Gigawatt (Transformers X Back to the Future crossover, deluxe):

Nagy divat a crossover, mert ugyan 1+1 az néha több, mint 2. Ez szerencsére utolérte a TF figurakiadást is és most a Ghostbusters féle Ectotron után itt van Doki Delorean alapú idõgépe, Gigawatt is. Már a doboz is szemet gyönyörködtetõ, G1 style, régi Hasbro logo....
Az alap a WFC Siege szériában kiadott Sideswipe mold, de gyakorlatilag csak pár apró alkatrész maradt változatlan, hiszen ki kellett alakítani a Delorean formavilágát, amire nagyon adtak. Érdemes megnézni a fotót a Jada Toys féle modellel. A színe is nagyon jó, pedig nem feltétlenül egyszerû a Delorean nyers alumínium színét visszaadni. Enyhén érdes felületekkel és jól eltalált színnel sikerült. Sok lehetõség van benne. Rátehetjük Mr. Fusion-t, vagy éppen az elsõ részbõl ismert áramszedõt. Az ajtók felfelé nyithatók, illetve a kerekeket is lefordíthatjuk, mintha repülne. Szuper.
Az átalakítása mindössze pár mozdulattal több, mint Sideswipe-é. Egyszerû.
A robot mód is remekül sikerült. A mellkas persze hatalmas felület lenne, ezt egy átfordítással oldhatjuk fel. Így a mellkasra kerül a fluxuskondenzátor és a három ikonikus évszám. Sõt még a térdekre is kerül egy-egy fluxuskondi... A feje is jópofa, olyan mintha valami tudós lenne szemüvegben. Mr Fusion a fegyver végére kerülhet, az áramszedõ pedig a vállakra. A stabilitás és a pózolhatóság szuper. Kiváló és hangulatos figura.

Zene a bemutatóhoz...

Alt mód: 10/10
Alt mód festése: 10/10
Átalakítás nehézsége: 5/10
Átalakítás ötletessége: 6/10
Robot mód: 10/10
Robot mód festése: 10/10

Box art:

Jada toys modellel:

Az eredeti öntvény (Red Alert):

Fluxuskondenzátor és évszámok:

Back in Time:

Alt móddal (Jada Toys):

Eredeti mold (Sideswipe):

Vissza