Útvonalkövetők Klubja

A Pilisi Parkerdő forrásai

/tájkép/

A túráról

A Pilis és a Visegrádi-hegység (röviden: a Pilisi Parkerdő) hazánk egyik leglátogatottabb területe. Köszönheti ezt többek között a főváros közelségének, valamint a turisztikai létesítményekkel való jó ellátottságának. Ezzel a túramozgalommal szeretnénk felhívni a figyelmet a táj egyik nagyon fontos szereplőire: a mindig vidáman csobogó, hűsítő vizet adó forrásokra.

Ki és miért járja végig a Pilisi Parkerdő forrásait?

A túrát gyakorlatilag bárkinek ajánljuk, hiszen a teljesítés nincs időhöz kötve, így tetszőleges hosszúságú túrák állíthatók össze a források felkeresésére. A terület minden része kiváló tömegközlekedéssel rendelkezik: itt halad a Budapest-Nyugati pályaudvar - Esztergom vasútvonal (menetrend itt), melynek majd' minden megállójából jelzett turistautak indulnak a hegység belseje felé. Fontos a Batthyány tér - Szentendre HÉV vonal (menetrend), valamint több Volánbusz-járat (például a Pomáz-Dobogókő, Szentendre-Leányfalu-Visegrád-Esztergom, Budapest-Dorog-Esztergom; menetrend) A túra célja, hogy kellemes hétvégi programot biztosítson családoknak, baráti társaságoknak, természetbarát és turista egyesületeknek, vagy akár egyéneknek, miközben felfedezik a Pilisi Parkerdő ismerős vagy ismeretlen szépségeit.

Technikai információk

A túrára érdemes magunkkal vinni a Pilis és a Visegrádi-hegység turistatérképét, valamint tájolót, mert a források egy része nem a jelzett turistautak közvetlen közelében helyezkedik el.

A teljesítés igazolása

A letölthető igazolólapon található kérdésekre kell válaszolni, majd azt a

Hevér Gábor 1111 Budapest, Bertalan Lajos u. 16. IV. em. 3.

címre elküldeni a díjazás aktuális árának, 300 Ft-nak társaságában (vagy 200 Ft + saját névre címzett és felbélyegzett A5 méretű válaszboríték - ennél kisebbe sajnos nem fér el az oklevél!!). A válaszok kiértékelése után azonnal küldjük a jól megérdemelt díjazást, azaz a kitűzőt és oklevelet minden teljesítőnek.

További információ

Bármilyen felmerülő kérdés esetén érdeklődni lehet Hevér Gábornál a

heverg@freemail.hu

e-mail címen, vagy a 20/3211805 telefonszámon.

Szép élményeket és jó túrázást kívánunk!

 

| ©2005 Útvonalkövetők Klubja ... Utolsó frissítés 2005. március 2.. Minden jog fenntartva!

Az oldal a Macromedia Dreamweaver MX 2004 programjával készült, készítette: Gethe László