Dark Guard Optimus Prime (Prime FE- Takara- store exclusive, voyager, Arms Micron- store, magazine exclusive):


Dark Guard Optimus Prime:

A japánok nagyon szeretik az Optimus Prime figurákat clear és fekete változatokban kiadni. Énnek én örülök. A feketének is két változata van: ha arany színnel párosul, akkor Autobot, és valamilyen dark verzió, ha pedig kékeszölddel, akkor Decepticon és Nemesis Prime-ként mûködik. Nem bonyolult a képlet.

A remek PrimeFirst Edition Optimus Prime figurának is kijött a fekete verziója igen limitált példányszámban, mivel csak a Yodobashi Camera áruházlánc boltjaiban lehet(ett) kapni.

Magát a figurát a clear verzió segítségével már bemutattam itt, tehát inkább a festésrõl beszéljünk. A kamion mód fekete. Egyedül a hûtõrács és a kipufogók kaptak arany, illetve a lökhárító szürke-króm festést. Eleinte furcsa volt ez a párosítás a kamion elején,de azt hiszem, nem rossz, jobb, mintha egyszínû lenne. A dísztárcsák is aranyszínûek.

A robot mód remekül néz ki. Szerencsére nem a tipikus Hasbro mûanyagszürkét, hanem egy jóval sötétebb árnyalatot használtak a nem fekete részekhez is. A világító szem is remekül mûködik, kiválóan néz ki.

Shadow Microns:

A Takara az Arms Micron szériával igen jó lóra tett, hiszen a gyûjtõk szemében kiválóan differenciálta magát a figurák Hasbro-s kiadásától. Ezzel együtt megjelentek a szóló Micronok, és persze a gyûjtõknek szánt különleges kiadások is. Az elsõ ilyen széria a Shadow Arms micron csapat volt. Különlegessége, hogy csak egyetlen napig (2012.04.28-án) lehetett hivatalosan megszerezni ezeket a figurákat ajándékként, mindegyiket más-más áruházláncban bizonyos összeg felett vásárolva. Mind a négy figura enyhét áttetszõ sötétszürke festést kapott. A csapatban két Autobot és két Decepticon micron kapott helyet. Az elõbbiek C.L. (Cliffjumper) és R.A. (Ratchet), az utóbbiak pedig Gora (Megatron) és Balo (Starcream). A sötét színhez remekül passzol a cseresznye színû energon kristály. Természetesen fegyver módban számos módon kombinálhatók. Remek csapat, ám sajnos a ritkaságukhoz illeszkedik az áruk is.

TV Boy magazine ClearOptimus Prime blaster:

Az Arms Micron széria mellékágaként automatából vásárolható elõre összerakott kis figurák is kiadásra kerültek Japánban, melyek egy-egy Prime karaktert mintáznak az alt módjuk pedig egy-egy fegyver. Ehhez kapcsolódóan a japán TV Boy magazin 2012 szeptemberi számához Optimus Prime figurájából egy limited clear verzió is kiadásra került. Ahogy megláttam, tudtam, hogy be kell szereznem a Tokyo Toy Show-s clear Optimusom számára. Ez meg is történt, képek alább.

Alt mód: 9/10
Alt mód festése: 10/10
Átalakítás nehézsége: 7/10
Átalakítás ötletessége: 7/10
Robot mód: 10/10
Robot mód festése: 10/10

2013.03.12.:

Dobozban:

Méretarány:

Shadow Micron fegyverekkel:

Alt moddal:

The dark and the light:

Méretarány:

TV Boy exclusive clear Optimus Prime blaster:

Shadow Microns- Gora, C.L., R.A., Balo):

C.L. & R.A.:

Gora 1 & Gora 2.:

Seibertron galéria- Dark Guard Optimus- nem elérhetõ

Seibertron galéria- Shadow Microns (1, 2, 3, 4)

Seibertron galéria- TV Boy magazine ClearOptimus Prime- nem elérhetõ

Vissza