Bumblebee + Exo-suit Daniel (Masterpiece , Takara):


A Takara nagyon elkényeztet minket új Masterpiece öntvényekkel így az év vége felé. Nemrég érkezett Wheeljack, máris itt van Bumblebee, és hamarosan megjelenik a "nagyágyú" Ultra Magnus is. Ráadásul Bumblebee nem is érkezett egyedül. Mivel a figura elég pici, de a Takara gondolom nem akart új dobozméret / árkategóriát bevezetni, ezért kapunk hozzá egy Daniel figurát is, méghozzá olyan átalakuló exo-suit-ban, melyben a '86-os egészestés rajzfimben is láthatjuk.

Az alt mód egy licenszelt Volkswagen "bogár", tökéletesen hozza a mintául szolgáló jármû kinézetét, természetesen "bogarabb" a G1-esnél is. Azért is érdekes, mert míg a korábbi licenszelt MP-k (Lamborghini Countach, Nissan Fairlady Z, Lancia Stratos) nem nagyon rohangásznak a magyar utakon, a "bogarat" a való életbõl is jól ismerjük. A tervezõk azt helyezték elõtérbe, hogy a méretarány robot módban legyen rendben, így az autó mód jóval kisebb, mint a korábbi MP-k, igaz, talán az MP-10-es Optimus alt módjához meg pont így arányos. A hátuljára a túrakedvelõk tehetnek egy pótkereket (addig a rendszámtábla tárolható a pótkerékben), a fegyver pedig az autó alján kaphat helyet. Wheeljack-hez hasonlóan a visszapillantót itt is nekünk kell felhelyezni (kapunk egy tartalékot is), rossz hír viszont, hogy itt nem fér el az autó a dobozban, ha nem vesszük le a visszapillantót.

A robot mód is méltó az MP szériához, mind kidolgozottságban, mind pózolhatóságban. A mérete persze pici, deluxe és scout / commander közötti. A mellkasából egy dombornyomású insignia forgatható elõ. Az újjak nem mozgathatók, de ebben a méretben ezt nehéz is lett volna megoldani. Az Amazon.jp exkluzív battlemask-kal együtt mindjárt három arcot is kapunk hozzá (18-as kép). Látható, hogy a tervezõk ilyen kis extra funkciókkal is kívánták ellensúlyozni a kisebb méretet...

... és persze az exosuit-os Daniellel (Spike-kal???) is, mely teljes mértékben hiánypótló. A nagyobb legion méretû figura a gömbcsuklóknak hála jól pózolható (és persze alkalmanként szétesõs), és egy a filmben látott jármû móddal is bír. Az átalakítása a méretéhez képest bonyolult.

Összességében remek nosztalgikus hangulatú, de a kor elvárásainak megfelelõen pózolható MP figurákat kapunk a pénzünkért, G1 kedvelõknek kötelezõ darabok.

Bumblebee-hez is beszerezhetõ a megfelelõen csomagolt gyûjtõi érme, mely talán az eddigi leginkább csillogó darab.

Alt mód: 10/10
Alt mód festése: 10/10
Átalakítás nehézsége: 4/10
Átalakítás ötletessége: 6/10
Robot mód: 10/10
Robot mód festése: 10/10

Doboz:

Coin:

Past & future:

MP méretarány:

Bee méretarány:

Daniel:

Alt móddal:

Méretarány:

Movie "face":

Faces:

Alt móddal:

Bee & Daniel:

Mini warrior:

Seibertron galéria- Bumblebee

Seibertron galéria- Daniel

Vissza