Magam is megnéztem néhányszor a volt BM üdülőnél lévő feltáró utat és a parti sétányt.
Lehangoló körülményeket láttam. A tájékoztató tábla eltűnt. A belépni szándékozókat egyenruhás őr igazoltatta. A feltáró utat drótkerítés zárta el a sétánytól.
A június 15-i testületi ülésen szóvá tettem tapasztalataimat. Kiderült, hogy a tájékoztató tábla a raktárban van. Végül a testület úgy döntött, hogy a csaknem két éve jogerősen befejeződött szabad parti sétány ügyében jogszerűen eljár.
195/2015.(VI.15.) számú határozat
1. Balatonvilágos Község Önkormányzat Képviselő-testülete felhatalmazza az önkormányzat jogi képviselőjét dr. Megyery Tamás ügyvéd urat, hogy keresse meg az Aranyföveny Szolgáltató Kft., az Ezüstnádas Kft., az Ezüst Hullám Kft., a Nyaraló Kft., az Ezüstvíz Kft, a Golden-Shine Kft., a Világospart Kft., a Silversand Kft., és a Silver-Bay Kft. (székhelyük: 2543 Süttő, Rákóczi u. 64., képviselőjük Páljános András ügyvezető igazgató), mint a Balatonvilágos, 1222/1, és az 1222/2 hrsz-ú ingatlanok szolgalmi-jog kötelezettjei jogi képviselőjét, és hivatkozva a 2010. március 23. napján Balatonvilágos Község Önkormányzatával a szolgalmi jog alapításra kötött megállapodás 5. pontjában foglaltak alapján kérje a Balatonvilágos 1222/1 hrsz-ú ingatlanról az 1222/13 hrsz-ú ingatlanra a szolgalmi jog átjegyzését.
2. A képviselő-testület felhatalmazza dr. Megyery Tamás ügyvéd urat, amennyiben az 1. pontban foglaltak nem teljesülnek, az egyeztetés nem jár eredménnyel, úgy kérje a bíróságtól a felek egyetértésének hiánya miatt a fent hivatkozott, hatályos szerződés szerint az 1222/13 hrsz-ú ingatlan ügyében a jognyilatkozat pótlását.
A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert a döntést tartalmazó határozat kivonat megküldésére az önkormányzat jogi képviselőjének, és a meghatalmazás aláírására.
Felelős: Fekete Barnabás polgármester
Határidő: haladéktalanul.
A „haladéktalanul” kifejezés betartásáról nincs hír! Azért jó lenne ha volna!.
Tisztelettel: Dr. Nagy Miklós