Evasion Mode Optimus Prime (movie 4, voyager):


Jó elõre lelõve a poént: ha Te nem szereted a filmes figurákat és csak egy filmes figurát tervezel az AOE kapcsán beszerezni, akkor ez legyen az. Régóta váratott magára ez az ötlet és négy filmet kellett várni rá, hogy megkapjuk az elsõ G1 jellegû alt móddal rendelkezõ filmes Optimus Prime figurát. Most eljött ez is, és mind a kinézet, mind a kivitelezés jól sikerült.

Az alt mód tehát egy 80-as évekbeli "flat-nose" kamion, olyan, mint Optimus alt módja volt a G1-ben. A kör-lámpák és az apró aránybeli finomságok miatt talán még G1-hûbb, mint az MP-10-es Masteriece verzió. Az alt mód elég kicsi, de ebben az esetben ez nem is baj, mert így méretarányos a korábban (a HFTD szériában) kiadott szintén kiváló voyager Optimus alt módjával (5-ös kép). Nagyon hangulatos és egész részletesen kidolgozott.

Az átalakítása rendkívül ötletes, csak az von le valamit az értékébõl, hogy a mellkasra kerülõ szélvédõ elemek nem az alt mód szélvédõi lesznek.

A robot mód nagyon jól néz ki, remekül pózolható és stabil. Picit talán kevésbé "izmos" mint a korábbi mozis Optimus figurák, de tény, hogy aki "rejtõzködik" az nem feltétlenül van ereje teljében. A feje is valahogy öregesebb, van benne valami a 3. filmes Sentinel Prime ábrázatából. Végre kapunk hozzá egy olyan igazi "lefûrészelt-csövû" sörétes puskát is, melyet a harmadik filmben Megatron használt (kompatibilis is movie 3 voyager Megatronnal), majd Optimus fejbelõtte vele a földön fekvõ Sentinelt példát mutatva ezzel szolidaritásból és "emberségbõl".

Szóval ez egy remek figura, nagyon ajánlom beszerzésre. Közben a Hasbro bejelentett egy dupla pakkot, melyben a lángnyelveket kedvelõk is örömüket lelhetik, a Takara pedig egy film-hûen leamortizált verziót jelentett be (alt, robot).

Alt mód: 8/10
Alt mód festése: 8/10
Átalakítás nehézsége: 6/10
Átalakítás ötletessége: 9/10
Robot mód: 8/10
Robot mód festése: 8/10

Box art:

Flat nose és "csõrös":

G1-hû Optimusok:

Voyager Optimus méretarány (katt):

Voyager Optimus méretarány:

Seibertron galéria

Vissza