Elkésett ünnepi
ételajánlatok
Ünnepi sültalma (vegetáriánusok részére)
Hozzávalók:
1 db frissen vágott csirke
3 db hámozott alma
2 dl Cubai rum
fűszerek
miegymás...
A frissen vágott
csirkét alaposan tisztítsuk meg, távolítsuk el róla az esetleg rajtamaradt
pihéket, majd óvatosan dörzsöljük be kívülről és belülről is egyaránt jó
vastagon az általunk szeretett fűszerkeverékkel. Ha ez kész, bontsuk fel a Cubai
rumot, majd illatoljuk meg, és egy pár cseppet tegyünk a nyelvünk végére. Erre
azért van szükség, mert így az ízeket jobban kiérezzük. Mármint a rumét. A
művelet végeztével az alaposan megtisztított csirke belsejébe szuszakoljuk bele
a 3 hámozott almát, majd tegyük be a sütőbe, és süssük 150 fokon kb. 54 percig.
Amikor már szép piros a csirke háta, akkor vegyük ki a sütőből és várjuk meg,
míg lehűl. Ha megtörtént, akkor az almákat óvatosan távolítsuk el a csirke
belsejéből, és melegen tálaljuk. A csirkét úgy, ahogy van, hajítsuk ki a kukába,
mert a vegetáriánusok nem esznek húst. Ezt követően a maradék rumot egy szuszra
fogyasszuk el, és közben búslakodjunk, hogy lehetünk olyan hülyék, hogy azt a jó
csirkét kihajítottuk a francba...