Chat

 

Menü

Főoldal Ádámról Szereposztás Cikkek, interjúkKollégák véleményeLinkek

Galéria

Előadás képek Fellépésekről Egyéb képek

Blog

Fórum

Spooon 1-2-3

online

 

Ádám 1981. október 1-én, Budapesten született. Meghatározó fontosságú esemény volt Ádám életében, amikor a szülei elvitték a Padlás című musical előadásra, ekkor döntötte el, hogy színpadon szeretne dolgozni és elkezdett színészmesterséget tanulni.
Általános iskolás korában már az Arany 10 Musical Stúdió növendéke volt, ahol a színjátszás mellett énekelni és táncolni tanult. A vizsgaelőadásokon Tom Sawyer és Twist Oliver szerepét alakította.
A gimnáziumi évek alatt a Petőfi Diákszínpad tagja lett, ahol már olyan darabokban próbálgathatta szárnyait, mint a Mária Evangéliuma, az Anna Karenina, a Kaleidoszkóp és a Valahol Európában.
2003-ban felvételt nyert a Budapesti Operettszínház Pesti Broadway Stúdiójába, ahol már neves színészektől és énektanároktól tanulhatta a színészmesterséget. 2004-től a mai napig Kővári Judit az énekmestere, aki a legnevesebb előadóművészeket tanítja.
2005-ben kezdett az Operettszínházban játszani, amikor tőbb 'stúdiós csikó társával' együtt a Rómeó és Júlia musicalbe álltak be. Azóta többek között Rómeó szerepét alakítja, amely alapján a Színészkamarától megkapta a színész diplomát. 

A legnagyobb ismertséget mégis a Megasztár tehetségkutató műsorban való szereplésével szerezte, amely új utakat nyitott meg Ádám előtt, hiszen azelőtt soha nem foglalkozott könnyűzenével. Az adások és a nyári koncertturné alatt azonban teljesen beleszeretett a popzenébe. Amikor a verseny végetért elkezdett tárgyalni a Warner / mTon kiadóval első önálló lemezéről, ami 2006. június 23-án jelent meg 'Közelebb' címmel. A dalokat Szabó Zé zeneszerző, a szövegeket pedig Császár Előd írták és egy olyan zenei anyag született, amely segítségével tényleg 'közelebb' kerülhetett Ádám a közönséghez.
Diszkográfia:
Bálint Ádám - Közelebb

Főbb szerepei:

Tom Sawyer - Tom 
Kaleidoszkóp - Varázsló
Mária Evangélima - Jószef, angyal
Anna Karenina - Levin
Király történet - Demi  
Rómeó és Júlia - Rómeó 2005
West Side Story - Riff 2005- 2006
Valahol Európában  Hosszú 2005-2006, Ficsur - 1996
Mária Főhadnagy - Herbert von Waldhausen 2006
A Szépség és a Szörnyeteg - Lángőr, a gyertyatartó 2007
Oltári srácok - Matthew 2007
Elisabeth - Ferenc József 2007
Mozart! - Emanuel Schikaneder színházigazgató 2007
Abigél - Kuncz Feri 2008
Csárdáskirálynő
- Schulteis Arnold 2008. szeptember
Szentivánéji álom - Demetrius 2008. október
Rebecca - Jack Favell 2010. március
Koldusopera - F. Róbert 2010. december

Egy éj Velencében - Enrico, Delacqua unokaöccse 2011. március

Template: aeidail \\ © 2008-2011 Bálint Ádám