Ica mama receptjei

Húsgombóc leves
A
sárgarépát és a petrezselymet megtisztítom, megmosom és apró kockákra
vágom. Egy közepes fej hagymát apróra vágok és kevés olajon a zöldségekkel
együtt megdinsztelem fedő nélkül. Mikor serceg, akkor megszórom egy kanál
liszttel, egy kávéskanál pirospaprikával, összekeverem és felöntöm
vízzel. A sertés vagy pulyka színhúst ledarálom, teszek bele
1tojást, sót, rizst, borsot, kicsi ételízesítőt és összekeverem. Apró
gombócokat csinálok belőle és mikor elkezd forrni a leves, belerakom
egyenként. A levesbe teszek egy darab karalábét, (nálunk utálják, csak az íze miatt
rakok bele és ha megfő kidobom )egy darab zellergumót, egy kis
ételízesítőt és lassan hagyom főni. Mielőtt kész lesz, apró kockatésztát
főzök bele. Mennyiséget nem írtam, mert ez attól függ hány személyre
kell főznöm. Mi általában 10-12-en vagyunk és ehhez 60 dkg húst számítok
és 2 dl rizst.

Aprópecsenye
Icus módra
A
mennyiség megint a személyek számától függ! 10-12 személyre kell 2 kg
sertéscomb, amit apró kockára vágok.
2 nagy fej hagymát megtisztítok és ezt is apróra vágom, majd 2 dl
olajban üvegesre pirítom. Teszek bele egy evőkanál pirospaprikát,
elkeverem és rárakom a húst. Addig párolom amíg puha nem lesz, ha kell
akkor egy kis vízzel pótolom mindig, de a végén zsírjára pirítom. Akkor
zúzok bele 4-5 fokhagymagerezdet, borsozom, ételízesítőt szórok rá és jól
összekeverem majd egyet rottyantok rajta és kész. 4kg burgonyát
megpucolok, megmosom és nem túl apró kockákra vágom, majd megsózom. Hagyom
állni kb. 20 percet, majd bő olajban kisütöm. Mikor ezzel is megvagyok,
akkor egy nagy jénait vagy magas falú tepsit előveszek és az aljára teszek
egy sor sültburgonyát, rá egy sor húst, majd egy kevés tejföllel
meglocsolom. Ezt így sorban addig, amíg elfogy mind, de a felső sor
burgonya legyen. A tetejét jó alaposan megtejfölözöm és beteszem a sütőbe
annyi időre amíg a tejföl a tetején egy picit kezd pirulni. Akkor kiveszem
a sütőből. Majonézes tojássaláta nagyon finom hozzá. Egy szál bélűeknek
csak módjával ajánlott, mert nagyon laktató és terheli a
gyomrot!
Icus
süteményei


|