Fogyókúrás étel
Főtt burgonya lé
hajléktalanmódra
Hozzávalók:
1-8 db burgonya
2-5 l víz
csipetnyi
só
ízlés szerint fűszerek
1-8 db hajléktalan
Az általunk megítélt
egységnyi burgonyát (nem baj, ha használt is) dobjuk bele egy kevésbé lyukas
fazékba, öntsünk alá egy egységnyi vizet, tegyünk bele néhány csipetnyi sót,
majd tegyük ki a napra. Amikor a víz forrni kezd, beletehetjük a többi fűszert
is. Ha a burgonyát puhának ítéljük meg, akkor vigyük be a fazekat a konyhába
(vigyázzon, nehogy megsüsse a kezét) a megfőtt burgonyát szedjük ki óvatosan,
majd hagyjuk, hogy a víz magától elhűljön. Ha ez megtörtént, akkor sűrű szűrőn
öntsük át. A fent maradt diribdarabokat dobjuk ki, míg a langyos főtt burgonya
levét kortyonként fogyasszuk el - két hét alatt. Meglátja, hogy ez az ivólé
csodákra képes. Ja, még valami: ez alatt a két hét alatt semmi mást nem szabad
fogyasztani, másrészt a megfőtt burgonyát oda kell adni a hajléktalanoknak.
Kérdésként felmerülhet, hogy mi van akkor, ha a burgonya a napon nem fő meg?
Bizony hallottam már ilyenről, de nem kell kétségbeesni, mert akkor legfeljebb
nyersen kapják meg a burgonyát a hajléktalanok. És mi lesz a levével? Próbálják
ki, hátha fővetlenül is kiváló fogyókúrás ital...
Jó étvágyat, vagyis jó
gyomorkorgást!