Platinum Year Of The Horse Optimus Prime (Masterpiece, Hasbro):


A Hasbro ázsiai leánya most már évrõl évre ad ki speciális figurákat a kínai újévhez kapcsolódóan. Ennek keretében a 2014-es ló évének tiszteletére sorra került az MP-10-es Optimus Prime is. A figurát lassan egy éve már volt szerencsém hosszasan bemutatni, itt.

A doboz hatalmas és nagyon szép. Kinyitható, így azok is örülhetnek, akik a japános "teli" Masterpiece dobozt kedvelik és azok is, akik szeretnek benézni a dobozba. A figura és a trailer egymás mögött kapott helyet a dobozban. A szett némileg keskenyebb, mint az MP-10-es, vagy a Hasbro által kiadott változat: nem kapunk hozzá Rollert és miniatûr Witwicky figurát sem.

Az átfestés alapos, szinte semmi nem maradt olyan színû, mint az eredeti verzión. Az alapszín inkább meggy, mint piros, a krómozott felületek jó része pedig ezüst helyett arany. A kiadás miatt az insignia is érdekes, félig Autobot, félig pedig a ló évének kínai szimbóluma fedezhetõ fel benne. A trailer átlátszó, ami nagyon jól néz ki. Az összetett felületek így kívülrõl is láthatók, a kék belsõ elemek pedig kimondottan érdekes hatást keltenek.

A sötétebb tónus a robot módnak sem áll rosszul, fõleg, hogy itt már a fekete szín is szerephez jutott. Ebben a színben sokkal ádázabb, mint az eredeti. Apróság, de jópofa, hogy a karokon található nyilakat itt nem festették le, viszont kis áttetszõ betétekkel oldották meg. Ezek szerint az eredeti öntvényen sem csak festés a minta. Egy kiváló mold különleges átfestése, és most még az ára is jónak mondható. Aki szeretné a figurát a gyûjteményében tudni, az ne késlekedjen, mert a MP figurák ára nem lefelé szokott mozogni.

Alt mód: 9/10
Alt mód festése: 9/10
Átalakítás nehézsége: 6/10
Átalakítás ötletessége: 8/10
Robot mód: 10/10
Robot mód festése: 9/10

Box art:

Méretes doboz:

Arany...:

... és ezüst:

Horse-signia:

Jégpalota:

Trailerek más-más kitámasztással:

Méretarány:

Kinéz:

Egyensúly, Smaragd-Matrix:

Optimus repair station:

Alt móddal:

Árnyalatok:

Méretarány:

Seibertron galéria- nem elérhetõ

Vissza