| Szerző |
Üzenet |
| < Kertváros ~ Családi házak |
|
|
|
Elküldve:
2005-10-22, 12:44:05
|
|
|
I Alfahím
|
|
| A város központjától kissé messzebb, a főbb közlekedési utaktól messzebb található a kertvárosi negyed. Kellemes kis családi házak, kisebb, egy személyes társasházak találhatók itt. Sok errefelé a park, játszótér, látszik, hogy a városatyák gondoltak a családos emberekre. Sokan laknak itt, többnyire módosabbak, akik innen járnak a Belvárosba dolgozni. Sok a kiadó vagy eladó ház errefelé, nem okoz gondot lakást, esetleg házat találni errefelé. A környék rendezett, és a rendfenntartó szervek (polgár- és rendőrök) jelenléte is gyakori, megelőzve ezzel a legtöbb apróbb bűncselekményt... |
_________________ A remény hal meg utoljára... gazdáját udvariasan előre engedi. Reménykedj még élsz, mert reményed elvenni csak a halál meri. |
|
|
|
 |
|
Elküldve:
2005-10-22, 14:04:35
|
|
|
IV Vadász
|
|
(Ketrin háza)
Ketrin bólintott.Addig elmosogatott és kitekinttt egy csöppet az esős időre.
~Még szerencse,hogy a Pap nem ázott el.~gondólta és egy újságot kezdett olvasgatni.Az egyik cikbe olvasott valamit amikor telefonja megszólalt.Felvette.
-Haló itt Ketrin.
..
-Sziaja.Mitszeretnél?
...
-Hát ez eléggé fura én egy kis gógykúrát javasolnék és még a meleg teás oldatot.Tudod.
...-.....
-Nyugi rendbe fog jönni.A tork gyulladást kezelnikell de megfog gyógyúlni.Na viszhall.
Ltetette a kagylótz és megrázta a fejét.
'ezis kiugrik a bőréből egy kis torok baj miatt.~gondólta. |
_________________ Minden ember egy másik világ. |
|
|
|
 |
|
Elküldve:
2005-10-22, 14:18:28
|
|
|
IV Vadász
Tartózkodási hely: Topolya, Szentháromság temploma: Rejtett lakosztály
|
|
*Nem sokkal később a Pap kilép szobája ajtaján, új ruhájában. Talált néhány eszközt a házban, amivel átszabhatta ruháját. Most egy teljesen
fekete öltönyben tüdökölt, melynek nyaki részén, elöl egy fehér színű négyzet volt, mint az ameriaki papoknak. Új embernek érezte magát, nyugodtnak, gondtalannak. Körülnéz a házban valami olvasnivalóért közben megkérdezi a nőtöl:*
-Nem tudod, hol van itt fodrász a közelben?-
*Mondja, végigsimítja fejtetőjét, és megborzong.* |
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
2005-10-22, 14:26:51
|
|
|
IV Vadász
|
|
-A negyedik ház balra és nenagyon ijegyjen meg a hőlgytől.-mondta és kinyitotta az ajtótt.És elmagyarázta,hogy mit kell tennija,ha ingyen akar hajat vágatni.
-Sok sikert. |
|
|
|
 |
|
Elküldve:
2005-10-22, 14:35:40
|
|
|
IV Vadász
|
|
*Gyorsan átsiet a házak árnyékában (hogy ne ázzon meg) a fodrászhoz. A fodrásznő elég furcsa, de rendben elvégezte a dolgát. Mikor visszaér már teljesen kopaszra borotvált a haja, nem borostás, mint eddig. Mikor visszaér megkérdezi:*
-Esetleg fel tudnám frissíteni ismereteim valahol az elmúlt két évvel kapcsolatban?- *Kérdezi.* |
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
2005-10-22, 14:39:46
|
|
|
IV Vadász
|
|
| -Javaslom a könyvtárat.megfogja találni.Az utcán elindúlt egyenesen a harmadig utcáig majd ott balra és a kereszteződésnél jobbra és ott is van.-mondta. |
|
|
|
 |
|
Elküldve:
2005-10-22, 14:43:57
|
|
|
IV Vadász
|
|
| -Nagyon szépen köszönöm. Elviszem az egyik esernyőt.- *Mondta és már ki is lépett az ajtón. Kint valóban zuhogott az eső. Kinyitotta az esernyőt, és meglepődve vette észre, hogy kissebb nehézségei vannak azzal, hogy megtartsa. De inkább megerőltette magát, minthogy vizes legyen az új ruhája. Elindult a könyvtár felé.* |
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
2005-10-22, 14:49:12
|
|
|
IV Vadász
|
|
*Ketrin ezután felvette fehér ruháját és elkezdte a betegeket fogadi.Rengeteg megfázott,lázas és torkfájós ember várta a sorát.
Ketrin ahogy csakmtudott sietett és eléggé jól is haladt addig míg egy embr rosszúl nem lett.Így mentőt hívattak hozzá.Kiderűlt,hogy szívinfartust kapott aint leűlt a székbe.De amint beviték a korházba meg is műtötték.A rendelés folyt tovább. |
|
|
|
 |
|
Elküldve:
2005-10-22, 15:15:30
|
|
|
IV Vadász
|
|
| *Mielőtt megérkezett Ketrin háza elé, már messziről látta a mentőt. Kicsit felgyorsította a lépteit, hátha segítőjének esett baja. Mikor az ablakból látta, hogy nem ő volt, lelassított és csendben próbált bemenni, nehogy megzavarja a rendelést. Lerakta az esernyőt száradni és elkezdett lopakodni a szobája irányába.* |
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
2005-10-22, 15:22:21
|
|
|
IV Vadász
|
|
*Lassan fogytak a betegek.ha egyet behívott kettő jött helyébe.Úgy hat felé végzett is.Fáradtan lépett be az előszobába és űlt le egy szkre.
Megtörőlte arcát.Majd erőt vett magán és kezetmosott.és bement fúrdeni.Megengedte a melegvizet és a vízbe kellemes illatos olajat is önttt.majd levette ruháit.Haja göndöre hullmzott hátán.Majd elrakta rendesen őket.és úgy feküdt bele a vízbe és élvezte annak melegséggét is., |
|
|
|
 |
|
Elküldve:
2005-10-22, 15:30:37
|
|
|
IV Vadász
|
|
*A szobájában talált könnyvel jól elszórakoztatta magát.*
~Milyen sokat változott az ízlésem... Azelőtt egy ilyen könyvet hetekig tartott volna elolvasni, de most... 500 oldal pár óra alatt...~
*Gondolkodott, miután befejezte. Kiment a nappaliba, és bekapcsolta a rádiót, hogy zenei téren is új ismereteket szerezzen.* |
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
2005-10-22, 15:34:17
|
|
|
IV Vadász
|
|
~Zene?~nyitotta ki a szemeit és amikor befejezte a fürdést kiszállt a fürdőkádból és megtörűlköztt.majd felvett egy sárga púlcsit és eegy rövidnadrágot.Kilépve az előszobába elmosolyodtt.
-Sikerel járt a kutakodás?-kérdezte és elrakta ruhájit mejben rendelt. |
|
|
|
 |
|
Elküldve:
2005-10-22, 15:40:09
|
|
|
IV Vadász
|
|
-Igen, és összebarátkoztam a könyvtárossal is.-
*Mondja és mosolyog, hosszú ideje először.*
-Hogy telt a rendelés? Miért kellett mentőt hívni?- |
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
2005-10-22, 15:44:00
|
|
|
IV Vadász
|
|
-Ht amikor leűlt egy öregúr a székbe szívinfartust kapott.És kihítam a mentőket.Tudja a szívinfartus nem gyerkjáték.
va kedve egyet úszni?Van Topolyának egy uszodája.Aztmondjk,hogy nagyon jó az uszoda. |
|
|
|
 |
|
Elküldve:
2005-10-22, 15:50:19
|
|
|
IV Vadász
|
|
-Lenne kedvem, persze. Csakhogy nincs fürdőruhám...
*Mondja és magára erőltet egy mosolyt, majd kicsit később hozzáteszi:*
-De tényleg jól esne egy kis úszás.- |
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
2005-10-22, 16:08:19
|
|
|
IV Vadász
|
|
-Akkorr majd veszünk valahol.Ne aggódj.fgyere.És avval felvette kabátját és eg esernyőt is elővett.
-Mehetün?kövess.Avval elindúlt., |
|
|
|
 |
|
Elküldve:
2005-10-22, 16:09:54
|
|
|
IV Vadász
|
|
-Mehetünk.-
*Mondja és elindul ő is.*
-Az esernyőt ne vigyem én? |
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
2005-10-23, 10:07:10
|
|
|
IV Vadász
|
|
| *Fejfájósan ébred a kanapén megvizsgálja, hogy hegyesek-e a szemfogai, aztán keresztet vet. Besétál a szobájába.* ~Alszom még pár órát...~ *Gondolja és visszafekszik aludni.* |
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
2005-10-23, 15:42:09
|
|
|
IV Vadász
|
|
//Ketrin háza és rendelője//
*Fejfájósan ébred, lefordul az ágyról. Fölkel, leporolja az öltönyét. Elmegy a konyhába. Megnézi a kávéfőzőt, megpróbál csinálni egy kávét. Görcsbe rándul a gyomra és elejti a csészét.* ~Na, ebbe is kár volt beleinni.~ *Gondolja, és eszébe jut, hogy egyszer látott egy kávézót. Átkutatja a házat némi pénzért. Mikor megtalálja, elvesz belőle egy keveset. Megigazítja öltönye nyaki részét, és elindul a kávézó felé.* |
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
2005-10-25, 15:01:48
|
|
|
VI Újszülött farkas
|
|
/milan házában/
-Semmiség.-mondta és ő is leűlt a lánnyal szembe de előtt még meghajólt.
-A nevem Milan Netrina.-felete és még egyszer szedett teát a másiknak.
-Jobben lenni?-kérdezte. és leűlt. |
_________________ vigyázat mert jövök |
|
|
|
 |
|
Elküldve:
2005-10-25, 15:12:27
|
|
|
I Alfanőstény
|
|
Shira hálásan bólintott.
- Igen már sokkal jobban vagyok. - mondta majd lehalkította a hangját.- Te nem érezted? - de mikor kimondta a kérdést már bánta is. Nem tudta miért bízik a lányban. Talán azért mert úgy érezte megmentette. Megmentette a megszégyenüléstől, és attól, hogy észrevegyék. Hálás volt neki és talán ebből fakadt a bizalom. De tudta kár volt feltenni ezt a kérdést, hisz őt soha senki nem értete meg. Hiába próbálta elmondani a szeretteinek min megy át nap mint nap, senki nem értette és nem is akarta megérteni. Gyermekkorát a pszichológusok kereszttüzében élte le, és nem akarta többször azt érezni hogy mindenki csodabogárnak nézi vagy rosszabb esetben szimplán őrültnek.
Jobban megnéze a kínai lányt. Szép tiszta vonásait kiemelte haja formája, és kedves mosolya. Tekintete szívből jövő kedvességet és bizalmat sugalt. Shira akaratlanul is a fiatal nőre mosolygott. |
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
2005-10-25, 15:19:06
|
|
|
VI Újszülött farkas
|
|
-Én?Érezni sok fura dolgot.-mondta és elmosolyodott.És kicsit öntött magának is teát és ivott egy kicsit.
-Tudni kedves hőlgy,hogy sokan nem hinni ijenekben.De én hinni.Mert tud dolgot élőkről.-mondta és remélte,hogy a lány érti őt. |
|
|
|
 |
|
Elküldve:
2005-10-25, 15:25:48
|
|
|
I Alfanőstény
|
|
- Kérlek hívj csak Shirának.- mondta mosolyogva a nő. Annyira vágyott a társaságra, egy barátra aki megérni. Olyan rég óta nem tudott már senkivel beszélni akinek mindent elmondhat kertelés nélkül. Valamit látott a lányban ami más volt mint a többi. Shira sosem bízott senkiben, és most itt volt ez az idegen nő, és legszívesebben az egész életét és félelmét elmondta volna neki, de mégsem merte. Végül csendesen feltette a kérdést.
- Hiszel benne hogy más létformák is vannak...a halandón kívül? - csak reménykedett hogy a lány megérti kérdésének lényegét.
- Hiszel egy magasabb...vagyis inkább egy emberfeletti erő létezésében? - nem is tudta hogy fejezze ki magát de nem akarta kiejteni a likantróp vagy a vámpír szót. Főként hogy nem volt benne biztos hogy a nő megérti a szavak értelmét. |
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
2005-10-25, 18:42:43
|
|
|
VI Újszülött farkas
|
|
-Hogy létezni másik lét?Igen.-felete halálkomolyan és lehajtta fejét.
-Tudni sokat.-fejezte be és elmosolyodott.
És ivott a teájából.
-Én érezni a rosszat és a fájdalmat a másikban.Benned sok van.Lélek szenved.-és egy kis kekszes tálat rakott a lány elé.
És kicsit elmerengett a történteken. |
|
|
|
 |
|
Elküldve:
2005-10-25, 22:10:23
|
|
|
I Alfanőstény
|
|
Shira szó nélkül kibújt a zakójának egyik ujjából, meglazította a csipkés blúzának gallérját, hogy lehúzva a válláról és Milan szabadon láthassa a a háta felé szaladó hosszú forradást.
- 6 éves voltam mikor ezt kaptam. Elkószáltam a parkban, és nem találtam vissza az édesanyám mellé. Egy férfiba ütköztem. Sosem felejtem el...már sötét volt. Távol voltam a többiektől, és a férfi ...nem is tudom. Kedves volt, és azt mondta segít megkeresni anyát- Shira remegve a gondolataiba merül. Maga előtt látta peregni az eseményeket. Csendesen már-már majdnem suttogva folytatta.
- Megfogta a kezem és elindultunk megkeresni anyát, de mikor a szemembe nézett...gyermek fejjel azt éreztem, hogy elveszek a szemébe. Aztán már csak arra emlékszem hogy az ölébe fogott. Éreztem a leheletét a nyakamnál, éreztem ahogy a fogai végigkarcolják a torkom. - Shira megborzongott, és visszahúzta vállára a zakót.
- Aztán megint kiesett egy kis idő, és amikortól újra emlékeim vannak, már a földön feküdtem, a hátamon a ruha véres volt. Anyukám az ölében tartotta a fejem, és körülöttünk emberek álltak. Az események után sokáig nem beszéltem. Folyton az idegen férfival álmodtam. Azóta viselem a sebhelyet a mely vékonyan a hátam közepéig lehúzódik. –Shira várt egy pillanatot majd folytatta.
- Ettől a naptól fogva érzem őket. Érzem az erejüket, ha a közelükben vagyok. Az egész életemet azzal töltöttem, hogy megtudjam mi történt velem akkor. De bármerre kutattam, mindig csak egyetlen végeredményhez jutottam. Akkor egy vámpírral hozott össze a sors. Nem tudom mi okból nem ölt meg, nem tudom mit tett velem és miért, csak azt tudom azóta más vagyok mint a többiek. Azóta érzem a közelükben a jéghideg erejüket, mintha áramütés érne, lebénulok tőle, akárcsak a likantrópoktól, akikből forró energia árad. – Hirtelen nem szólt többet. Úgy érezte így is többet mondott, mint amit kellett volna, de már mindegy volt. Félt hogy a fiatal nő felugrik a székből, és azonnal kidobja a házából. ~Magamat hallva én is őrültnek hiszem magam~ gondolta. Lassan felemelte a fejét és bátortalanul Milan szemébe nézett. |
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
2005-10-26, 14:18:15
|
|
|
VI Újszülött farkas
|
|
*Milan megnézte a sebet és arca komollyá vált.
-Lenni félvér.-jelentette ki és sóhajtott.
-Én találkozni tíz évesen egy ember.Idő úhy tízfelé.Elszökni otthonról.Férfi lenni segítőkész.De erdő és tó.Azután meg leni félelmetes üvöltés és harc.Férfi mondani,hogy ne bízz senkiben.És ekkor megfogott és seblenni arcon.Éles három karom sebezni arcot.-mondta és az arcáról leválasztott egy kis mű bőrt mej jobb arcán volt.És három csík sebet lehetett látni rajta.
-Azóta hinni misztikum és űzni baszorkányság. |
|
|
|
 |
|
Elküldve:
2005-10-26, 18:44:50
|
|
|
IV Vadász
|
|
*Bágyadtan ébred. Legalább 15 órát aludt. Felkel, elmegy fürödni, majd felöltözik. Kilép a házból, elmegy a közeli fodrászhoz, de nem levágatja a haját, hanem vásárol valamit.*
~Ennek majd később lesz jelentősége.~
*Gondolja, és elindul a város felé.* |
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
2005-10-26, 20:28:43
|
|
|
I Alfanőstény
|
|
Shira a nő arca felé nyúlt. Nem tudta mi késztette hogy végigsimítsa a három karmolásnyomot, de hirtelen meggondolta magát és visszarántotta a kezét.
- Akkor Te is érezted. - lelkesült fel Shira. - Annyi mindent megpróbáltam már hogy kizárjam "őket" az életemből. De nem tudtam. Sosem fogom tudni. - szomorodott el a nő.
- Mióta ez történ sokszor álmodom erről a férfiról. Beszél hozzám, olykor figyelmeztet dolgokra, és habár rettegek tőle, úgy érzem függök is tőle. Igaz azóta a nap óta sosem láttam, csak álmomban, mégis úgy érzem mindig figyel engem, pedig azóta már nagyon sok év eltelt.
~ Igen függök tőle. - hallotta Shira visszahangozni a saját hangját. Ezt még sosem mondta ki hangosan. Kirázta a hideg a gondolatra, hogy ha láthatná újra, nem rohanna el messzire. Ahogy a nőre nézett látta szemében a felnem tett kérdést.
- Igen...hozzá tartozik ez az árnykép az életemhez. Félek tőle, rettegek a gondolatától, hogy nem csak a gyermekkori rossz élmény kísért álmaimban, de közben reménykedem is...Őrültnek tartasz igaz?- mosolyodott el Shira.
-Kérlek mesélj egy kicsit az életedről. Hogyan tudtál ezek után normális életet élni. - mutatott a lány sebhelyes arca felé. |
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
2005-10-27, 13:27:16
|
|
|
VI Újszülött farkas
|
|
*Milan vélgigsimította sebes arcát és mondta.
-A férfi lenni velem rendes.Egy hétig voltam távol szüleimtől.Szülők utazni el messzire engem elhagytak.Üzlet lenni fontosabb nállam.És vámpír vigyázni rám.Egy hétig.-mondta és elmosolyodott.De ez a masoly egyfajta reménytelen mosoly is volt.
-Azótaírni nekem levelet és tudni,hogy hol és mit teszek.Téged nem tartani dilisnek.Sokan védeni gyermekeiket. |
|
|
|
 |
|
Elküldve:
2005-10-27, 18:03:49
|
|
|
I Alfanőstény
|
|
Shira egy percig zavartan nézet. Próbálta megrteni mit akar mondani Milan de em volt biztos bene, vagy talán félt hogy ól érti.
- Mit értesz azon hogy sokan védik gyermekeiket? - rettegett hogy jól értelmezte és a válasz az lesz, ők azok a gyermekek. Vámpírok halandó gyerekei. |
|
|
|
|
 |
|