Moderátor: MadBob
MadBob írta:Nekem már van KIYO ProPark3. Az árát már rég visszahozta, pedig nem vagyok ámokfutó. Kb. a 30 ezres zónában szoktam kocsikázni, ottfelejtett tábláknál a magasabb tarifás zónában.
Én úgy használom hogy amikor jelez akkor megengedett magasságába ereszkedem és kikapcsolom, aztán mérhetnek.
Kawa írta:Azt már említettem hogy az adria összes halának meg van az oka a rettegésre? Alkatrészköltség 200ft-nak megfelelő kuna a zsebpecáért még tavaly, saját termesztésű bambusz, pár kiselejtezett nyugágyrugó 7db kis gyorskötöző.Hogy is hijják az ilyesmit? Rapsic?
![]()
evdem írta:A baj az hogy az e útdíj -as kamerák átlag sebesség alapján fognak mázsálni ergo hiába a detektor.
scopy írta:Lászlók! Lacik! Lackók!
Boldog névnapot nekünk!
("Erre az üzenetre kérem ne válaszoljon, mert a több helyről érkező adat blokkolhatja az érdemi információ áramlását!")))))))))))
MadBob írta:evdem írta:A baj az hogy az e útdíj -as kamerák átlag sebesség alapján fognak mázsálni ergo hiába a detektor.
150-es mutató állás mellet valójában kb. 142-vel megy egy árlag autó, a jó néhány lassítással járó esemény miatt az átlagod meg 130 alatt lesz. Nem számítok büntire.
MadBob írta:Hát ez csúcs!
Kolléga meséli hogy megállítja a rendőr és veszi elő a szondát. Majd megfújja a rendőr és mutatja hogy nem mutat semmit. Kérdi a kollégám hogy jó lesz-e így! Mondja a kolléga hogy persze, de ezt ő is tudta volna prezentálni.
Mire a rendőr elmondta hogy kiküldték hogy gyűjtsön be tíz negatív mérést hogy javuljon a statisztika, de csak egy cserélhető szipkát adtak. Ő meg nem fogja mindegyik embernek a szájába nyomni.
lendvai írta:Motorozást illetően tegnap egy szlovák ügyfelünk járt nálunk, mutatott pár képet a Tátráról és a Szlovák Paradicsomról. Ennek alapján kedvet kaptam egy hétvégi, faházas ott alvós túrázgatásról. Valaki esetleg érez kedvet egy ilyen programhoz valamikor a szezon hátralévő részében? Péntek kora délután indulnánk, vasárnap jönnénk vissza. Innen kb 250km, nincs is messze.
Robi70 írta:lendvai írta:Motorozást illetően tegnap egy szlovák ügyfelünk járt nálunk, mutatott pár képet a Tátráról és a Szlovák Paradicsomról. Ennek alapján kedvet kaptam egy hétvégi, faházas ott alvós túrázgatásról. Valaki esetleg érez kedvet egy ilyen programhoz valamikor a szezon hátralévő részében? Péntek kora délután indulnánk, vasárnap jönnénk vissza. Innen kb 250km, nincs is messze.
Tibi, ott alvóssat nem, de egy naposat tervezek északi irányba. Ha péntek délután indultok, akkor az egy naposnak késői indulás lenne. Viszont, ha időben össze passzolunk, vasárnap elgurulnánk arra amerre lesztek és együtt gurulnánk haza felé.
lendvai írta:Robi70 írta:lendvai írta:Motorozást illetően tegnap egy szlovák ügyfelünk járt nálunk, mutatott pár képet a Tátráról és a Szlovák Paradicsomról. Ennek alapján kedvet kaptam egy hétvégi, faházas ott alvós túrázgatásról. Valaki esetleg érez kedvet egy ilyen programhoz valamikor a szezon hátralévő részében? Péntek kora délután indulnánk, vasárnap jönnénk vissza. Innen kb 250km, nincs is messze.
Tibi, ott alvóssat nem, de egy naposat tervezek északi irányba. Ha péntek délután indultok, akkor az egy naposnak késői indulás lenne. Viszont, ha időben össze passzolunk, vasárnap elgurulnánk arra amerre lesztek és együtt gurulnánk haza felé.
OK, ha véglegessé válik a dátum előtte időben szólok!
lendvai írta:Jó reggelt!
Mi a búbánat van itt, hogy három napja meg se szólalt senki?Esetleg hétvégi motorzás volt?
Vagy hallgatási fogadalom van?
Nehogy oda jussunk a végén, mint a szomszédság, néha már aggódom értük amikor eltűnik a topicjuk a főoldalról.
A lényeg az, hogy pénteken felkerül hátra a PR4.Sose volt még BT023-on kívül más gumim, elöl még egyelőre az is marad, mert nem kopott el. Séf bácsi mintha azt mondta volna, hogy ezt nem kell bekoptatni, mert nincs rajta a formaleválasztó réteg. Sajnos kipróbálni csak jövő héten tudom, mert most a Gastroblues fesztiválon leszünk Pakson, középiskolai osztálytársaméknál elszállásolva. És mivel hárman megyünk, így négy kerékre lesz szükség.
Meg amúgy is megígértem, hogy megríkatom, mert anno használt Honda Accordot akart venni, aztán valamilyen ördögi sugallatra vett egy új Nissan Qashqai-t, 1,6-os benzines motorral. Titokban szerintem többször megbánta, mert nem viszi azt a böhöm kasznit és 10 litert eszik.
Én meg kárörvendő típus vagyok.
![]()
A fórum felpezsdítéséhez írok a műszaki szekcióba is, VVLaci figyelmébe ajánlom, hátha kiötlünk valami frappáns választ.
lendvai írta:Jó reggelt!
Mi a búbánat van itt, hogy három napja meg se szólalt senki?Esetleg hétvégi motorzás volt?
Vagy hallgatási fogadalom van?
Nehogy oda jussunk a végén, mint a szomszédság, néha már aggódom értük amikor eltűnik a topicjuk a főoldalról.
kopi írta:Horhaus!
mükszik a fék?-- VAGY LEMARADTAM ?
horhaus írta:kopi írta:Horhaus!
mükszik a fék?-- VAGY LEMARADTAM ?
nem maradtál le semmiről. Nem tudtam írni mert mind két kezem lefoglalta hogy tépem a hajam.
Küzdöttem néhány napot, de a fékkar csak üresen járt. Úgy éreztem csak helyben járok. Beszéltem a szerelővel, azt mondta hozzam be és megcsinálja. Annyit azért kiszedtem belőle hogy nehezen szokta elkapni, és van hogy nagyon sokat kell húzgálni a kart mire nyomja az olajat, meg hogy vákummal szívják ki a levegőt. Egy délutánt még próbálkoztam Már úgy tűnt jó lesz. Volt a fékkaron némi ellenállás, és a dugatyut is vitte, de amint ellenállásba ütközött, megállt, és a kar újra üresen járt. Sok száz húzgálás után be esteledett, de nem jutottam előrébb. Másnap felhívtam a szerelőt hogy viszem. Feldobtam az ufóra és vittem. Ott levettük csak hátsó fékkel, mert ugye az első nem működik. Aztán a műhely ajtóban véletlenül reflex szerűen rányúltam a fékre, és fogott. A kar nem esett be. Aztán még néhányszor próbáltam és elég jól fogott. Akkor már nem mertem mondani a szerelőnek, hogy bocs segítsetek visszarakni az utánfutóra és már itt sem vagyok. Ma hoztam el. Szétszedték kitisztították. Két órát fizettem és egy doboz fékolajat. Most műkszik. Az is bennem volt, hogy mégis csak fékről van szó, jobb ha szakember látja.
Hát ennyi.
horhaus írta:Szerintem kicsit átláthatatlan a történet, mert nem ment minden momentum élő egyenes adásban. Nem is mehetett volna három napi szo...ás mert korhatáros volt a sok káromkodás miatt. Lényeg hogy a főfék henger tisztítás után nem indult meg az olaj a tartályból.
Aztán hogy akkor ott mitől javult meg azt nem tudom, Végül is nekem is el szokott múlni a fog fájásom a rendelő várójában.
lendvai írta:
Tekintettel arra, hogy a költségvetési hiány befoltozása érdekében egyre több sebességmérő van szerteszéjjel és egyre rafináltabb módon igyekeznek beszedni a dézsmát, az utak minősége viszont egyre rosszabb, így előfordulhat, hogy a kátyúk sasolása miatt éppen elszalasztok egy sebességkorlátozó táblát én is gondolkodom egy kombinált detektor beszerzésén az autóba. Nem szokásom ugyan jelentős sebességtúllépést elkövetni, de ha egy kinn felejtett 30-as tábla után bújnak el és vadásznak azt nem szeretem. Jelenleg a TraffiHunter alkalmazás van a telefonon, ami állítólag elég megbízható, csak a mobil adatforgalmat csipegeti, így ritkán használom. Mellette igyekszem betartani a sebességhatárokat, de nem szeretnék oda jutni, hogy 5km/h sebességtúllépés miatt kapjak csekket. De egyelőre még csak gyűjtök ilyesmikre.
Bimmer1 írta:Még szerencse hogy autópályán nem motorozok.
A gondok akkor fognak jönni ha ezt bevezetik egyéb utakra is...mert h 2 település közé teszik a kaput akkor ott lesznek csúnya dolgok...
Sportmotoron még valahogy kinézett a felhajtott rendszám, de a TDM-en ezt nehezen tudom elképzelni...
Félek a végén már csak az illegális megoldások maradnak... vagy a vánszorgás az autók mögött.lendvai írta:
Tekintettel arra, hogy a költségvetési hiány befoltozása érdekében egyre több sebességmérő van szerteszéjjel és egyre rafináltabb módon igyekeznek beszedni a dézsmát, az utak minősége viszont egyre rosszabb, így előfordulhat, hogy a kátyúk sasolása miatt éppen elszalasztok egy sebességkorlátozó táblát én is gondolkodom egy kombinált detektor beszerzésén az autóba. Nem szokásom ugyan jelentős sebességtúllépést elkövetni, de ha egy kinn felejtett 30-as tábla után bújnak el és vadásznak azt nem szeretem. Jelenleg a TraffiHunter alkalmazás van a telefonon, ami állítólag elég megbízható, csak a mobil adatforgalmat csipegeti, így ritkán használom. Mellette igyekszem betartani a sebességhatárokat, de nem szeretnék oda jutni, hogy 5km/h sebességtúllépés miatt kapjak csekket. De egyelőre még csak gyűjtök ilyesmikre.
scopy írta:horhaus írta:Szerintem kicsit átláthatatlan a történet, mert nem ment minden momentum élő egyenes adásban. Nem is mehetett volna három napi szo...ás mert korhatáros volt a sok káromkodás miatt. Lényeg hogy a főfék henger tisztítás után nem indult meg az olaj a tartályból.
Aztán hogy akkor ott mitől javult meg azt nem tudom, Végül is nekem is el szokott múlni a fog fájásom a rendelő várójában.
... ezek után jól tetted, hogy otthagytad a szervizben és ők mondták rá az áment! Ők is légtelenítették, stb. De csak érdekelne, hogy ezmiez?
csanesz írta:Végül is kiderült, hogy hengerfejes a gép. Ezért fogy a hűtővizem!
Most már 50 km alatt a tágulási tartalmának a felét megeszi.
Robi70 írta:csanesz írta:Végül is kiderült, hogy hengerfejes a gép. Ezért fogy a hűtővizem!
Most már 50 km alatt a tágulási tartalmának a felét megeszi.
Szasztok!
Csanesz, ha sikerülne felfelé fordítani a kipufogókat, úgy néznél ki mint egy gőzmozdony!![]()
Mi a kuriózum, ha ez nem?!
csanesz írta:Kékholdnál óvatosan cseréljétek a fékbetéteket!
Nekem fordítva tették be a támasztó lemezt és így nem ment vissza a helyére a fékbetét, használat után.
Elfékeztem vele pár ezer kilométert tavasz óta!
lendvai írta:csanesz írta:Kékholdnál óvatosan cseréljétek a fékbetéteket!
Nekem fordítva tették be a támasztó lemezt és így nem ment vissza a helyére a fékbetét, használat után.
Elfékeztem vele pár ezer kilométert tavasz óta!
Csak a kereket viszem hozzájuk, gumi le, gumi fel, pötty a szelepnél, pumpa, centír és viszontlátásra!
Karex írta:Üdv!
Ma új matrica került a rendszámomra.......... két évig jó lesz még.
Nem nagyon vagyok itthon/gépközelben, kérem aki tud segítsen a honlap tartalmának kialakításában! Gyűlik, csak lassan.
A keresőben nálam a 3. helyen jelenik meg...........
AutoCad-ban tud valaki rajzolni? Szintén segítségre szorulnék..........
Karex írta:Üdv!
Ma új matrica került a rendszámomra.......... két évig jó lesz még.
Nem nagyon vagyok itthon/gépközelben, kérem aki tud segítsen a honlap tartalmának kialakításában! Gyűlik, csak lassan.
A keresőben nálam a 3. helyen jelenik meg...........
AutoCad-ban tud valaki rajzolni? Szintén segítségre szorulnék..........
hucski írta:Solid nem jó?
todaytom írta:Sziasztok.
Kene egy kis help. Szivargyujtot szeretnek tenni a kormanyhoz. A villaszarra erdemes tenni? Nektek hol van? Gondolom kulon biztivel erdemes bekotni de pontosan melyik csatihoz? Ahogy nezem 5e korul vannak a vizhatlan kupakos verziok. Barmelyik jo vagy van olyan amelyiket erdemes kerulni.
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég