PROGRAMOK, LÁTNIVALÓK

 

 

 Hajdúszoboszló méltán híres nevezetessége a nádfedeles Fazekas ház. Ez a nádudvarról származó Fazekas István otthona és műhelye. A fekete kerámia készítésének hagyományait folytató mester termékei, vagy az azokhoz hasonlóak Nádudvaron is megtekinthetők.

A fürdő előtti park különleges látványossága a millennium évében felavatott Harangház, ahol Oborzil Editnek, a városunkban született iparművésznek és férjének a különleges haranggyűjtemény-adománya nézhető meg. A látványos építészeti alkotás Rácz Zoltán építész munkája.

Az Istenszülő Oltalma tiszteletére szentelt templom 1994-ben épült Lengyel István tervei alapján, a helyi görög katolikus közösség kérésére. Az épületben kitűnően ötvöződnek a korszerű anyagok a bizánci stílus jegyeivel. A művészi ikonokat Latorcainé Újházi Aranka készítette.

 

 

A hajdúszoboszlói Aquapark 12 méter magas indítótornyából indulva kilenc különféle pályából választhatnak a csúszdázás szerelmesei. A csúszdapark a strand hátsó részén egy hektáros területen található, délutáni vagy egész napra szóló belépőt válthatnak a látogatók.

A termálfürdő 1999-ben újult meg. A kétszintes épületben a forgalom a duplájára nőtt. Négy nyitott medence épült, melyekben felüdülhet a fürdőző. A medencéket körülölelik a közlekedő  folyosók.  A csarnokban három fedett 32, 36C °, és 38C° hőfokú gyógyvizes medence található.

Hajdúszoboszló, 2008. június 13 - 2008. szeptember 7.

 

Aki nyáron ellátogat Hajdúszoboszlóra, nem fog unatkozni, hiszen változatos programokat kínálnak a szervezők minden korosztály számára.