Tavaszváró böjtölős ételek



Az emberek túlnyomó része a hosszú téli hónapokban viszonylag nagy súlyfeleslegre tesznek szert, amit aztán csak nagy nehézségek árán tudnak leadni. Mert van ám emberi hiúság is, és ahhoz, hogy a strandon vidáman feszíthessenek, szinte mindenre képesek. Ehhez a nemes törekvéshez szeretnénk mi is hozzájárulni egy meglehetősen kedvelt, de hatásos étel segítségével. Figyelem! A siker eléréséhez fontos a játékszabályok betartása!


Bacon szalonnával tűzdelt, töltött pulyka narancsos libamáj öntettel


Hozzávalók:
3-4 kg-os pulyka
15 dkg szeletelt bacon szalonna
4-5 spanyolnarancs
30-35 dkg hízott libamáj
2-3 száraz zsömle
fűszerek
miegymás
Elkészítési módja:
A szépen megtisztított pulykát szárazra töröljük, majd külső bőrfelületét bekenjük napolajjal, hogy a sütőben meg ne égjen. Ezt követően, ha a pulyka belülről üres, akkor telegyömöszöljük töltelékkel, ha nem üres, akkor ezzel különös gondok nincsenek. A lábait összekötözzük, a szárnyát bedugjuk a teste alá, és miután jól kiélveztük magunkat a szado-mazo játékokkal, 180 fokos sütőbe tesszük. A bacon szalonnát el ne felejtsék rátenni, mert akkor írhatják át a szakácskönyvet. Amíg ez sül, addig elkészítjük a mártást. Lilahagymát arany barnára pirítunk, majd felfűszerezzük és beletesszük az apróra vágott narancsdarabkákat. Kis ideig abáljuk, és ha kész, beledobáljuk a csíkokra vágott libamájat. Néhány perc szükséges csak a készre csináláshoz, különben a máj megkeményszik. Ha a sütőben a pulyka ropogósra sült, akkor vegyük ki, tegyük nagy pecsenyéstálra, öntsük rá a narancsos libamájas öntetet, és ezután jön a legfontosabb mozzanat. Ahhoz, hogy a koplalásunk teljes legyen - az egészet, úgy ahogy van, öntsük a kutyának. Ha ettől nem ad le ott helyben három kilót, akkor semmitől.
Jó diétázást!