| Szerző |
Üzenet |
| < Belváros ~ Cafe La Plata & Restaurant |
|
|
|
Elküldve:
2005-9-25, 22:25:08
|
|
|
I Vadászok vezetője
|
|
A Cafe La Plata már kivülről is egy igazi, régi korokat idéző kávéházat juttatott eszébe az előtte elhaladóknak. Szinte láthatták lelki szemeik előtt a költőket és világfikat, amint épp valami aktuális témáról beszélgettek.. Jobb oldalán nyáron a már modernebb korokat idéző placcon a napfénnyel együtt élvezhették a vendégek italukat. A kávéház bal oldalán lévő egykori sikátort mára már deljesen kidekorálták, hogy itt folytatódjon a nyilt ég alatti vendégtér, ahol a tűző nap elől árnyékba húzűdhattak, akik megelégelték a kánikulát.Ez egyszerüen az utcáról vagy a belső helységből is megközelithető. Az épület másik felén az egykor itt elterülő kert egy részére egy kis parkolót épitettek az itt dolgozók illetve az áruszállitók részére. Ahogy beléptünk az üvegajtón, a pörkölt és főlő kávé kellemes aromája csapja meg az orrunkat. Az elegáns berendezésre, tölgyfa kávézóasztalokra és székekre, bőrfotelekre igazán nem lehet semmi panasz, lehet látni, hogy a tulajdonos nem sajnálta a pénzt a pompára. Minden székhez tartozik egy újságolvasó keret (csak hogy a 19. század érzését még teljesebbé tegyék), az újságokat pedig egy hétre visszamenőleg a pincértől kérhetik el a vendégek. Bár az egész hely dohányzó, minden vendégnek a pincér hozza ki a müves hamutartót (feltehetőleg a lopások elkerülése miatt, mivel ezek a hamutálak tényleg valódi műremekek), illetve a szivarokhoz szükséges felszerelést. A pult a helység végében van, jobb oldalt a kávégép van, illetve a különlegesebb kávékból van kitéve egy egy diszdoboz, vagy akár pár szem, hogy az érdeklődők kedvükre megvizsgálhassák. Egy külön hordónyi kávébab van kitéve a főnök büszkeségéből, a jamaikai kék hegységből származó kávéból, amely egyesek szerint a világ egyik legjobbja, ebből a vendégek akár el is vehetnek egy szemet kóstolóba - de természetesen a kávégépet üzemeltető pultos mindig figyel, hogy nehogy valaki visszaéljen a tulajdonos jóindulatával. A pult közepén egy "mixer" foglal helyet, de mivel a hely csak néhány kevertitalt kinál az ő dolga minden egyéb ital kitöltése is (amelyek nagy része jó minőségü likőrök és csemegeborok, de akad itt kisebb választékban rövidital is valamint alkoholmentes italok, és ha valaki nincs tisztában azzal, hogy mit szoktak a kávézóban csinálni, üveges sör). A jobboldali részen hatalmas üveg hűtőpultokon sorakoznak a sütemények és egyéb cukrászkészitmények, melyek nagy részét az innen megközelithető, épület mögött lévő saját cukrászüzemükben készitenek. Ennek megfelelően minőségük és áruk is meglehetősen magas, de aki megkóstolta és valamennyi érzéke van az édességekhez, az legközelebb sem fogja rá sanjnálni a pénzt. Nyáron a cukrászüzem fagylaltot is készit, amely nem marad el a többi finomságtól. Általában 3 cukrász dolgozik itt, a pult mögött a forgalomtól függően 2-3 mig a "pályán" 2-4 felszolgáló sürög. A helyet általában a felsőbb rétegek látogatják, de időnként mindenki megfordul itt, aki felfrissülésre vagy épp egy finom süteményre vágyik. A legtöbb kávézóval ellentétben ez a hely késő éjszakáig, sokszor éjfélnél is tovább nyitva tart, igy a különböző klubbok is gyakran választják összejöveteleik helyéül.
A közelmúltban a kávézó hosszas munkálatok után újabb helyiséggel bővült. Egy viszonylag félreeső térrész lett kialakítva, ahol meghitt kis boxok és lágy hangulatvilágítás várja a megfáradt vendégeket, akik a kulináris élvezeteknek kívánnak hódolni. A nemrég a városba érkezett főszakács a legkülönlegesebb igényeket is ki tudja elégíteni, jóformán mindent el tud készíteni, mi szem szájnak ingere. |
Legutóbb Teresa Kleist szerkesztette (2006-5-15, 13:48:21), összesen 2 alkalommal |
|
|
|
 |
|
Elküldve:
2005-9-29, 18:48:54
|
|
|
|
|
-Mintha tegnap történt volna.Elösször csak barok voltunk és sokat segített nekem.Mert egy ismerősömnek a gyerekére vigyáztunk.És ő vígasztalt amikor megkaptam a gyász leveelet ey boszorkány halálaról.És így melegedtünk össze.-mondta.
És te? |
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
2005-9-29, 18:54:52
|
|
|
|
|
Hogy mi? *Kérdezte
- Mi még halandó korunkból ismertük egymást. Aztán volt egy kissebb konfligtusunk, bert beleszerettem a húgába. Azután verekedtünk. * Nevetett. - Milyen vicces volt, amikor megfogta az akváriumot, és hozzám akarta vágni...
Aztán mikor rádöbbent, hogy a húga is szeret engem, békén hagyott. Majd összebarátkoztunk. Aztán egy este megharapott egy farkas, és azzá lettem, ami vagyok. Majd rá három hétre őt is megharapta egy magadfajta. De mi atól még barátok maradtunk. És ami a legrosszabb volt, hogy a húgát is megharapta a vérszívó, és ő is ezzé lett. És így elég nehézzé vált a kapcsolatunk. Szerettük egymást, és kitartottunk egymás mellett, amíg tudtunk. De egy éjjel két fajtársam vágzett vele.
* Majd magaelé bámult, és csöndben volt egy kicsit.
- Végeztem mind a kettővel. De ő ettől még nem jön vissza... |
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
2005-9-29, 18:57:08
|
|
|
|
|
-Hát akkor mind kettőnknek szerelmio bánata van.Az igazi barát fentről is vigyáz rád és a szerelmed is.-mondta neki.
És elgondolkodott,hogy ez igaz e. |
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
2005-9-29, 19:00:49
|
|
|
|
|
Mikor kijött a bor, töltött Lízek, és magának. Megkostolta, és valóban finom volt.
- Ez már nem ma volt. Azóta eltelt pár év, és beletörődtem. Te is bele fogsz. Nehéz lesz, de menni fog. Lesznek új barátok, új szerelmek.
*Majd mikor megitták, töltött még egy pohárral |
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
2005-9-29, 19:03:08
|
|
|
|
|
-Igaz.De nemhinném,hogy szerelmes leszek még egyszer.mondta és a bort is megitta amit újból töltött Cesar.
Elfelejtette,hogy kettő pohár utánn nembírja az italt. |
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
2005-9-29, 19:05:35
|
|
|
|
|
Sokáig én is így voltam vele. Aztán minden megváltozik egy idő után.
* Majd legurította ami még volt a pohárba, és megint töltött mind a kettőbe. Felemelte a poharat, és ezt mondta:
- Ezt a poharat a legjobb szeretőre, és a legjobb barátra. Fenékig |
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
2005-9-29, 19:08:39
|
|
|
|
|
| -Szeretőre?-kérdezte meglpetten és koccintottak.Amint megitta a bort enyhén forgott a világ és nehezen tudta,hogy holvan.Kicsit berugott de felfogta a cselekvéseket. |
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
2005-9-29, 19:12:18
|
|
|
|
|
*Miután megitta szólt a lányhoz.
- Hát előszöt nem tudam, hogy mondjam, mert az, hogy szerelmesre nem túl konkrét kifejezés. És azt hiszem ezt használják.
* Majd kitöltötte maguknak a maradék bort, ami még volt az üvegben.
- Csapos! Még egyet ebből! |
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
2005-9-29, 19:14:18
|
|
|
|
|
-Nem szeretnék többet inni nemírom annyira.-mondta de kénytelenűl is megitta a harmadik pohárral.
-Bartnő is megfelelne neki. |
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
2005-9-29, 19:18:16
|
|
|
|
|
Ő még nem volt annyira ittas, És kitöltötte a negyedik poharat is. Ezen az estén nem számítanak az ilyenek. Ma minden lehet. És ne féljen. Majd én hazaviszem. Hidd el sokat vezettem már borozgatva .* Majd nevet egyet, és poharat emel.
- Ezt igyuk a jövőre. Ahol a Vámpír, és a Farkas dinaszták békében élhetnek együtt. |
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
2005-9-29, 19:20:33
|
|
|
|
|
-Igyunk.-mondta halkan és megitta az utolsó pogarat is.Alig tudta,hogy holvan.De nem ivott többet.Keringett a világ körülötte.
-Menjünk inenn nagyon nemakarok bezárva lenni.-mondta és felállt.Kicsit vörös lett az arca a sok bortól de mindeggy. |
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
2005-9-29, 19:25:40
|
|
|
|
|
A Farkas felpattant, és lecsapott egy adag pénzt az asztalra, és magához vette a maradék bort. Majd odarohant a lányhoz, aki majdnem elesett.
- Ho-ho-hó szépségem. Csak lassan. Átkarolta, és kivitte. Az eső esett. Kivett egy esernyőt a kocsiból, és kinyitotta, hogy ne ázzanak el.
- Gondolom nem akar kocsikázni. Jöjjön. Karoljon belém. Így talán nem esünk el. * Majd nevetett. |
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
2005-10-1, 10:20:17
|
|
|
|
|
A kávézó elég kihalt volt. Nem voltak sokan. ember ült bent. Lült egy asztalhoz, és kért egy kávét. Végignézett az embereken és figyelte őket. Szerette elemezni őket. Hány éves lehet, mit dolgozhat... Hirtelen valami végigfutott az agyán. Nem ettem egy jót már napok óta. Megitta a kávét, fizetett, masd kisétált az ajtón.
- Akkor vadásszunk... |
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
2005-10-1, 17:56:37
|
|
|
|
|
| *Andrea belépett és kicsit félősen nézett körb.Mivel annyi embr volt bent és igencsak nagy volt a csevegés is.Majd Honovere mellett ment inkább. |
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
2005-10-1, 18:02:19
|
|
|
II Ősi Lycon
|
|
Honovere-t nem zavarta a nyüzsgés.
Elvezette Andreát egy szabad asztalhoz és elment a pulthoz (látva hogy a pincér igen elfoglalt) hogy kérjen két kvt
-Te hogy kéred?
Kérdezte Andreától. |
_________________ Legyen színed az ártatlan fehér,
A tüzes vörös, vagy a hideg kék,
De a feketét ne válaszd!
az az enyém. |
|
|
|
 |
|
Elküldve:
2005-10-1, 18:04:33
|
|
|
|
|
| -Tejjel és egy cukorral.-felete és közben elfészkelődött a széken.És kinézett az üvegablakon keresztűl.megint az a hapek aki elesett kinet. |
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
2005-10-1, 18:07:42
|
|
|
II Ősi Lycon
|
|
Honover elment a kávékért a tömegen átfúrva magát a pulthoz.
Majdnem fellőkőtt egy idősebb nőt de sikerült elkerülnie. |
De a feketét ne válaszd!
az az enyém. |
|
|
|
 |
|
Elküldve:
2005-10-1, 18:36:46
|
|
|
|
|
*Andrea kicsit ásított és összehúzockodott.Majd egy kis cetlit vett elő és azidegen szövgett fordítani kezdte.Közben elgondolkodott.
~Mégis mijen idős lehet a legöregebb vámpr?És a kereszt mijen időből származhat?~gondolkodott ezen. |
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
2005-10-1, 18:50:55
|
|
|
II Ősi Lycon
|
|
Honover atömegből kilépve letette akét kávét az asztalra.
-Min elmélkedsz?
Kérdezten érdeklődve.
-És mi az a cetli?
Komoran nézte a cetlit majd elmosojodott.
-Csak nem a recept? |
De a feketét ne válaszd!
az az enyém. |
|
|
|
 |
|
Elküldve:
2005-10-1, 18:53:39
|
|
|
|
|
-Azon,hogy mióta lehetsz farkas metz azok a rendőrök nagyon lefehéredtek amint megláttak.-mondta és a két bámolű rendőrre mutatott.
-Egyébként recept és latinul volt írva a gyógyszer neve. |
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
2005-10-1, 19:05:11
|
|
|
II Ősi Lycon
|
|
Honover jól megnézte a zsarukat majd válrántva gondolta.
~Nem tehetnek semmit.Még ha fel is ismertek.Én meghaltam.
Kuncogott magában.
-Nem ismerősek de hogy a kérdésedre válaszoljak két hete.
Mikor a városba jöttem összeakadt a bajszom egy farkassal.
-Eredetileg csatlakozni akartam egy szervezethez ami a vámpírok ellen hadakozik és itt van a székheje de ez van.
-Viszont nem bánom.
Szemei csillogtak ahogy kávéját korgyolgatva nézte Andreát. |
De a feketét ne válaszd!
az az enyém. |
|
|
|
 |
|
Elküldve:
2005-10-1, 19:07:42
|
|
|
|
|
-Hát akkor tényleg fiatalvagy a szakmában.Két hét.nem is sok.Viszont én nemkívánok vámpír vagy vadász lenni.-mondta és ivott a kávéjából.
~Mijen jó meleg és erős is.~gondolta és közben a zsarukat figyelte akik vakarták a fejüket és elmentek a bejárathoz és beléptek a kávézóba. |
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
2005-10-1, 19:12:44
|
|
|
II Ősi Lycon
|
|
Honovere leplezett nyugodsággal nézte a Rendőröket.
~Na most mi legyen?Mi van ha igazoltatnak?Itt mégse állhatok neki verekedni.
-Talán nem ide jönnek. De ha igen muszáj lessz hagynom hogy elvigyenek egy darabon.
Mondta a lánynak.
-Itt azé nem csinálok felfordulást hogy megszabaduljak tőllük.
Majd ismét a rendőrökre nézett, és vissza a lányra. |
De a feketét ne válaszd!
az az enyém. |
|
|
|
 |
|
Elküldve:
2005-10-1, 19:17:47
|
|
|
|
|
*Andrea megvonta a vállát és a közeledő rendőrökre tekintett akik megálltak az asztaluk mellett és kicsit elképedve néztek a rég hallotnak tartott férfi előtt.
Majd megbökték avállát és igazoltatni akarták.
Andrea kicsit nézte a tömeget és köhögöt egy nagyot. |
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
2005-10-1, 19:27:42
|
|
|
II Ősi Lycon
|
|
-Elnézést uram a papírjait legyen szíves.
Mondta a magasabb de vékonyabb rendőr.
-Bocsásson meg biztosúr de most nincsenek nállam.
A rendőr gúnyos mosojjal közölte:
-Akkor sajnos velem kell jönnie az őrsre.
~ˇKönnyen elintéznélek te gyufaszál.
Gondolta magában de Andreára nézett majd felállt.
-A kezeit legyenszives.
-Minek?
Kérdezte ijedten.
-Ez a szabáj.
Mondta a gyufa alkatú rendőr majd elővett egy bilincset.
~te szemét !
Gondolta magában.
Felemelte kezeit és hagyta hogy megbilincseljék.
A rendőrök kivezették Honovert az ajtón akinek egy cetli esett a kezéből a földre.
Rajta ez állt:
A ligetben várlak
Miután kimentek az ajtón Honovere egy megfeszített mozdulattal széttörte bilincsét és elrohant a sikátorokba hogy a ligetbe menjen.
Kapott egy lövést Gyufától a vállába de nem is törődött vele. |
De a feketét ne válaszd!
az az enyém. |
|
|
|
 |
|
Elküldve:
2005-10-1, 19:34:29
|
|
|
|
|
*Andrea keresztje ekkor kialudt és a lány mintha semmi baja nem lenne felállt és lila szemeivel a két rendőr höz lépett.
-Na de kiszasszony...
-Egmni segni.
Majd a két férfi fejéhez tette a kezeit és kitörőlte az emlékekiket.Ezután elment a találka hejére. |
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
2005-10-2, 9:09:40
|
|
|
|
|
| *Cesar beült, és megrendelte a szokásos adag kávéját. Verta, hogy kihozzák, és végiggondolta az eddig Topolyában eltöltött napjait... |
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
2005-10-2, 9:12:43
|
|
|
|
|
*Belépett a kávézóba egy igencsak elázott nő.Hajából csepegett a víz.Csizmája egy csöppet sárosvólt de a kinti szőnyegen megtörőlte.Majd a púlthoz űlt és kért egy kis teát.
-De meleg legyen ám az a tea!-figyelmeztette a pultost. |
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
2005-10-2, 9:17:53
|
|
|
|
|
Cesar mikor megkapta a kávét, lassan kortyolgatni kezdte. Ekkor belépett egy ismerős lány.
~Líz
* Fel sem tűnt neki hogy ott ül. Felált és odasétált hozzá. Mögé állva megszólította
- Már a szaglásod sem a régi ilyen időben. Szia Líz |
|
|
|
|
 |
|