Ételek vízi
táborozóknak
Lekváros, hagymás búvárpalacsinta
(2-4-6-8
személy részére)
Hozzávalók:
20-60 dkg liszt
2-10 tojás
0,5-4
liter tej
2 dl-3 liter szódavíz
csipetnyi - marék só
kevés - sok
cukor
1dl-2 liter olaj
A palacsintatésztát ugyanúgy készítjük el, mint
általában máskor. A fortély itt az ízesítés elkészítésében van. Keverjünk össze
1 kg poshadt tehéntúrót 1 kg agyonaszalódott, felpezsdült sárgabarack ízzel,
majd ha ez kész, akkor tegyünk hozzá óvatosan 1/4 kg apróra vágott fokhagymát,
majd keverjük össze a töltelékünket alaposan 3-4 dl motorolajjal. Ha megvan,
akkor rövid ideig állni hagyjuk, majd megkenhetjük vele a palacsintatésztánkat.
Hogy mi ebben a búvár palacsinta? Ha megkóstolják, megtudják!
(Aki nem
szeretné megkóstolni, annak eláruljuk, hogy attól búvárpalacsinta, hogy
elfogyasztás után lemegy, körülnéz, majd visszajön.)