Go to contentÜdvözlömGyerekkorom óta állatbolond vagyok. Első barátom egy tacskó-vizsla keverék kan volt. Később egy talált r.sz.magyar vizsla szukával osztottuk meg otthonunkat. De első saját kutyám egy staffordshire bull terrier jellegű keverék szuka volt, Dandy. Ő egy kifogástalan jellemű végtelenül kedves kutya volt. A kedves szomszéd kutyák jóvoltából két alom született, majd ivartalaníttattuk.
Az Ő elvesztése nagy űrt hagyott bennem, ezért hasonló küllemű keverék kutyákban kerestem Őt.
De egyikőjükkel sem alakult ki az a szoros kapcsolat, mint Dandyvel.
Így sok keresgélés és olvasgatás után a Hannoveri vérebben reméltem a hasonló jellemű kutyát megtalálni. Mindenképpen közepes termetű, nyugodt, rövid szűrű, egészséges kutyát szerettem volna, valami vizsla jellegűt…, de kevésbé mozgékonyat.
Azt hiszem a Hannoveri vérebben minden elképzelésem teljesült.
1997-óta van vérebem, amely igazi szerelemnek mondható a fajtával.
A "Von Harga" kennelt 2003-ban jegyeztettem be.
Első vérebem HSCH,HGCH,VCH, Erdőszéplaki Bori, Európa győztes, sokszoros CAC, CACIB, BOB, BOG, BIS, klubgyőztes, Évgyőztes, Veterán Champion, tenyészszemés, képességvizsgás, HD mentes, tigriscsíkos szuka, akivel mindent elértem amit csak lehet. Ezt a szép sorozatot folytatta lánya HJCH Arta von Harga, aki szintén több CAC, CACIB, BOB, BOG, BIS cím tulajdonosa. HD mentes, tenyészszemlézett, dolgozó szuka. Kennelem többi kutyája is hasonló eredményekkel büszkélkedhet.
Az első alomból egy szuka Nicaraguába került, mint Közép-Amerika első hannoveri véreb tenyészkutyája.
A következő almot már a Sárarany kennellel (dr.Görgey Géza) közösen terveztük és nagy büszkeséggel mondhatjuk, hogy a 8 kölyökből 4 Németországba, a fajta hazájába került vadászemberek családjába.
Együtt szeretnénk folytatni munkánkat, hogy jó munkaképességű és idegrendszerű, egészséges és nem utolsó sorban kiváló küllemű vérebek származzanak tőlünk, az új gazdáknak is örömöt szerezve ezzel.Back to content | Back to main menu