Tartalomjegyzék
Szerző Üzenet
<  Chat  ~  Vitatopik, avagy szerinted?
3 / 4 oldal
Ugrás az oldalra: Előző  1, 2, 3, 4  Következő
Milan Netrina
HozzászólásElküldve: 2006-6-7, 17:42:26  Hozzászólás, az előzmény idézésével
VI Újszülött farkas

sátán imádókat.
Akik mindenféle úgymont misztikus,lucifer kedvelők,akik istenítik őt,és az egyházat kiakarják írtani.

Qvest
HozzászólásElküldve: 2006-6-7, 17:57:25  Hozzászólás, az előzmény idézésével
Halandó

Nos utánna néztem és a Bibliában nem találtam hét főgonoszt viszont tényleg nem Lucifer a fejedelem , hanem Belzebub. De a lényegen nem változtat. Isten nem tökéletes. Nem is lehet hiszen sajátképére teremtett és mi sem vagyunk tökéletesek.

Ha választanod kell kérlek engem válassz
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése MSN Messenger
Shira Volden
HozzászólásElküldve: 2006-6-7, 18:09:01  Hozzászólás, az előzmény idézésével
I Alfanőstény

Minderre csupán egyetlen kérdésem van!
Miért van az hogy csupán halott szentjeink vannak? Ugyan miért nem avatnak senkit szenté még életében??? Senki nem él oylan életet hogy Istennek tetszen? Akkor senki nincs a Mennyben? nos innentől kezdve ez az Istennek tetsző élet, meg szívből megbánás meg hasnolkó azthiszem felborult. Hisz valaki csak halálában élhet igazán bűntelen életet....hisz nincsennek élő szentjeink...sosem voltak, és soha nem is lesznek! NIncs bűntelen élet...főként hogy nem tudjuk mit gondol Isten bűntelennek.

JA és még egy apróság...ha feltételezzük hogy Isten tökéletes világot teremtett, minket a maga formájára alkotott, és feltételezzülk profi mivoltát, akkor a hibáinkat is belénk teremtette. Tudta jól, hogy az ember gyarló, tudta jól hogy le fogja szakítani az almát, amit szintén Ő teremtett oda, tudta jól hogy a férfi gyenge lesz és nem fog nemet mondani, hisz Ő Isten!!! Valahol akkor hibádzik a dolog... (hasonló kérdéseim miatt rúgtak ki hittanról Crying or Very sad Laughing )

Milan Netrina
HozzászólásElküldve: 2006-6-7, 18:14:19  Hozzászólás, az előzmény idézésével
VI Újszülött farkas

én ezek miatt hagytam abba:)
Belzebub?Nemismerem,de nem is akarom.
Isteni egy férfi,ezt mindenki tudja
a vágyait teremtette meg,és a vágyairól kell gondoskodni.Csak a papokkal nem értek egyet sokszor.

Janus
HozzászólásElküldve: 2006-6-7, 18:28:41  Hozzászólás, az előzmény idézésével
VI Újszülött vámpír

Kirúgtak, mert kíváncsi voltál?

Qvest: a Bibliában nincs is benne, mert az nem tartalmazza a teljes Új és Ó szövetséget. Csak azt amit a papok engedéjeztek.
Van egy héber szöveg, ami fölsorolja a 7 legfőbb gonoszt:

-Belzebub: a démonok fejedelme.
-Sámáel: a káprázat és a végítélet angyalainek fejedelme.
-Python (nem röhögni ): a jóslás lelke.
-Asmodeus: a rontás angyala.
-Beliál: az árulás lelke.
-Lucifer: az asztrális fény lelke (a fényhozó).
-Satanas: az Istennek ellenzekő.

Persze, ez csak egy, a sok ezernyi hitvilág közül, lehetnek más vélemények.
Pl.: ott van Belzebub, aki, ha jól emlékszem egy másik vallásban csak egy amolyan kisisten, aki nem tölt be túl nagy szerepet az élet körforgásában.

Rettegsz tőlem, de én vagyok az áldozat.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése MSN Messenger
Qvest
HozzászólásElküldve: 2006-6-7, 18:44:48  Hozzászólás, az előzmény idézésével
Halandó

Tudom hogy a Bibliába sokminden nincsen benne. Egyébként sem lehet készpénznek venni amit benne írnak. A Bibliát emberek írták ráadásul nagyon sokszor fordították le ami szintén rengeteg hibát okozott. A Biblia olyan mint egy Magyar népmese csak sokan elhiszik, mert vmiben hinniük kell.
Engem azért rúgtak ki hittanról, mert meg mertem kérdezni hogy a Katolikus templomok miért vannak tele bálvánnyal.
Mi azt tanultuk hogy szobrokhoz nem szabad imádkozni.
Ja és Jézus is a szabad ég alatt tartott misét.

Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése MSN Messenger
Janus
HozzászólásElküldve: 2006-6-7, 18:52:15  Hozzászólás, az előzmény idézésével
VI Újszülött vámpír

Milan Netrina írta:
én ezek miatt hagytam abba:)
Belzebub?Nemismerem,de nem is akarom.
Isteni egy férfi,ezt mindenki tudja
a vágyait teremtette meg,és a vágyairól kell gondoskodni.Csak a papokkal nem értek egyet sokszor.

Szerintem viszont Isten nem férfi, hanem két egyenlő részből áll. Erő (férfi) és a kreatív inteligencia (Nő).

Vissza az elejére
Qvest
HozzászólásElküldve: 2006-6-7, 20:12:04  Hozzászólás, az előzmény idézésével
Halandó

Én nem mondtam hogy férfi. Pont ezért nem lehet ábrázolni, mert lehet hogy nő lehet hogy egyik sem. Csak valami természetes energia. Senki sem látta még úgyhogy nem is tudja senki.

Vissza az elejére
Qvest
HozzászólásElküldve: 2006-6-7, 20:13:18  Hozzászólás, az előzmény idézésével
Halandó

Bocsi nem olvastam vissza vak vagyok

Vissza az elejére
Nestor Ozáriusz
HozzászólásElküldve: 2006-6-13, 11:50:34  Hozzászólás, az előzmény idézésével
Halandó

Miért vannak templomok,és papság?Talán azért mert több van a háttérben mint egyszerű hit gondoljunk csak a keresztesháborúkra.Isten nevében őlni nem bűn./már elég régóta/Félreértés ne esség nem vagyok istenellenes.Csak nemszeretem ha megmonják miben hidjek.És külömben is azt hírdetik hogy Isten köztettek és bennetek van.Akkor minek egyáltalán pap és templom.Ezis csak egy nagy biznisz mint minden már ebben az elanyagiasodott világban.És az már nem is számít hívőnek aki nemjár templomban és nemhalgatja végig a papokat Isten szolgálóit és közvetítőit.Miért nem lehet úgyhinni mint egyszerű gyermek ők nem kérdik miért csak hiszik.Hisznek a mikulásban és mindenben amiben nekik kel és nekik nem is mondják meg miben hidjenek.És ez szerintem jóígy.

Janus
HozzászólásElküldve: 2006-6-14, 11:39:05  Hozzászólás, az előzmény idézésével
VI Újszülött vámpír

Sztem az ősközösségeknél is voltak imahelyek, meg papok (rítus mesterek).
Bár az igaz, hogy egy sziklát kifaragni, vagy fölállítnai egy egyszerű kis oltárt még mindig könnyebb, mint fölépíteni egy egész templomot.

Vissza az elejére
Namie
HozzászólásElküldve: 2006-6-18, 20:34:37  Hozzászólás, az előzmény idézésével
Halandó

Hát...ha így megkérdezted...Én vérfarkas lennék.Pontosan nem is lehet megfogalmazni,hogy miért.Talán azért,mert szeretem a farkasokat,és van valami rokonság közöttük.És ha azt is megkérdezi valaki,hogy méret szeretem a farkasokat,arra már nem tudok válaszolni. Rolling Eyes De lehet,hogy azért,ert az udvarunk éjszaka jobban szeretek lenni,mint nappal.De micsináljak,ha szeretem a holdfényt?
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése MSN Messenger
Áhim White
HozzászólásElküldve: 2006-6-18, 20:39:42  Hozzászólás, az előzmény idézésével
Vendég

Ácsi azért mert mi nem vagyunk tökéletesek Isten sem az?
Isten az !
mivel ah te tökéletesen felnevelsz egy gyerekt és jó életed van és a gyerekd bűnöző lesz akor te sem vagy rendes ember???
Vissza az elejére
Áhim White
HozzászólásElküldve: 2006-6-18, 20:41:45  Hozzászólás, az előzmény idézésével
Vendég

ja bocs a biblia alapján Sátán eredeti neve Lucifer és mikor elbukott akkor lett sátán , Berzebub a sátán egyik fejedelme , főembere! a teológia szerint
Vissza az elejére
Áhim White
HozzászólásElküldve: 2006-6-18, 20:47:41  Hozzászólás, az előzmény idézésével
Vendég

A másik igen meg van a hét fő gonosz mert a Sátán a mindenben utánoza Istent:lásd szent háromság:
Ügye van az Aty , fiu Szentlélek
Ez a gonosznál a sátán, Antikrisztus, hamispróféta
Jellenések könyvében olvashatjátok
Vissza az elejére
Anon
HozzászólásElküldve: 2006-6-18, 21:30:00  Hozzászólás, az előzmény idézésével
I Mestervámpír

Szerintem szép dolog, hogy ilyen magabiztosak vagytok, csak az a baj, hogy a vita átment egy olyan vonalba, amikor arról vitatkoztok magabiztosan, amit mindenki úgy ítél meg, ahogy akar. Mégis mindenki fenemód határozottan állítja, hogy igen, ez az igazság, mert ez és ez ezt írja. Én nem azt mondom, hogy nem jó hinni a Bibliában, vagy az egyházban, vagy a Tórában, vagy abban amiben akartok, egészen addig, amíg észben tartjátok, hogy mindez éppoly ingatag lábakon áll, mintha csak annyit mindanátok, hogy "szerintem". És még egyszer: nem az a baj, hogy vitatkoztok róla, vagy felsoroljátok az érveiteket, vagy hasonlók, hanem hogy olyan dolgokkal támasztjátok alá, amik ellentmondanak egymásnak, vagy akár még önmaguknak is. Innentől kezdve szerintem nincs értelme vitázni, mert a felhozott érvek nem semlegesítik egymást, csak egymás után leírt szavak.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Áhim White
HozzászólásElküldve: 2006-6-18, 21:35:26  Hozzászólás, az előzmény idézésével
Vendég

Annon ha minden tényekkel alálehetne támasztani nem hítre épulne!
De egyetértek veled hogy mindenki magabiztos! Nem tom hogy a töbiek de én azalapján vok maga biztos aamit a bőrömön tapasztalatam!
Vissza az elejére
Janus
HozzászólásElküldve: 2006-6-19, 7:29:16  Hozzászólás, az előzmény idézésével
VI Újszülött vámpír

Anon, azt mondod, hogy ellentmondunk saját magunknak. Mondjuk kinek nem inge az ne vegye magára, de én nem érzem az ellentmondást.
Áhim, Isten nyilván tökéletes, csak szerintem (hogy Anon is nyugodt lehessen Rolling Eyes ) az őt imádó néptömegek gyakorta félreértik a különböző próféciákat, meg hasonló irományokat. És ebből később elég nagy gondok származhatnak.

Vissza az elejére
Áhim White
HozzászólásElküldve: 2006-6-19, 8:39:57  Hozzászólás, az előzmény idézésével
Vendég

ja ez igaz naon sok az emberi rekció a valásakban főleg a történelmi egyházakban megszoktak valamit és mikor sten ugy mond újítani akkar ők nem engedik!
Vissza az elejére
Anon
HozzászólásElküldve: 2006-6-19, 9:39:51  Hozzászólás, az előzmény idézésével
I Mestervámpír

Hm...nem érzed, hogy ellentmondanál magadnak...még szerencse, hogy én nem ezt mondtam. Azt mondtam, a források mondanak ellent önmaguknak, amikre oly bőszen hivatkoztok. De ha Te bibliai magsságokba emeled magad, lelked rajta....
És köszönöm, megnyugodtam...szerintem.
Vissza az elejére
Áhim White
HozzászólásElküldve: 2006-6-19, 9:46:18  Hozzászólás, az előzmény idézésével
Vendég

Anon mik mondanak elent önmaguknak?
a Biblai? mondj példát
Vissza az elejére
Anon
HozzászólásElküldve: 2006-6-19, 10:14:30  Hozzászólás, az előzmény idézésével
I Mestervámpír

MInden vallási szöveg tele van ellentmondással. Ez elkerülhetetlen, ha csak azt vesszük figyelembe, hogy nagyon hosszú ideig tartott mire lérték a mai formájukat. Sokan ttek hozzá, meg elvettek, és nem mindig ügyeltek a logikai helyességre. Ilyen szempontból a Biblia nem kuriózum. És félreértés ne essék; én most tisztán a szövegről beszélek, nem arról, hogy "mit akar ezzel kifejezni". Az más kérdés. Én is tisztában vagyok vele, hogy ezek az ősi szövegek tele vannak metaforával, és elvont képekkel, ám attól most eltekintenék, hogy ki hoygan oldotta fel ezeket a metaforákat, hogy ne legyen a történetben logikai gikszer. Hiszen ha ezt is belevennénk, akkor igaz, hogy talán megszűnnének az ellentmondások, csak akkor oda jutnánk, hogy "a Biblia XY értelmezése szerint" és akkor már mindegy lenne ha azt mondanánk hogy "szerintem" mert nagyjából ugyanannyi köze lenne ahhoz, amit valaha leírtak.
Szóval a rövid beveteő után jöjjön néhány példa. Nézd el nekem hogy szó szerint csak egyet idézek, de nincs időm kikeresni mindent, és ez az elején van:
"És mondá Isten: Teremtsünk emberta mi képünkre és hasonlatosságunkra; és uralkodjék a tenger halain, az ég madarain, a barmokon, mind az egész földön csúszó-mászó mindenféle állatokon.
Teremté tehát Isten az embert az ő képére;isten képére teremté őt;férfiúvá és asszonnyá teremté őket."

Majd néhány sorral lehjjebb:

"És monda az Úr isten: nem jó az embernek egyedül lenni;szerzek néki segítő társat, hozzá illőt"

Na most akkor hogy is van ez? hisz mikor az embert termtette, teremtett neki asszonyt is. Akkor miért volt egyedül?(Mielőtt valaki elkezdené megmagyarázni, ez egy költői kérdés volt, és ismerem a hozzá tartozó mítoszt, ám ez nincs benne a Bibliában, tehát maga a szöveg ellentmondásosnak bizonyul)

Másik példa: Istenről hol azt állítja a könyv hogy jóságos, hol meg azt, hogy bosszúálló. Ez a kettő elég összeférhetetlen, és még azt sem lehetne mondani, hogy csak azokkal bosszúálló akik megérdemlik, hiszen Jób egy fogadás miatt vesztette el mindenét. Arról nem is beszélve, hogy ebben a történetben Sátán csupán egy angyal, aki kételkedni merészel. Most akkor ki a gonosz? Aki kételkedik, vagy aki mindenhatóságában van olyan kicsinyes, hogy gyermekeinek kárt okozzon, csakhogy fitogtassa önnön hatalmát? És ez csupán egy példa. valószínűleg megalapozottabb lenne az érvelésem, ha elolvastam volna az egészet, akinek nem elég ez, annak azt tudom csak mondai, hogy járjon utána maga, és bizonyítsa az ellenkezőjét idézetekkel, de ezt már nem ide, mert ezt a vitát lezárom.(Ha mindenképpen vitázhatnékja van erről a tmáról valakinek, keressen meg priviben)

Új kérdésünk, mely már váratott magára egy ideje:

Ha Te farkas, vámpír vagy vadász lennél, hogy oldanád meg, hogy léted és tevékenységed titokban maradjon? Más szóval; hogy tartanád be a maszkabál?
Vissza az elejére
Áhim White
HozzászólásElküldve: 2006-6-19, 18:34:17  Hozzászólás, az előzmény idézésével
Vendég

Uralkodnék ösztönömon, és nem hagynék szemtanut! aszem így a legegyszerübb!
Vissza az elejére
Janus
HozzászólásElküldve: 2006-6-23, 12:21:16  Hozzászólás, az előzmény idézésével
VI Újszülött vámpír

Vámpírként csak körültekintőnek kell lenni, hogy az meber ne egy forgalmas helyet válasszon.

Vissza az elejére
Szergej
HozzászólásElküldve: 2006-6-23, 14:59:29  Hozzászólás, az előzmény idézésével
Halandó

Vérfarkasként igen nehéz dolga van az "embernek" hogy fenntartsa a maszkabált,de talán a legegyszerűbb,és amit a legtöbb vérfarkas választ,az hogy nem forgalmas városokban,hanem erdőkben,hegyekben élnek.
A vámpírok vér iránti szenvedélye is igen nagy akadály,de ha tehetik,nekik is sokkal egyszerűbb egy elhagyatott iparnegyedben vadászni.Nagyon fontos az ő szempontjukból,hogy ha bármilyen hatóság akár csak a közelben is tartózkodik,nagyon gyorsan tűnjenek el,mert egy igazoltatás igen kellemetlen lehet.
Ha egy vadász ha egy vámpír után kutat,fontos hogy a vámpír ne vegye észre,és ha már ezt meg tudja oldani,akkor egy-két halandó eltüntetése nem lehet nagy akadály.

Anon
HozzászólásElküldve: 2006-6-23, 21:05:16  Hozzászólás, az előzmény idézésével
I Mestervámpír

Akkor most megjátszom(?) a skizzót, és megválaszolom a saját kérdésem. Egy biztos, Én méltányolni fogom a választ.
Szóval....
Szerintem a vámpírok esetében a legkönnyebb a helyzet. Mármint csak viszonylag. Szerintem a maszkabált egy vámpír nem tudja maradéktalanul betartani, csak úgy, ha tesz egy olyan kitételt, hogy a nagyközönség előtt titkolja kilétét. Hisz ha vadászik, egy idő után hiányolni fogják a halandók az egyik áldozozatot, és annyi hullát azért elég nehéz elrejteni. Bár egy filmben hallottam némi említést egy éhes disznófalkáról Wink , de a magam részéről ezt a megoldást inkább mellőzném. Ami járható útnak tűnik számomra az a "nyáj" tartása. Azaza beavatok egy két embert, vagy amennyit feltétlenül szükséges, és rajtuk élek, nem megölve őket. persze egy idő után meghalnának, s amint tovább kéne állnom(erről majd később) egy utolsó vacsora keretén belül eltakarítanám a felesleges tanúkat, de mondjuk 4 évente két hulla még mindig jobban elrejthető mint hetente három. persze akkor odalenne a vadászat szépsége, de szerintem egy vámpír ezt fel tudja áldozni. Ami kényes kérdés még a vámpírokkal kapcsolatban, hogy hol lennék nappal? ha szükséges lenne koporsó, akkor stílusosan egy temetőbeli kriptát szemelnék ki magamnak, ha viszont azt a vámpírtípust vesszük alapul amit a vfen kijátszunk, akkor elég lenne egy elhagyatott épület valahol a nyomornegyedben. Ezzel csak az a baj, hogy mi van ha napközben meglepnek? Másik járható út egy bérelt lakás, csak ezzel meg az a baj, hogy feltűnést kelt, hogy nem látni nappal stb....A legjobb megoldás talán még az lenne, ha az egyik bárányjkámnál húznám meg magam nappal, csak ezzel meg az a baj, hogy túlzottan kiszolgáltatott lennék. Őszintén szólva a dolognak erre a részére nincs jó ötletem, amire azt mondanám, hogy "igen, ez működhet".
De mi van a farkasokkal? Hát igen, ha fakas lennék, mindenképpen úgy választanám meg a lakóhelyemet, hogy valamilyen erdő közelében legyen, lehetőleg északon, vagy olyan helyen ahol természetes farkasok is élnek, hogy ne tűnjek fel átváltozott alakban. A legjobb ha természetvédelmi területen van, ahol tilos a vadászat....gondolom ezt nem kell ecsetelnem miért. Persze olyan terület, amit ember ellenőriz és nincs vadászva nem létezik, de még mindig jobb ha csak néhány illetékessel kell jóban lenni és tudni mikor merre írtják a vadat, mintha bármikor lelőhet egy hobbivadász.
A fentebb felsorolt két csoportra mind igaz, bár a farkasra talán kevésbé, hogy nem telepedhet le tartósan. A farkasnál talán még megoldható, de egy vámpír egy idő után mindenképpen feltűnést kelt, így néhány évnél tovább nem maradnék sehol.
A vadászok. na igen, sztem ebből a szempontból vadásznak lenni a legnagyobb szívás. egy vámpír megteheti hogy kivonul a társadalomból és halott a többi ember szemében, valamilyen szinten a farkas is, de egy vadász ezt már nehezen teheti csak meg. Hisz ember, emberi szükségletei vannak, valamiből fenn kell tartania magát, meg kell venie a gyógyfüveit, a fegyvereitz stb...Ezért aztán kettős életet kell élnie, fel kell építenie egy "szürke ént" amit a beavatatlanoknak mutat. hát őszintén megmondom, nincs ötletem hogyan oldanám ezt meg. nem elég hogy nem vándorolhatok, mert a halandók szemében egy nyilvántartott ember helyhez kötetlenségeszemet szúr, még alibiket is kell gyártanom minden mzdulatomra, amit titkos énemként tennék. és hogy mindezt hogyan lehetne megoldani? Hát ezt már valaki olyanra bízom, akinek nagyobb tapasztalata van ebben, mert vagy hivatásos vadász Wink vagy rosszabb esetben a főkarija az.
Vissza az elejére
Teresa Kleist
HozzászólásElküldve: 2006-6-24, 17:09:44  Hozzászólás, az előzmény idézésével
I Vadászok vezetője

Hm, mostmár én is rászánom magam az érvelésre, mivel csúnya mód az előző "vitából" kimaradtam. Nézzétek el, ha nem vagyok elég körültekintő, vagy néhol nem elég alapos az érvelésem.
Anonnal szinte teljesen egyetértek, ezért a farkasok és vámpírok esetét nem tárgyalom.
Viszont, mivel feldobta számomra (is) a lehetőséget a vadászokkal kapcsolatban, így igyekszem ezt az én vadász-képem alapján megválaszolni, az egyszerűség kedvéért úgy, hogy én hogyan próbálnám meg felépíteni a leendó karaktert és vajon milyen problémákra kellene első sorban megoldást találni...
Tény, hogy vadásznak lenni nehéz, sőt még azt mondhatnám, hogy egy jól kidolgozott, felépített vadászkaraktert felépíteni baromi nehéz, viszont ha az embernek sikerül, akkor legalább olyan élményt nyújthat a kijátszása, mint a másik két, illetve három csoportnak. Szerintem egy vadász karaktert bonyolultabb összerakni, mint pl egy vámpírt. Ebben persze az is benne lehet, hogy a köztudatban sokkalta több vámpíros, esetleg vérfarkasos film/könyv/hiedelem/stb. létezik, mint vadászos.
Ahogy bárki, aki olvasta a vadászok csoportleírását tudhatja, hogy a mi kis "kirekesztettjeink" szövetségbe, vagyis szervezetbe tömörülnek, aminek persze rengeteg előnye van, minden téren. Hogy csak párat soroljak:
- a harcban ugye egy akármilyen tápos halandónak is elég minimális az esélye egyedül bármilyen "szörnyivel" szemben
- a szövetség elég régóta létezik, így megkönnyíti a csoportok működéseit, az információáramlást, szervezettebb
- és persze, mint a akció filmekben vagy ilyesmikben... Wink
- hogy megkönnyítsék a látszat fenntartását (vagyis a maszkabált) a vadászok számára egy nemzetközi cégnek/szervezetnek állíják be magukat (végül is azok Laughing ), amivel a legtöbb gyanakvást elég jól el lehet szerintem altatni...
Meg persze, ha jó profilt választanak (és miért ne választottak volna azt), a "háttérmunkájukat" segíthetik velük. (ezt kb úgy lehetne elképzelni, mint mondjuk az Underworld 1-ben [nem tudom, mi van a kettőben, nem láttam, ezért hivatkozok csak erre] a vámpírok klónozott véres bizniszét)
Kétségtelen, hogy nagyon nehéz fenntartani a kettősséget, ami a vadász és az egyszerű ember éneket jelenti, s szerintem nem is valószínű, hogy sokan bírnák ezt a terhelést, ezért is jöhet jól többek közt a szövetség előbb említett védelme. Hiszen vadásznak lenni nem kis feladat, szerintem egész embert kívánó. Persze itt jön pl a család problémája, hiszen azzal, hogy valaki vadásszá válik, nem csak magát sodorja veszélybe, még akkor is, ha ugye a család (ha nem szintén vadászokból áll) nem tudhat a karakter második énjéről. Ezt persze minden karakterkészívő másképp oldhatja meg, tapasztalataim szerint a legtöbb vadász alapból vagy árva, vagy másik városból jön, esetleg egyedül élő, így a kezdeti nehézségeket letudhatja, és akár a kollégiumba is beköltözhet, amit a vadászok tartanak fenn. Ez persze jóval biztonságosabb is, mint egyedül lakni a városban, hiszen a vadászüzemmód nem ki-be kapcsolható, nem fedheted el képességeidet a többi lénnyel szemben, akik észrevehetik ezt...
Egy vadásznak SEM kötelező vallásosnak lenni, nem kell hinnie semmi égi abrakadabrában, még akkor sem, ha a vadászok többsége hisz, és képességeit "adománynak" tekinti. Egyszerű és kényelmes magyarázat, egy szépnek esetleg mondható mesével, de nem muszáj elhinni, viszotn így a legkönnyebb feldolgozni azt, amibe belecsöppen az ember. Hiszen eddig első sorban a gyakorlati, fizikai részről beszéltem. Azt hiszem ugyan olyan komoly feladat lelkileg feldolgozni azt az egészet, amibe belekerül a karakter. Mikor rájön/rávezetik arra, hogy a "mesebeli" mumusok (hihi) igen is léteznek. Aztán az a nyomás, ami később egyre inkább ránehezedik: a kettős élet, a sehovátartozás, az, hogy bármikor meghalhat, hogy azok a lények, akikkel szembe kell szálnia egyáltalán nem emberiek, hogy azok a törvények, amiket eddig ismert, erre a különös világra nem érvényesek, és sorolhatnám tovább... Persze ezek mind, amiket felsoroltam tehetik érdekessé egy vadász karakter kijátszását, lehetőségek, melyekre a usernek és a karakternek ugyan úgy megoldásokat, lehet találniuk. Persze megeshet, hogy nem találnak rá, de annak is ott vannak a "szépségei", mikor szembetalálkozik a problémával a gyakorlatban. Ehhez mindhez, ugyvélem elengedhetetlen egy igazán jól kidolgozott jellemű és személyiségű karakter... Azt hiszem még órákat tudnék erről írni, de cseppet úgyvélem elkanyarodtam a kérdéstől. Rolling Eyes
Szóval mit tennék, hgoy fennmaradjon a maszkabál vadászként, egyszemélyben... Művelném magam, képezném, nem első sorban fizaikailag (legalább is az elején), minél többet igyekezném megtudni arról a világról, amibe belecsöppentem, a múltról, és persze a többi vadásztól, hogyha problémák merülnének fel, tudjak úgy reagálni, hogy viselkedésemmel ne áruljak el többet, mint muszáj lenne. Azthiszem igyekeznék mindentől és mindenkitől függetlenedni, akik igazán fontosak számomra és nem tudják mibe keveredtem/nem tudják megvédeni magukat (vagyis minél távolabb vinném őket a veszélytől, a tűztől). Persze az érzések nehéz dolgok, főleg mert nem lehet őket igazán irányítani, de mégis igyekeznék...
Most hirtelen ennyi, ha még valami eszembe jut, felmerül esetleg leírom, persze ha nem dobáltok meg, vagy nem utáltok ki már alapból azért, mert ennyit blabláztam össze most is...

Árnyék
HozzászólásElküldve: 2006-7-2, 18:07:08  Hozzászólás, az előzmény idézésével
Vendég

Mi is lennék, ha ez mind igaz lenne? Már a belépésnél is rengeteget vaciláltam. Be kell vallanom, a vadászok azonnal kiestek. A legnehezebb választás a vámpírok és a vérfarkasok között volt. 5 perces gondolkozás után a farkasok mellett döntöttem. Miért is?:
1.Nincs függés (lsd:vér)
2.A falka minden előtt, érzed hogy oda tartozol
3."Ősi" ösztönök előtörése (tudom hogy ez pusztító, de a halál együtt jár az élettel)
4.Örök élet, legalábbis amíg nem kapnak el.
Vissza az elejére
Árnyék
HozzászólásElküldve: 2006-7-10, 17:27:45  Hozzászólás, az előzmény idézésével
Vendég

Hogy is tartanám be a maszkabált?
Éjszaka, mindig magányosan vadásznék. Mindig máshol csapnék le az áldozataimra, legyen akár ember, akár vámpír, vagy éppen vérfarkas.Igaz, hogy így rengeteget lennék úton, de ha ez az ára, hogy ne derüljön ki az igazság, megtenném.
Ügyelnék arra, hogy mindig rendesen eltüntessem az áldozat maradványait, illetve a holttesttet.
Vissza az elejére
Nofertari Merenmut
HozzászólásElküldve: 2006-7-11, 13:07:25  Hozzászólás, az előzmény idézésével
Vendég

Hogy hogyan ügyelnék a maszkabálra? Röviden szólva, sehogy. Twisted Evil Ha már kárhozottak vagyunk, élvezzük ki annak előnyeit, ne bújkáljunk a nyáj elől, hiszen mi felettük állunk, ők pedig nem többek, mint táplálék számunkra! Akkor szívnék vért és ott, ahol kedvem tartja, és ha kell, harci ghoulokkal biztosítanám hatalmam a kárhozottak trónján. Szabbat rulz! Hogy New York érsekét idézzem: "Kamarilla? Elavult, rettegő öregek társasága, akik saját Gyermekeiken élősködnek és az egykori dicsőség foszlott álmaiba kapaszkodnak."
Vissza az elejére
Hozzászólások megtekintése:   
Időzóna: (GMT +1 óra)

Következő téma megtekintése
Előző téma megtekintése
3 / 4 oldal
Ugrás az oldalra: Előző  1, 2, 3, 4  Következő
Tartalomjegyzék  ~  Chat

Zárt fórum: ide nem küldhetsz témát, választ, nem szerkesztheted a hozzászólásaidat.   Zárt téma: ide nem írhatsz választ, és nem szerkesztheted a hozzászólásaidat.

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban