Evasion Mode Nemesis Prime (movie 4, Takara- Advanced, Yokohama TF Expo exclusive, voyager):


A kiváló Evasion Mode Optimus Prime figura megjelenése óta rekordszámú átfestést kapott. Számítani lehetett arra is, hogy a Takara is bedobja az Optimusoknál bejáratott Nemesis átfestést. Arra viszont nem számítottam, hogy igen limitált darabszámban egy fesztivál exkluzívjaként jön ki, ami igencsak megdobta a beszerzési árát, kb 200 USD környékére. Borsos.

A festés tökéletesen hozza a Nemesis Prime színsémát. A fekete- türkiz- vörös színkombináció remekül mutat a figurán mindkét módban. A kamion módban a türkiz csíkon sötétebb kék Decepticon insignia kapott helyet. Érdekes dolog, hogy robot módban számos testrész érdekes matt fényezést kapott. Nagyon jól néz ki, bár nehezen fotózható. Talán a 9-es képen látszik a lábszáron és a mellkason. A vörös ablakok is nagyon jól néznek ki a mellkason, különösen hátfénynél. A Takara-féle festési séma alapján készítették a repaintet, így pár diszkrét türkiz lángnyelv is került a vállak külsõ oldalára. Az eredeti figurával szemben ez a figura faceplate-es fejet kapott, ami alapvetõen szerintem jobban áll az Optimus / Nemesis figuráknak.

Egy nagyszerû mold tökéletes átfestése. Egy baj van csak vele, az ára. De amikor megláttam, tudtam hogy kell "no matter the cost". A képekkel próbálom bizonyítani, hogy miért.

Alt mód: 8/10
Alt mód festése: 9/10
Átalakítás nehézsége: 6/10
Átalakítás ötletessége: 9/10
Robot mód: 8/10
Robot mód festése: 10/10

Takara Advanced voyagerek:

Optimus:

Nemesis & Optimus:

Nemesis méretarány (katt):

Alt móddal:

Nemesis & Optimus:

Klasszikusok:

Nemesis méretarány (katt):

Seibertron galéria

Vissza