fejlec

Elérhetőség


Vásárosdombói Általános Iskola és
Alapfokú Művészeti Iskola

7362 Vásárosdombó
Szabadság tér 16.

Tel.: 72/553-013
Fax: 72/453-304

E-mail: vdombo.iskola@gmail.com

Hírek

Kövesd az iskolával kapcsolatos híreket a Facebookon!

Sokszínű Baranya Nemzeti Tehetségprogram Pályázat

A Nemzeti Tehetségprogram pályázat keretében iskolánk a Sokszínű Baranya témakörben
1 367 000 forintot nyert.

Bővebben itt!

„KEREK ESZTENDŐ” program az NTP-MKÖ-150120 sz. pályázat keretében A fenti címmel nyújtott be pályázatot a Vásárosdombói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, melyre a Nemzeti Tehetségprogram keretében 1,9 millió Forintot nyert el.

A pályázat címe arra utal, hogy a pályázati program a naptári évben fellelhető ünnepkörökre és a hozzájuk kapcsolódó néphagyományokra épül. A pályázat iskolánk profiljához igazodva a magyar és roma néphagyományokat, népszokásokat dolgozza fel. A program rendkívül színes és sokszínű tevékenységekből valamint programelemekből állt össze, melynek minél sikeresebb lebonyolítása érdekében a helyi Roma Nemzetiségi Önkormányzat, mint partnerszervezet is segítséget nyújtott. A teljesség igénye nélkül: népmesék, népdalok , népköltemények megismerése, feldolgozása, néptáncok, népi játékok megismerése, kézműves foglalkozások, népszokások, néphagyományok felelevenítése és eljátszása, népi mesterségek megismerése, kipróbálása . A program a karácsonyi, újévi, farsangi, húsvéti, pünkösdi ünnepköröket dolgozta fel a magyar és roma néphagyományok, népszokások szemszögéből.

Bővebben itt!

A Pécsi Egyházmegye által  a szülők számára összeállított a hit- és erkölcstan oktatásáról szóló tájékoztató anyaga.

Március 9-én 16 órától tájékoztatót tartunk a jövő évre vonatkozó hit-és erkölcstan oktatással kapcsolatban. Minden érdeklődőt, de különösen a leendő elsősök szüleit várjuk sok szeretettel!

A hitoktatást intézményünkben Siptár Róbert katolikus hitoktató látja el.

Zeneiskolai tagozatunk a Nemzeti tehetség Program „Tehetséges fiatalok felkészítését végző, kiváló programmal dolgozó alapfokú művészetoktatási intézmények támogatás” című pályázati kiírás keretében benyújtott „Zene és Fény” pályázatával 956.000.- támogatást nyert.

A pályázati programunk fő célja, a már hagyományossá vált "Év Ifjú Zenésze" verseny továbbgondolása volt. program megvalósításával lehetőséget biztosítottunk a tehetséges, a versenyen helyezést elért növendékeknek további fellépésre. Olyan nyilvános gálakoncertet szerveztünk, ahol fénytechnikai eszközökkel tettük színesebbé, a közönség felé hatásosabbá a klasszikus koncertet. A 2015 A FÉNY NEMZETKÖZI ÉVE programhoz kapcsolódva megismertettük a jelenlévőket a hang és fény kapcsolatával. Ezen kívül megvalósult másik fontos célunk a pályázati program keretében: növendékeinkkel Egynapos pécsi kirándulás keretében jártunk a Pécsi TV toronyban, a Zsolnay negyedben található Planetáriumban, valamint részt vettünk a Kodály Központban megrendezett Mesterek és Tanítványaik elnevezésű hangversenyen.

Bővebben itt!

Iskolánk a Nemzeti tehetség Program NTP-SV-14 kategóriában „Labdarúgó és floorball tornák szervezése a vásárosdombói körzetben” pályázatával 777.000.- támogatást nyert.

A pályázati programunk fő célja, ezekkel a rendezvényekkel (házibajnokság+meghívásos torna), hogy megismertessük, megszerettessük a gyerekekkel a futballt és a floorballt, versenyhelyzetet teremtsünk a környékbeli iskolák között, ezáltal nem csak a legjobban teljesítőket jutalmazzuk, hanem igyekszünk a tehetséges gyerekeket további fejlődésük érdekében a sport irányába terelni. Településünkön Labdarúgó szakosztályt működtető utánpótlás sport egyesület működik, ahol a kiválasztott és az edzéseken részt vevő gyerekek további versenyeken vehetnek részt akár az ország távolabbi részein is (Bozsik program). Floorball sportágban Dombóváron van lehetőség az ügyesebb gyerekek számára további versenyeken részt venni és rendszeresen látogatni az edzéseket.

Bővebben itt!