Főzés a
szabadban
Halászlé részeg módra
Hozzávalók:
1 db
8-10 literes bogrács
kb.: 8-10 liter víz
1 kg apró hal alap-lének
1
kg nagyobb hal, nem alap-lének
2 fej emberes hagyma
1 db zöldpaprika
1 db paradicsom
2 kanál zsír
fűszerek
1-2 kg kenyér
és a
legfontosabb: 8-10 liter minőségi bor (Kocsis Irma, Durbincs sógor stb.)
A
főzéshez előkészített bográcsot öntsük fel hideg vízzel, majd lassú tüzet
rakjunk alá, hogy oda ne kozmáljon. Eközben mi sem tétlenkedjünk, hanem kezdjünk
hozzá a bor lassú, de annál élvezetesebb kóstolgatásához. Vigyázat! Egyszerre
legfeljebb 1-2 litert fogyasszunk, különben egykönnyen a fejünkbe száll. Ha a
víz már forrásban van, akkor vegyünk vissza a lángból, és óvatosan kóstoljuk meg
a maradék borocskát. Ha a víz túlságosan forrna, akkor egyszerűen vegyük le, és
hagyjuk hűlni egy kicsit. Amikorra a bor elfogyott, akkor már úgy sem fogunk
emlékezni, hogy mit akartunk főzni, ezért a langyos vízben nyugodtan
megmoshatják a lábukat, az apróhalat odadobálhatják a kutyának, a kenyeret pedig
kenjék meg zsírral, egyenek hozzá hagymát, paprikát, meg paradicsomot. És mi
legyen a nagyobb hal sorsa? A kocsmában adják el, vagy cseréljék el vegyes
pálinkára.
Jó étvágyat a szabadtéri étkezéshez!