Az emberek túlnyomó része a hosszú téli
hónapokban viszonylag nagy súlyfeleslegre tesznek szert, amit aztán csak nagy
nehézségek árán tudnak leadni. Mert van ám emberi hiúság is, és ahhoz, hogy a
strandon vidáman feszíthessenek, szinte mindenre képesek. Ehhez a nemes
törekvéshez szeretnénk mi is hozzájárulni egy meglehetősen kedvelt, de hatásos
étel segítségével. Figyelem! A siker eléréséhez fontos a játékszabályok
betartása!
Bacon szalonnával
tűzdelt, töltött pulyka narancsos libamáj öntettel
Hozzávalók:
3-4 kg-os pulyka
15 dkg
szeletelt bacon szalonna
4-5 spanyolnarancs
30-35 dkg hízott libamáj
2-3 száraz zsömle
fűszerek
miegymás
Elkészítési módja:
A
szépen megtisztított pulykát szárazra töröljük, majd külső bőrfelületét bekenjük
napolajjal, hogy a sütőben meg ne égjen. Ezt követően, ha a pulyka belülről
üres, akkor telegyömöszöljük töltelékkel, ha nem üres, akkor ezzel különös
gondok nincsenek. A lábait összekötözzük, a szárnyát bedugjuk a teste alá, és
miután jól kiélveztük magunkat a szado-mazo játékokkal, 180 fokos sütőbe
tesszük. A bacon szalonnát el ne felejtsék rátenni, mert akkor írhatják át a
szakácskönyvet. Amíg ez sül, addig elkészítjük a mártást. Lilahagymát arany
barnára pirítunk, majd felfűszerezzük és beletesszük az apróra vágott
narancsdarabkákat. Kis ideig abáljuk, és ha kész, beledobáljuk a csíkokra vágott
libamájat. Néhány perc szükséges csak a készre csináláshoz, különben a máj
megkeményszik. Ha a sütőben a pulyka ropogósra sült, akkor vegyük ki, tegyük
nagy pecsenyéstálra, öntsük rá a narancsos libamájas öntetet, és ezután jön a
legfontosabb mozzanat. Ahhoz, hogy a koplalásunk teljes legyen - az egészet, úgy
ahogy van, öntsük a kutyának. Ha ettől nem ad le ott helyben három kilót, akkor
semmitől.
Jó diétázást!