WebFazek Zoldsegetel Francia rakott burgonya
Karfiolos rántott palacsinta
Rizses káposzta
Ínyenc krumplifõzelék
Kapros-tojásos burgonya
Töltött burgonya
Kapros karalábé
Parajpuding gombamártással
Rizses rakott zöldség
Bundázott tökhasáb
Zalai zöldbab
Karfiolpuding
Zabpelyhes gomba
Gombás lecsó
Zellerpüré
Rakott padlizsán
Töltött burgonya
Sonkás zöldpaprika
Tormás-mustáros burgonya
Töltött sárgarépa
Káposztás zsemle
Sajtos zöldség
Vegetáriánus kocsonya
Rokfortos burgonya
Krémsajtos cékla
Sajtos gomba
Sólet
Cukkinipástétom
Vörösboros rakott cukkini
Gomba szőlőlevél-ágyon
Karfiol húsos takaró alatt
Rántott paradicsom
Francia rakott burgonya
tökfasírt
Gombaropogós
Spárga sonkával és sajttal
Karfiol sajtos bundabában párolt zöldséggel
Rakott zöldségestál
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
3 kg burgonya 15 tojás 1 l tejföl 25 dkg vaj 10 dkg zsemlemorzsa só,szerecsendió,fehérbors

Elkeszites
A burgonyát héjában meg kell fozni (kb. 1 óra, amig rendesen megfo), valamint 10 tojásból keménytojást kell fozni. Ezalatt a maradék 5 tojást szétválasztjuk fehérjére és sárgájára. 15 dkg vajat habosra keverünk, ebbe belerakjuk a tojássárgáját, a tejfölt, fehérborssal, sóval és szerecsendióval ízesítjük és a végén belekeverjük a tojásfehérje keményre vert habját. A megfott burgonyát meghámozzuk, felszeleteljük és belerakjuk a tejfölös szószba (kb 2 burgonyánként érdemes 2-3 csipet sót is belerakni, mert így el lehet kerülni az utánasózást). A 10 kemény tojást szintén felszeleteljük és belerakjuk a szószba. Egy jókora jénai tálat kikenünk kb. 5 dkg vajjal és beszórjuk a kivajazott tálat zsemlemorzsával. Közben a sütot 200-210 C-fokra melegítjük (gázsüton a 3-4. fokozat). Belerakjuk a burgonyás szószt a tálba, a tetejét megszórjuk a maradék zsemlemorzsával és kb. 40-45 percig sütjük. A végén érdemes 3-4 percig grillezni a tetejét, mert ettol szép színe lesz. Ezután kivesszük a sütobol és 30-40 percig állni hagyjuk, hogy a burgonya magába szívhassa a szószt.

A receptet forsyth@freemail.c3.hu küldte.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997-1998