Grapple (WFC Earthrise, voyager):

A WFC Elarthrise széria voyager figurái közül az elsõ alanyunk Grapple. Ez is az az öntvény, melybõl könnyen lehet más karaktert fabrikálni, nyilván kapunk majd belõle Inferno-t is, pirosban, daru helyett tûzoltólétrával.

Itt azonban az alt mód egy daruskocsi, ahogy a G1-ben is. Egy picit fura a formája, az elszélesedõ hátsó rész miatt. Érdekes, mert a lábak között hézag van, egy plusz elemmel a combokban megoldhatták volna. De egyébként nem rossz és karakterhû. A méretre viszont elég pici, sajnos inkább a legion, mint a deluxe autókkal méretarányos, és így kisebb pl Optimusnál is. A kampóra rátehetjük a pluszban kapott markolófejet, míg az ezüst fúvóka közben az emelõ oldalára kerül.

Az átalakítása nagyon egyszerû, viszont sajnos van egy probléma vele, ami miatt az enyém el is törött (utolsó kép). A rögzítõ, ami truck módban az autó hátulját és a felépítményt összekapcsolja elég szoros, viszont elég vékony körülötte az anyag és - mint utóbb kiderült - nem is tömör. Szóval nehéz szétszedni és eközben beletörött a foglaltba. Elég sok robotom van, nem hiszem, hogy én voltam a figyelmetlen. Szerintem ez inkább konstrukciós hiba sajnos.

A robot mód is elég kicsi - hasonlóan az alt módhoz -, szóval az egész figurát lehetett volna minden irányban 1-2 cm-rel nagyobbra tervezni. Ezen kívül viszont rendben van, mind karakterhûség, mind pózolhatóság szempontjából. A korábban említett kiegészítõkön kívül egy szép nagy puska is jár hozzá, mely többféleképpen rögzíthetõ akár a karokon / vállakon is. Szerintem a voyager árat azért megéri, de a kis méretért és a törékeny kapcsolódási pontért kár.

Alt mód: 6/10
Alt mód festése: 8/10
Átalakítás nehézsége: 4/10
Átalakítás ötletessége: 4/10
Robot mód: 8/10
Robot mód festése: 8/10

Box art:

MP verzióval:

Méretarány (legends-ekkel):

Méretarány (deluxe-okkal):

Törés :-( :

WFC Earthrise bemutatók:

Vissza