátizsák és a lapos mellkas. Az elõbbit én elfogadom, mivel a rajzfilm bármit elbír, de a valóságban valahova tenni kell a mûanyagot, egy jó Hot Rod figura pedig nem lehet "kövér", vagy éppen vaskos lábú. A lapos mellkas pedig szerintem szintén nem zavaró, hiszen az erõteljes láng-festés kellõen mozgalmassá teszi azt a felületet. Összességében rég várt figura, mely enm okozott csalódást.

*** Sajnos tegnap nem a leg ideálisabb idõben (felhõ, szél) kellett fotóznom, így egyes pózok és a mindenféle Arcee kufircolós, Unicron hentelõs, Lego-hal pecázos, Matrox elkapós vicces fotók, illetve egyéb Hot Rod figurákkal való összehasonlítások elmaradtak (és persze az elkészült képekkel sem vagyok túl elégedett). Amikor legközelebb az idõ és az idõm engedi, pótolom õket, szóval rendhagyó módon további képek várhatók ebbe a bemutatóba.

Alt mód: 10/10
Alt mód festése: 10/10
Átalakítás nehézsége: 7/10
Átalakítás ötletessége: 8/10
Robot mód: 9/10
Robot mód festése: 10/10

Doboz:

Coin:

Kidolgozott:

Fegyverrel:

Let's ride:

Rodimusok:

Méretarány:

Like:

Háborús relikvia- horgász szék:

Régi és új:

Rodimusok:

Alt móddal:

Méretarány:

Seibertron galéria

Korábbi "kis és közepes" Masterpiece bemutatók:

Vissza