Wheeljack (Masterpiece , Takara):


Elérkezett ez a pillanat is. A Lamborghini Countach és a Nissan Fairlady Z után egy év kihagyással itt a harmadik licenszelt alt móddal rendelkezõ Masterpiece TF figura, mely természetesen szintén egy G1 karaktert Wheeljack-et személyesíti meg. Az alt mód ezáltal természetesen ismét a 80-as évekbe visz vissza minket, hiszen a Lancia Stratos akkor volt ebben a formában népszerû sportkocsi. Az alt mód márcsak a gyári licensz miatt is tökéletes, ahogy a festés is teljesen jól visszaadja az eredetit. Remek a kidolgozottsága, különösen a hátsó ablak lépcsõzetes légterelõi mutatnak jól ezzel a festéssel. A pisztoly az autó aljára, a vállágyú pedig a tetejére pattintható, de szerintem ez ront az összképen. A kapcsolódási pontot természetesen egy kis rugós lap fedi a tetõn. Érdekesség, hogy a visszapillantókat nekünk kell felhelyezni. Nyilván nem akarták, hogy szállítás közben letörjön, de egyébként felszerelt állapotban is elfér az autó a dobozban.

Az átalakítás ötletes, talán kicsit egyszerûbb, mint a Prowl féle öntõformáé (1, 2, 3). Kb olyan nehézségû, mint Sideswipe-é (1, 2, 3).

A robot mód... nos olyan, amilyennek lennie kell. Hozza a G1-es feelinget, azzal együtt, hogy a pózolhatósága remek, kb mintha egy képregény oldalait lapozgatnánk. A feje is teljesen karakterhû. Érdekesség, hogy a maszk leszedhetõ (ez csak az elsõ in-hand bemutatóknál derült ki). Ehhez egy csavart is ki kell tekernünk, az enyém eléggé szorult, nem akartam feszegetni, szóval ilyen. Nem néz ki túl jól, meg karakteridegen is, úgyhogy nekem marad az eredeti fejjel.

A hozzáadott coin, és annak csomagolása is ötletes. Összességében megint egy figura, amit mindenképpen ajánlok beszerzésre.

Alt mód: 10/10
Alt mód festése: 10/10
Átalakítás nehézsége: 6/10
Átalakítás ötletessége: 7/10
Robot mód: 10/10
Robot mód festése: 10/10

Doboz:

Collector Coin:

Licenszelt MP sportkocsik:

Wheeljack méretarány (katt):

Alt móddal:

Wheeljack méretarány (katt):

MP-k:

Ha G1 lenne ennyit tudna:

Seibertron galéria

Vissza