Tartalomjegyzék
Szerző Üzenet
<  Chat  ~  Vitatopik, avagy szerinted?
2 / 4 oldal
Ugrás az oldalra: Előző  1, 2, 3, 4  Következő
Riam de LaVey
HozzászólásElküldve: 2006-5-19, 9:20:03  Hozzászólás, az előzmény idézésével
VI Újszülött vámpír

Szerintem egy alkalommal a vadászok és a hit kérdését is fel lehetne vetni, egyelőre viszont maradjunk a jelenleginél.

Tess, viszont majdnem lehetetlen megtalálni az egyensúlyt. Olyasmi lehet, mintha pengeélen táncolnál egész életedben. A vadászok nem olyanok, mint az emberek, és nem olyanok, mint azok a lények, amelyeket üldöznek.
Az összetartozás szép, és hangzatos dolog, de - szerintem - az emberi természetből kifolyólag szinte lehetetlen hosszú távon összefogni. Nincsen meg bennük az a falkaszellem, ami a farkasokat áthatja, viszont nem lehetnek individualisták sem, mint a vámpírok, mert azonnal kiszorulnak, és elpusztulnak. Az emberek pedig önmegvalósításra, vagy részben önmegvalósításra törekszenek. Egy ilyen kikényszerített csoport nem hiszem, hogy hosszabb ideig képes lenne együttműködni. A különcségük még inkább ellenük dolgozik.
A vadászok emberek, vagy közel emberek, ezért úgy is viselkednek. Nehéz lenne őket a valóságban elképzelni... A közösségtudat ugyan nagyon erős tud lenni az emberekben, de ez ritka, és mindig vannak lázadók, akik képesek szétzülleszteni a csoportot.
Illetve itt van a hit kérdése is. Az álszenteskedés furcsa kérdés, mert elvileg csak az igaz hitű vadász tudja megölni a vámpírokat/vérfarkasokat.
És az is kérdés, hogy milyen hit... Mert van az a hit, amit az emberek többsége a templomban gyakorol, és van az, amit tiszta szívvel, papok nélkül hisz. Legalább is szerintem. Ezzel nem akarok senkit megsérteni, ha esetleg vallásos, ez csak egy vélemény.

In adoration of the moon and thee

"They call as I to thee...."
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése MSN Messenger
Asariel Larson
HozzászólásElküldve: 2006-5-19, 14:05:37  Hozzászólás, az előzmény idézésével
IV Marcangoló

Jó a kérdés. Bizony egy jó játékos nap után megfordul az ember fejében mi lenne ha az a világ létezne.
Én amióta a misztikus lényeket Grimmék mesékbe költötték, azóta valahogy nem nőttem fel. A fantasy a mai napig ott van a filmes, könyves repertoáromban. Legszívesebb az idő ura szeretnék lenni. Twisted Evil No de tegyük félre a tréfát.
A vámpírok vérfarkasok, vadászok. Mi lennék szívesen? Megmondom őszintén én ezen nem sokat gondolkoztam. Én ízig vérig vérfarkas vagyok. Mással nem is tudok azonosulni. Ennyi az egész. Nem filóztam érveken, lehetőségeken, esélyeken, egyszerűen nem tudok más lenni. Megfordult a fejemben hogy esetleg kipróbálok egy vámpír karit, de valahogy nekem olyan egy vámpír bőrébe bújni, mintha egy koporsóban feküdnék (találó hasonlat mi Smile) Én viszont baromira klausztrofóbíás vagyok Very Happy. Egyszer írtam vadászként is. Azonban észre kellet vennem hogy egyre inkább kezdett farkasra hasonlítni a jelleme. Szóval valahogy mindig ide jukadok ki. Nem is baj. Az igazat megvallva soha nem követtem semmiféle filmes vagy krónikás szabályt, amikor beleképzeltem magam a farkas bőrébe. Úgy is lehet mondani nekem saját elképzeléseim vannak a vérfarkasokról. Ezért is keztem el írni azt a novellát amit az oldalra fel is tettem, hogy a saját téziseimet megmutathassam. (sajna nincs sok időm vele foglakozni, de ami késik nem múlik) Persze nem kell aggódni. Itt a vf-en szigorúan a szabályokhoz kötöm magam. Very Happy igaz nincs túl sok, de azokra figyelek.

Mindent egybe vetve rövid válasszal élve én Vérfarkas lennék. Vagy már vagyok is Twisted Evil Aaaaúúúúú!!!

Őrjöngő fenevadnak tompa tükörképe.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése MSN Messenger
Qvest
HozzászólásElküldve: 2006-5-21, 14:23:01  Hozzászólás, az előzmény idézésével
Halandó

Nos sokat gondolkodtam a témán. Elolvastam mások hozzászólását és mostmár tudnék választani.
Az én választásom majd egyszer a Vadászokra fog esni.
Miért?
Ők a legszabadabbak. A farkasok és a vámpírok nem tudnak kilépni saját árnyékukból. Az emberlétben van valami varázslatos mindamellett , hogy nem végtelen az idejük. Abban a pici létben próbálják megvalósítani az álmukat. Lehet az család, munka, legendás lények gyilkolása...

Ha választanod kell kérlek engem válassz
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése MSN Messenger
Riam de LaVey
HozzászólásElküldve: 2006-5-23, 10:52:50  Hozzászólás, az előzmény idézésével
VI Újszülött vámpír

Qvest, miért gondolod, hogy a vámpírok/vérfarkasok a saját árnyékukban élnek? Ezt kérlek, fejtsd ki. Kiváncsivá tettél. Smile
A hozzászólásodhoz hozzáfűzve, talán pont az a varázslatos a halandó életben, hogy véges, és értelmet keresünk benne.

Asariel, el sem tudnálak képzelni másként, csak vérfarkasként. Razz
Szerintem általában mindenki egy szerepben érzi jól magát, abban, amelyik a leginkább ráillik. Pl.: vérfarkasként, vagy vadászként nehezen tudnám elképzelni magam, de lehet, hogy megpróbálkozom valamelyik kijátszásával... Smile
A jelenlegi halandó énedet is feláldoznád a vérfarkassá válás oltárán?
Szerintem nem... vagy igen? Shocked Very Happy

(Az idő ura nem is olyan rossz ötlet az esetedben. Razz Twisted Evil )

Vissza az elejére
Qvest
HozzászólásElküldve: 2006-5-23, 15:38:52  Hozzászólás, az előzmény idézésével
Halandó

Nagyon egyszerű a válasz .Saját árnyékukban= függnek valamitől.
A farkas a holdtól a vámpír a vértől, ilyen egyszerű. Ha már választottak nincs vissza út.

Vissza az elejére
Nestor Ozáriusz
HozzászólásElküldve: 2006-5-24, 14:56:45  Hozzászólás, az előzmény idézésével
Halandó

Hogy mi lennék nem tudom?
De akármelyik is lennék nagyválasztás lenn mivel nem lehet visszacsinálni. Egy biztos mindeggyik csoport függ valamitől.De mindeggyiknek vannak előnyei is.Farkasok:a közösség szeretete és összetartás.Vámpírok:hasonlatosak az emberekhez.Vadászok:Eberek ezért szabadabban mozoghatnak mint bármelyik csoport.
Ez lehet hogy nem tartozik ide de közőlni szeretném lehet hogy tudjátok.De ez a mítosz a vámpírokról és a vérfakasokról erdélyi mondakőr.Csak mint mindent az amerikaiak ezt is kisajátították maguknak.
Tehát egyenlőre még nem tudom mi akkarok lenni.Maradok még ember.

Riam de LaVey
HozzászólásElküldve: 2006-5-25, 15:12:15  Hozzászólás, az előzmény idézésével
VI Újszülött vámpír

Qvest, a vadászok is függnek. Egymástól függenek, és ez legalább olyan visszatartó erő tud lenni, mint a vér vagy a hold.
Minden szempontból egymásra vannak utalva.

Vissza az elejére
Nestor Ozáriusz
HozzászólásElküldve: 2006-5-29, 13:29:49  Hozzászólás, az előzmény idézésével
Halandó

De ők legalább nappal és éjszaka is mozoghatnak, míg a másik két faj nem.Ezért szerintem ők valamivel jobb helyzetben vannak.

Milan Netrina
HozzászólásElküldve: 2006-5-29, 13:33:31  Hozzászólás, az előzmény idézésével
VI Újszülött farkas

a szempontokat kell venni.Azért a vadászok sem vannak jobb helyzetben mint a másik két faj.Eredendően avadászok az egyensúly fentartói.

Marissa Moore
HozzászólásElküldve: 2006-5-30, 15:03:34  Hozzászólás, az előzmény idézésével
VI Újszülött farkas

Egy hozzászólás tőlem is akkor! Very Happy
Nos,hogy melyik szerepben tudnám elképzelni magam,én mindháromban,ugyanis számomra mindben rajlik valami titokzatosság.Mind különleges a maga nemében.Én vagyok olyan skizofrén,hogy több szerepbe is tudok bújni egyszerre,és mindben otthonosan vagyok képes mozogni,ez csak alkalmazkodás kérdése.Lehetek hideg vámpír,holddal éneklő farkas vagy emberies vadász,én úgy vélekedem hozzám bármelyik közel állna.És áll is,de ez maradjon az én titkom! Wink

Teresa Kleist
HozzászólásElküldve: 2006-5-30, 16:30:13  Hozzászólás, az előzmény idézésével
I Vadászok vezetője

Újabb kérdés, hiszen semmi sem tart örökké! (Vagy mégis? )

Bizonyára mindenkinek megfordult a fejében (talán nem is egyszer), hogy ha az ember meghal, vajon hogy van tovább. Létezik-e pokol, mennyország, vagy reinkarnáció, esetleg a csúf "semmivé válás", vagy a "visszatérés a szerves egészbe" vár ránk. Viszont szegény kárhozott "barátainkkal" mi a helyzet?

Mi történhet egy vámpírral, vérfarkassal a végső halála után???

Talán vannak "feltételezések" pl. a vampire szerepjáték alapján is, de mi nem arra vagyunk kiváncsiak, hanem arra, szerinted mi lehet. A vélemény egyezhet ilyen módon, de mivel a mi játékunk nem vampire alapú, hanem egy viszonylag vegyes dolog, nincsenek biztos jó és biztos rossz megoldások. A gondolataidra vagyunk kíváncsiak

Vancha March
HozzászólásElküldve: 2006-5-30, 16:48:44  Hozzászólás, az előzmény idézésével
IV Arcilla
IV Arcilla

Megint a lehetőségekhez mérten tudok választ adni erre a kérdésre.
Tegyük fel,hogy pokol van és menyország.
A farkasoknak lehet,hogy jobb esélyük van feljutni,mint a vámpíroknak,mert a farkasok valamivel zárkózottabb életet élnek és a llegtöbbször állatokon is ki tudják elégíteni vadászösztönük.(legalábbis ha vf-es farkasban és vámpírban gondolkodunk)
A vámpírok is tudnak állatokból táplálkozni sztem itt a vf-en is de úgy sokkal rosszabb nekik.Bár ha sikerül tartósan olyan életet élnie mint Lükurgosznak volt (nem ölt amikor ivott) akkor még ők is pályázhatnak rá.Bár ez attól is függ,hogy ha létezik pokol és menyország akkor Isten a legtöbb ember szemével nézi a vámpírokat és farkasokat vagy úgy,hogy lehetőségeikhez mérten milyen volt az életük.
Ha reinkarnáció van akkor felsorolhatnám ugyan ezeket csak ott az lenne a tét,hogy jobb lesz az élete (új) emberként vagy roszabb.
Ha örök megsemmisülés van akkor pedig mindegy.

// A "visszatérés a szerves egészbe" azt nem tudom elképzelni még,hogy milyen,mert nem gondolkodtam rajta így választ sem tok egyenlőre adni rá.//

Janus
HozzászólásElküldve: 2006-5-30, 19:32:46  Hozzászólás, az előzmény idézésével
VI Újszülött vámpír

Nos, sztem a vámpírizmus lehetőség az „Istenné” válásra, no, nem a szó szoros értelmében. De, mindenképpen lehetőséget ad az örök üdvösségre. Mégis milyen úton?
Nos, ha valaki vámpírrá válik, akkor a legnehezebb dolog az életében (a szoláriumról való lemondáson kívül) a vérivás, már csak erkölcsi szempontból is. De, ha képes legyőzni a vérszomjat, akkor elvileg egyre tovább bírja nélküle. Az idős vámpíroknak, akik képesek kordában tartani az étvágyukat, már csal hetente egy-két alkalommal kell vért inniuk. Míg a többiek elméjét elborítja a düh, és eluralkodik a bestia, vagyis rájuk vár az örök kárhozat. Mert mi lehet nagyobb büntetés az örökös gyilkolási vágynál. És mi történik ha eljön a végsőhalál? Nos, azon vámpírok, akik képesek voltak megzabolázni ösztöneiket, természetesen üdvözülnek. Az elfajzott vérszopók számára pedig kiutat jelenthet, ha megölik őket. Egyes kultúrákban azért vezették be a halálbüntetést, hogy a bűnös még az életében vezekeljen tettei miatt, és a túlvilágon már ne kelljen bűnhődnie.
És akik egyéb úton, módon halnak meg, mondjuk, öngyilkosok lesznek? Hát…nem tom’ lehet, hogy nekik el kell tölteniük pár eónt a tisztítótűzben.

Rettegsz tőlem, de én vagyok az áldozat.
Vissza az elejére
Jack Sparrer
HozzászólásElküldve: 2006-5-31, 13:29:26  Hozzászólás, az előzmény idézésével
IV Vadász

Hát, ugye a vampire játék szerint a vámpirok már csak az értelmi sikon léteznek, azaz nincs lelkük.. nemtom, ezt hogy hozták össze, meg hogy akkor mi történik a végén, de én azt a nézetet osztom, hogy a vámpirok automatikusan a pokolra kerülnek. Mivelhogy. Valaki vámpirrá, azaz kárhozottá vállik, más emberek életén él, ez nyilván nem egy istennek tetsző dolog (amennyiben az öt világvallás isteneit vesszük alapul). A legtöbb vallás hisz isten mindentudóságában, egypár a predesztinációban is (ha úgy jobb, nevezhetjük karmának is, de valamilyen szintü ok-okozati összefüggés), igy feltételezzük, ha valaki vámpirrá változik, annak megvan az oka. Legtöbbször a vérszivók eleve olyan embert ölelnek, aki nem volt egy kisangyal előtte sem, ha másért nem, hát azért, mert egy rosszmúltú vagy kevésbé érzelgős embernek nem kell éjszakákon át imádkozni, hogy egy halándó vérét igya (itt persze beszúrom, hogy megeshet, egy unatkozó vámpir pont az ártatlanságot keresi, hogy aztán végignézhesse gyermeke szenvedését és vivódását, vagy tanulmányozhassa érzelmeit, esetleg azok elapadását - amennyiben valaki "ártatlant" ölelnek, hát, Lovecraft egyik mondását idézném, sajna csak angolul: "There are no innocents, only the fools, who think they are" Természetesen ha valaki pl. mélyen hivő vagy szinte élő szent, akkor véleményem szerint Isten közbeavatkozik, és magához emeli a lelket, mielőtt vámpirrá vállna. Legalábbis ez fair lenne tőle). Nem hiszek abban, hogy egy vámpir felül tud kerekedni saját magán, mivel egyetlenegy ösztöne van, és az legalább olyan erős, mint az összes ösztönünk együtt.. elméletileg lehetséges, persze, hogy valaki megállaj ezt a dolgot, vagy valami Istennek tetsző cselekedettel kivivja megváltását, de ez kb annyira valószinü, mint hogy valaki a pokolban nagyon jó volt, ezért fölkerül a menyországba. Mivel a vámpirlét maga is a büntetés, azaz a Föld gyakorlatilag pokolként funkcionál szerencsétlen vérivónak. És mivel a pokolban az örökkévalóságig bünhődnek az bentlakók (jobb esetben itéletnapig), valószinüleg haláluk után folytatás következik.
Amennyiben a nem egyistenhivö vallásokat nézzük.. hát, jóval nehezebb a kérdés, végülis van, ahol a vámpirokat istenként tisztelik, úgyhogy meg is próbálok gyorsan áttérni az ateizmushoz és az egyéb menny és pokolmentes vallásokhoz. Ha a végső megsemmisülés járja, akkor természetesen ez rájuk is igaz, bár ha ilyen szinten ateistán állunk a dolgokhoz, akkor a vámpirizmus sokkal inkább valami betegség lehet, mintsem egy átok vagy egy természetfeletti állapot. Amennyiben a buddhisták hiedelmeit vesszük alapul, szerintem a vámpirokra ugyanúgy érvényes a bardo, illetve az újjászületés, feltehetőleg valami meglehetősen alacsonyrendü lényként, vagy legjobb esetben is páriaként.
A VF szempntjából szerintem az első és legbővebben tárgyalt nézet a lényeges, mivel ezt a világot én egyértelmüen úgy képzelem el, hogy a valóságába belefonódnak a hiedelmek is.

Nestor Ozáriusz
HozzászólásElküldve: 2006-6-1, 11:24:56  Hozzászólás, az előzmény idézésével
Halandó

Ha van túlvilági élet akkor a vámpírok és a vérfarkasok is megérdemlik a megnyugvást.Akármekkora is a bűn amit elkövettek nemlehet teljességgel felelősségre vonni érte.Bár az igaz hogy ők választották sorsukat ezért talán válalták is a velejáró "kötelezetségeket" bár egyetlen farkast vagy bőregeret /mármint az igazi álatok/ hogy megől egy aranyos nyuszit vagy egy másik élőlény vérét szívja,mert az ösztön hajtja és ezért valamelyest "felmentést" kaphatnak a bűneik miatt.Bár ez furcsának tünhet de ők is megérdemlik a megnyugvást persze más lapra tartozik ha élvezetből teszi.
Eddig csak a két szélsőséges fajról írtam de szeretnék valamit mondani a vadászokról.Isten nevében őlni nem bűn?-kérlek mondjátok meg eszt nekem-Talán ők lennének Isten arkangyali aféle isteni igazságszólgáltatók.Vagycsak a saját igazukat hajszólják.Vegyük a kezdeteket amikor isten tette ezt ő okozta hogy legyenek ezek a fajok.És ezért nem lehet őket felelőségre vonni mivel az határozza meg a szabájokat aki ezt az egészet okozta/mármint az Úr/.Tehát bármelyik faj felkerűlhetne a menyországba vagy a pokolba hovatartozástól függetlenűl."Akár jó akár rosz"

Shira Volden
HozzászólásElküldve: 2006-6-1, 12:07:43  Hozzászólás, az előzmény idézésével
I Alfanőstény

Már megint egy kérdés ami millió másikat vet fel. Kezdjük azzal hogy van-e mennyország a farkasok/vámpírok számára? Ha van pokluk, akkor mennynek is kell lenni, hisz egy pólus ellenpólus nélkül nem létezhet, értelmét veszíti. De ha már elfogadjuk ezt az alaptörvényt, akkor szintén értelmét veszti az a gondolat, hogy csak a pokolba kerülhetnek. Hisz akkor minek mennyország?
Vonatkoztassunk el a világvallásoktól, mert akkor tényleg nem lesz vége sosem a soraimnak. Nos hogy Jack gondolataira válaszoljak…eleve elrendeltetett a pokol? Ismét felteszem a kérdést? Mi alapján? Ha Isten hatalma korlátlan, és mindenek feletti, akkor ha számára nem tetsző dolog a vámpírok létezése, mért nem tesz ellene? Ha viszont nem tesz ellen, mi jogon ítél minden vámpír/farkast eleve a pokolra. Ilyen alapon öljük le az össze oroszlánt, mert ösztönből vadászik, és aztán az összes antilopot, mert kilegeli a füvet. Ez az élet körforgása. Vannak alsóbb és felsőbbrendű állatok/lények. Ha elfogadjuk hogy egy vérfarkas, vagy egy vámpír csupán a táplálkozási lánc csúcsa, és nem egyéb, ugyan mért kéne a pokolra kerülnie, csipán azért, mert ösztönei szerint él? Az oroszlán vajon elgondolkodik, hogy etikusan cselekszik-e mikor elkap egy elcsatangolt borjat, csupán mert az volt a leggyengébb? A francokat…nem érdekli, hisz ez a dolga, erre született. Ha egy vámpír gyilkol, azzal csupán ösztöneinek, éhségének engedelmeskedik. Nem követ el vele nagyobb bűnt, mint az oroszlán, aki ugyanilyen indokkal gyilkol. De az oroszlán sem öl hobbyból. Itt lép be az etika, a bűnösség…ha csupán már azért öl mert élvezi a hatalmát, azt hogy Istent játszhat egy szimpla halandó felett, aki slusszpoénként a teremtés fényes koronájának hiszi magát, onnantól lép be a pokolelmélet. És innentől kezdve jogos is. De míg csak az életben maradásért gyilkol, addig nem rosszabb mint bármely ragadozó, akikről millió filmet nézünk és azt mondjuk: „ mennyire szép és csodás a természet” – vagy mikor felfalja az alig megszületett kis borjat: „jajj szegény…de hát ez az élet…” – Mi változik ebben az esetben? Csupán annyi hogy a mi fajtánk a vacsora! Semmi egyéb, a többi ugyanaz. És ha a vámpírok felett is áll egy lény, Ő is csak nézi a természetfilmet, amiben mi vagyunk a borjak, és ennyit mond…” Jajj szegény…de hát ez a természetes szelekció”
Mielőtt eleve elrendelten a pokolra küldjük őket, el kell gondolkodni azon hogy semmivel sem rosszabbak nálunk, és minden egyéb ragadozónál, addig a pillanatig, míg az életben maradásért öl, és nem a hatalomvágyának kecsegtetése miatt.
Nestor…hát azért ezt picit megkérdőjelezném, hogy Ők választották ezt a sorsot…alapvetően ha lennének is vámpírok/farkasok, nem nagyon kérdezősködnének előtte hogy akit épp beölelnek, az szeretne-e kárhozott életet élni, függve másoktól…szóval itt megint megbukik az hogy eleve elrendelt a pokol, mert sok esetben nem igazán tehetnek arról, amivé válnak, mint ahogy az oroszlán sem, hogy nem egy füvet legelő birkának született. (bár itt a fű mellett is tudnék lobbizni, de megkíméllek tőle Titeket Laughing )
És csakhogy egy nagyon kedves barátommal lévő egyik kedvenc vitatémámat hozzam fel, mert illik ide, lehet hogy ez a földi élet, és az hogy Ők vámpírok vagy farkasok, ez a pokol. És az hogy Te az a halandó vagy aki, az is a pokol…nem tudhatod, még senki nem jött vissza elmondani, hogy nem-e ez a pokol, amiben mi létezünk, csak nekünk fogalmunk sincs róla. Lehet hogy az Ő pokluk és bűnhődésük nem az ami majd „haláluk” után jön, hanem az amiben most kell létezniük. Lehet hogy a pokol, maga ez a létforma, amiért pokolra akarjuk ítélni Őket…pedig már rég ott vannak…velünk együtt!
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Vancha March
HozzászólásElküldve: 2006-6-1, 13:36:13  Hozzászólás, az előzmény idézésével
IV Arcilla
IV Arcilla

Itt muszály megszólalnom...
Szhira,ez az utolsó bekezdésed nagyon teccik...nagyon nagyon...jó gondolatok és igazi fejmegfájdító téma...lehetne ezzel egy könyvet vagy egy hoszabb történetet írni sztem...ezen még én is el fogok gondolkodni és ráragasztom másokra is hehehe

Shira Volden
HozzászólásElküldve: 2006-6-1, 13:52:41  Hozzászólás, az előzmény idézésével
I Alfanőstény

Akkor az említett kedves barátommal Neked is lehetőséged lesz vitázni Wink Készülj fel, nem könnyű eset a Herceg egy ilyen szintű vitában (sem)! Wink De amúgy igazad van, én ezen több hetet filóztam még anno mikor pár évvel ezelőtt eszembe jutott, már nem is emlékszem minek a kapcsán. Csak tudom hogy sokáig azt vallottam, tuti ez a lét a pokol, és ennél rosszabb már nem jöhet! Na itt tévedtem nagyot. Lehet hogy ez a pokol, de még ennél is jöhet rosszabb. Mindig van egy rosszabb lehetőség mindennél. De ha ez a pokol, nem is annyira vétkes az emberiség...mert ha én lenék Isten, sokkal jobban rotyogna az üst a fenekünk alatt! Twisted Evil
Vissza az elejére
Janus
HozzászólásElküldve: 2006-6-1, 14:10:04  Hozzászólás, az előzmény idézésével
VI Újszülött vámpír

Valamilyen szinten egyet értek Shirával. De ha a VF világát vesszük alapul, a Szentháromság történetével, akkor Isten igen is tett arról, hogy a természetfeletti lények eltűnjenek a föld színéről, hisz létrehozta a vadászokat. Akik, egyensúlyt teremtenek, és nem engedik, hogy bármelyik faj "túlszaporodjon".

Vissza az elejére
Shira Volden
HozzászólásElküldve: 2006-6-1, 14:25:35  Hozzászólás, az előzmény idézésével
I Alfanőstény

Igen tett, de ahogy ezt megtette, egyetlen kézmozdulattal a vámpírok és arkasok hadát is eltörölhette volna. MÉgsem így tett...helyette kiválasztott halandókat adott...Ismét a természetes szelekcióra bízva a dolgot.
Vissza az elejére
Janus
HozzászólásElküldve: 2006-6-1, 14:32:51  Hozzászólás, az előzmény idézésével
VI Újszülött vámpír

Talán épp ez volt a cél. Mint valami válasz a természettől, akció-reakció.
Valószínűleg hosszutávu tervei voltak az öregnek.

Vissza az elejére
Nestor Ozáriusz
HozzászólásElküldve: 2006-6-5, 20:24:09  Hozzászólás, az előzmény idézésével
Halandó

Shira Volden írta:
Igen tett, de ahogy ezt megtette, egyetlen kézmozdulattal a vámpírok és arkasok hadát is eltörölhette volna. MÉgsem így tett...helyette kiválasztott halandókat adott...Ismét a természetes szelekcióra bízva a dolgot.

Bocs hogy idézlek csak így tudom hozzád köttni a gondolatom.Hogy kiválasztott halandók?Talán igen és lehet hogy természetes szelekció de hogy idézzek egy filmet "Egy gyerek terráriummal a kezében"./Constantine/Nem lehet hogy csak szórakozniakart.VAgycsak élvezi azt amit létrehozott?Itt félreértés neessék nemvagyok Istengyűlölő csak ez hogy természetes szelekció nemfekszik.Maradok a szentháronság támályánál,ha ővolt aki létrehozta a farkasokat és a vámpírokat miért nem pusztította el őket miért csak egy "tisztogató fajt hozott létre.Talán szért mert nem akart azt hogy "lássák" ,hogy Isten is követ el hibákat és éppoly emberi mint bármi más.Az hogy a föld egy pokol egyetértek.Miért is vagyunk itt:szenvedni,küzdeni egy pillanatnyi örömmért egy csepnyi boldogságért akkor viszont mivégre vagyunk és létezünk talán azért hogy a végén egy olyan helyre kerűljünk ahol megnyugszunk és eszt mindenki elakarja érni.

Anon
HozzászólásElküldve: 2006-6-5, 20:44:48  Hozzászólás, az előzmény idézésével
I Mestervámpír

Honnan tudod, hogy ezzel hibát követett el? Mi van éppen ez volt a cél? Miért állna érdekében teremteni egy világot, amiben nincs harc, nincs gonosz? ha nincs gonosz, nincs jó, és minden beszürkül. Mi van, ha ez csak szükséges áldozat? Meg szerette volna teremteni a jót, s ezért láétrehozta a gonoszat, és a sötétségből már meg is született a fény. Ha nincs gonosz, semmi nem motiválja azokat, akik ellenzik a rosszat, hogy jót cselekedjenek - nem mintha hinnék bármelyik abszolút érték evilági létezésében, de ebbe most ne menjünk bele, mert letörik a karom, mire legépelem a véleményem erről. És ha nem cselekednek "jót" akkor megáll az egész rendszer. Gondoljatok csak bele; ha nem fenyegetne a veszély, hogy éhen halunk, elveszítjük a munkánkat, megölnek, megkínoznak, kirabolnak, stb. szóval egyéb rossz dolgok történnek velünk, megmozdulnánk e egyáltalán?
Vissza az elejére
Janus
HozzászólásElküldve: 2006-6-6, 14:32:59  Hozzászólás, az előzmény idézésével
VI Újszülött vámpír

Anon írta:
Honnan tudod, hogy ezzel hibát követett el? Mi van éppen ez volt a cél? Miért állna érdekében teremteni egy világot, amiben nincs harc, nincs gonosz?

Ebben van igazság. Mert ha nem létezne az a fogalom, hogy "gonosz", akkor a "jó" sem létezne. És az élet dög unalmas lenne ha mindenki csak szép és jó dolgokat tenne, senki sem rosszalkodna, meg hasonlók Twisted Evil

Vissza az elejére
Qvest
HozzászólásElküldve: 2006-6-6, 16:59:16  Hozzászólás, az előzmény idézésével
Halandó

Azt ne felejtsük el hogy a Biblia szerint Isten tökéletes világot teremtett az ember számára. Éva harapott bele a tiltott almába és kiűzettek a paradicsomból. Ebből is látszik hogy nem tökéletes. Hiszen ha az lenne akkor tökéletes lényt hozott volna létre. A farkasok és a vámpírok nem azért vannak a Földön mert elkárhoztak, hanem alternatívát nyitnak az embereknek. Tudom hogy nem választja senki sem , hogy vámpír vagy farkas legyen, de ha nem látják az emberek milyen másnak lenni , akkor nem tudják értékelni azt amilyük van. Szerintem lehet valaki jó attólfüggetlenül hogy más fajba tartozik. Szintén a Biblia szerint amíg valaki meg nem keresztelkedik az kárhozott lesz. Tehát pl.Dante klasszikus műve alapján a régi vallás hívei a mennyország peremén élnek . Ezek szerint akármivé is válsz ha meg vagy keresztelve és nem cselekszel Isten akarata ellen a mennybe jutsz. Miért ne juthatna fel egy farkas vagy egy vámpír is?

Vissza az elejére
Anon
HozzászólásElküldve: 2006-6-6, 17:30:22  Hozzászólás, az előzmény idézésével
I Mestervámpír

Azért mert képtelenség az örökkévalóságig úgy élni, hogy ne cselekedj Isten akarata ellen, arról nem is beszélve, hogy nem is tudod ponotsan, mi is az?
Másrészről viszont, ha Isten valamit nem akarna, - és elfogadjuk hogy mindenható, vagy ha nem is mindenható, de majdhogynem korlátlan a hatalma8szóval elég erős ahhoz, hogy ne legyen olyan aki legyőzze) - akkor az nem lenne. tehát elvileg nem tudsz olyat tenni, ami ne Isten akarata szerint lenne. Akkor viszont senki nincs a Pokolban, a Menyország viszont dugig van. Hm...jó kis kilátások Very Happy
Vissza az elejére
Qvest
HozzászólásElküldve: 2006-6-6, 17:48:34  Hozzászólás, az előzmény idézésével
Halandó

Pedig Isten törvénye szerint aki halála előtt megbánja bűneit(szívből) az a mennybe jut. Elvileg egész életedben lophatsz, csalhatsz mégis "csak" a tisztítótűzben végzed. Különben is a Vadászok is ölnek, és ők is a mennyben végzik. Tehát minden oda vezet hogy mennyország dugig van.
Egyébként Isten nem lehet mindenható, mert Lucifernek a bukott Angyalnak ugyanakkora hatalma van pedig őt is Isten teremtette.

Vissza az elejére
Janus
HozzászólásElküldve: 2006-6-7, 13:37:06  Hozzászólás, az előzmény idézésével
VI Újszülött vámpír

Qvest írta:
Pedig Isten törvénye szerint aki halála előtt megbánja bűneit(szívből) az a mennybe jut. Elvileg egész életedben lophatsz, csalhatsz mégis "csak" a tisztítótűzben végzed. Különben is a Vadászok is ölnek, és ők is a mennyben végzik. Tehát minden oda vezet hogy mennyország dugig van.
Egyébként Isten nem lehet mindenható, mert Lucifernek a bukott Angyalnak ugyanakkora hatalma van pedig őt is Isten teremtette.

Na, azt azért nem hinném Confused Egyébként ha az eredeti történetet nézzük (ami héber eredetű), akkor ott Lucifer csak az utolsó elötti a 7 legfőbb gonosz listáján.

Vissza az elejére
Milan Netrina
HozzászólásElküldve: 2006-6-7, 14:10:55  Hozzászólás, az előzmény idézésével
VI Újszülött farkas

szerintem ahozképest,hogy az utolsó,a hívei nagyon elszaporodtak a világon,és az egyházba is betudtak jutni.A sátánisták nagyhatalmat akarnak elérni.És erre bezzeg az egyház a Káinitákat bünteti,akik nemnagyon foglalkoznak az egyházzal.

Janus
HozzászólásElküldve: 2006-6-7, 17:10:18  Hozzászólás, az előzmény idézésével
VI Újszülött vámpír

Most tisztázzunk valamit! Te mit tekintesz sátánizmusnak?

Vissza az elejére
Hozzászólások megtekintése:   
Időzóna: (GMT +1 óra)

Következő téma megtekintése
Előző téma megtekintése
2 / 4 oldal
Ugrás az oldalra: Előző  1, 2, 3, 4  Következő
Tartalomjegyzék  ~  Chat

Zárt fórum: ide nem küldhetsz témát, választ, nem szerkesztheted a hozzászólásaidat.   Zárt téma: ide nem írhatsz választ, és nem szerkesztheted a hozzászólásaidat.

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban