Ételek vízi táborozóknak

 


Lekváros, hagymás búvárpalacsinta
(2-4-6-8 személy részére)
Hozzávalók:
20-60 dkg liszt
2-10 tojás
0,5-4 liter tej
2 dl-3 liter szódavíz
csipetnyi - marék só
kevés - sok cukor
1dl-2 liter olaj
A palacsintatésztát ugyanúgy készítjük el, mint általában máskor. A fortély itt az ízesítés elkészítésében van. Keverjünk össze 1 kg poshadt tehéntúrót 1 kg agyonaszalódott, felpezsdült sárgabarack ízzel, majd ha ez kész, akkor tegyünk hozzá óvatosan 1/4 kg apróra vágott fokhagymát, majd keverjük össze a töltelékünket alaposan 3-4 dl motorolajjal. Ha megvan, akkor rövid ideig állni hagyjuk, majd megkenhetjük vele a palacsintatésztánkat. Hogy mi ebben a búvár palacsinta? Ha megkóstolják, megtudják!
(Aki nem szeretné megkóstolni, annak eláruljuk, hogy attól búvárpalacsinta, hogy elfogyasztás után lemegy, körülnéz, majd visszajön.)