Clear Optimus Prime (Prime FE- Takara, Tokyo Toy Show exclusive, voyager):


Kedvelem a Tokyo Toy Show-t. Ha nem is vehetek részt rajta, igen jópofa újrafestéseket jelentetnek meg az eseménnyel kapcsoltban. 2012-ben a Prime szériából került sorra voyager Optimus Prime, méghozzá a First edition változat, és hogy tovább fokozzuk, clear áttetszõ formátumban került kiadásra a show alkalmából. Most ez a figura kerül terítékre, egyszersmind így lehetõségünk van összehasonlítani a késõbb kiadott RID változattal is (bemutató itt).

A festést nem tudom eléggé dicsérni. Ezek a clear figurák ragyognak a napfényben, mintha maguk is fényt árasztanának, ráadásul a felületek áttetszõsége is rendkívül érdekes hatást kelt.

Az alt mód itt is egy kamion, de valamivel sportosabb, kevésbé játékszerû hatást kelt, mint a RID verzió. Okozott némi csalódást, hogy a robot mód mellkasán található szélvédõ nem a kamion szélvédõje, nem vagyok híve az ilyesminek. Ennek ellenére nem rossz.

Az átalakulása közepesen bonyolult, és alapvetõen eltér a RID változattól. Érdekes megfigyelni, hogy a hasonló alt mód és robot mód ellenére melyen különbözõen oldották meg.

A robot mód egyértelmûen jobban néz ki, mint a RID. Remekül pózolható, stabil és jól kidolgozott figura, melynek kinézetén tovább javít a clear "festés" és az, hogy ilyen módon mûanyagszürkét nem találunk hozzá. Egy kardot és egy puskát adnak hozzá (nem MechTech), ezek is áttetszõek.

Nem mondom, hogy olcsón beszerezhetõ, de bármely gyûjtemény fényét emelheti.

Alt mód: 9/10
Alt mód festése: 10/10
Átalakítás nehézsége: 7/10
Átalakítás ötletessége: 7/10
Robot mód: 10/10
Robot mód festése: 10/10

2012.08.17.:

Dobozban:

FE és RID:

Méretarány:

Clear ROTF leader-rel:

Alt móddal (RID):

FE és RID:

Méretarány:

Seibertron galéria

Vissza