WebFazek Borkorcsolya Burgonyás szendvics
Burgonyás szendvics
Sonkás fánk
Sonkás táska
Szilveszteri sajttorta
KÁPOSZTÁS HASÉ
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
2 közepes nagyságú burgonya,
5 dkg vaj (vagy margarin),
1 tojás,
4 evõkanál tej,
5 dkg reszelt sajt (bármilyen fajta jó),
1 púpozott mokkáskanál só,
1 csapott mokkáskanál õrölt szerecsendióvirág,
1 gerezd fokhagyma,
1 késhegynyi törött fehér bors,
12 szelet szendvicsnek való kenyér.

Elkeszites
A burgonyát héjában megfõzzük. (Maradék fõtt burgonyával is készíthetõ.) Meghámozzuk, és/vagy villával összetörjük, vagy megreszeljük (hideg burgonyát csak reszelni lehet.) A tojást kissé felverjük a tejjel, és a reszelt sajt felét, valamint a tojásos tejet összekeverjük a burgonyával. A masszát sóval, borssal, szerecsendióvirággal megízesítjük, és a tisztított, zúzott fokhagymát is hozzáadjuk. Ezután hozzákeverjük az olvasztott, de már kihûlt vajat. A szendvicskenyereket a sütõben, sütõlapon (vagy grillsütõben) mindkét oldalán megpirítjuk. Jó vastagon rákenjük a burgonyás krémet, majd a sütõbe téve néhány percig pirítjuk. Végül rászórjuk a megmaradt reszelt sajtot, és már csak annyi idõre toljuk vissza a sütõbe, amennyi idõ alatt a sajt éppen csak ráolvad, de még nem sül. (Az égett, barnára sült sajt keserûvé válhat!) Maradék burgonyapürébõl is el lehet készíteni, akkor azonban ne adjunk hozzá tejet, és csak a fele vajjal keverjük össze.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997