Scoria / Slag ("Masterpiece", FansToys):


Az elsõ mindig nagyon nehéz....

Elég nehezen vettem rá magam az elsõ nem hivatalos / 3rd party Transformers figurám megvételére. Nem is igazán tudtam, hogy mire számítsak, ám amit kaptam, az minden elvárásomat felülmúlta. A 3rd party gyártók az utóbbi években nagyon rákaptak a Dinobotokra. Van kicsi és nagy, G1, Fall Of Cybertron játék tematikus, kombinálódó, és számos olyan, aminek a koncepcióját nem értem. Mivel az évtizedben biztosan nem számíthatunk Grimlockon kívül hivatalos Masterpiece Dinobotokra és a Fans Toys (FT) nagyon korrekt G1 hû Dinobotkkal állt elõ, eldöntöttem magam, és elkezdtem beszerezni õket. És bizony a konklúzió az, hogy ezek a figurák mindenben verik a hivatalos Masterpiece figurákat, pedig általában azok is remek minõségûek és ötletesek. 2015 szeptemberében ezek a figurák kerülnek sorban górcsõ alá.

A 3rd party cég természetesen nem használhatja az eredeti nevet, így lett Slagl-ból Scoria. Emellett insigniát is magunknak kell ragasztani rá, ha úgy látjuk jónak, hiszen az is a Hasbro / Takara szellemi tulajdona. A robot mód mellkasán, van kialakított hely az insignia-matricának, oda ragasztottam is egyet. A doboz is a régi G1-es idõket idézi, hiszen a csomagoláshoz nem mûanyagot, hanem hungarocellt használt a cég. A hozzá adott karakter kártya sem papír, hanem bankkártya-szerû mûanyag. Én a rajzfilmhû verziót választottam, mely egy viszonylag egyszínû narancssárga dobozba került, így a színes box artról le kell mondani, ez a doboz minimalistább lett. Egyébként Scoria volt az elsõ FansToys Dinobot, ekkor még mûanyag bubble csomagolást kapott, ám ez a verzió már hungarocellbe került.

Az alt mód a G1-hez hasonlóan természetesen egy Triceratops. Jó nagydarab és bojlertestû, ahogy annak a G1 hû szériában lennie kell. A pózolhatósága Snarl-hoz hasonlóan remek. A G1 figurával ellentétben a fej nem áttetszõ, de már létezik hozzá ilyen kiegészítõ, és õszintén szólva így jobban is néz ki. A felületei remekül kidolgozottak. A Triceratops szájában van egy kis rögzítõ pecek, ahogy a hivatalos MP Grimlock szájában is. Ide rögzíthetjük a kardhoz külön kiadott lángcsóvát.

Az álalakítása ötletes és élvezetes. A dino hátsó lábai - ahogy Snarl mellsõ lábai is - a robot mód lábszárába kerülnek. Ez szerintem remek módosítás a G1-hez képest.

A robot mód szép nagy és robosztus. Számos fém alkatrésze miatt a súlya is megvan. A pózolhatósága kiváló, melyet a MP Grimlockhoz hasonló hátizsákja sem ront. A fekete mellé kapunk hozzá egy vörös fejet is. A szemszín szerencsére vörös és itt nem változtatható (illetve igen, de nem kapunk hozzá kék szemet). Van viszont egy nyugodt és egy ideges arca, melyet cserélgethetünk, méghozzá mindegyikbõl ezüst és sötétszürke változat is. Sajnos a csere itt igen nehézkes, négy mini csavart kell kitekernünk hozzá. A többi Dinobot esetében ezt jobban megoldották. Kardot és puskát is kapunk hozzá, mindkettõbe elem tehetõ, úgy világítanak igény szerint.

A Fans Toys Dinobotok nagyobbak, mint MP Grimlock, ám, hogy ez a gyûjtõk számára ne legyen akadály, Scoriához kapunk némi Grimlock magasító kiegészítõt is. A magasító Grimlock lábaira pattintható, dino módban pedig kombinálva és a csövet kihúzva hát- ágyú lesz belõle ( 11-es és 22-es kép). Bár Grimlock felsõteste még így is vékonyabb és a lábai is kicsit túl hosszúak a magasítóval, Grimlock így is jól mutat a FansToys dinobotok között addig, míg a széria ötödik tagja, Grinder meg nem jelenik majd.

Ha valaki megadta az árat MP Ultra Magnusért, akkor azt mondom, hogy nyugodtan beruházhatja ugyanazt a pénzt ezekbe a 3rd party dinobotokba. A minõség talán még jobb is, az ár pedig hasonló, vagy valamivel talán alacsonyabb is lehet. Én nem bántam meg, sõt ahogy alább látszik, már dupláztam is...

Alt mód: 10/10
Alt mód festése: 10/10
Átalakítás nehézsége: 6/10
Átalakítás ötletessége: 6/10
Robot mód: 10/10
Robot mód festése: 10/10

Dobozok:

Hungarocell:

Dino-pets:

Fajtajelleg:

Fans Toys Dinobotok:

Hát-ágyús Grimlock-kal:

Movie SDCC G1változattal:

Méretarány:

Piros fej, dühös tekintet:

Alt móddal:

Grimlock magasítóval és anélkül:

FansToys Dinobotok:

Magasítós Grimlock-kal:

Méretarány:

Seibertron galéria- Nem elérhetõ

Fanstoys Dinobot bemutatók:

Vissza