Asus X51R & Ubuntu & Skype & no microphone 

The Skype microphone did not worked for me since the 9.04.
I have added the following to the /etc/modprobe.d/alsa-base.conf:



options snd-hda-intel model=3stack-660
options snd-hda-intel position_fix=1




And now it works fine.

Since then my machine has exactly similar internal (expect the pcmcia slot and the card reader) this solution should works for the Packard-Bell Easynote-SB89
[ hozzászólás ] ( 2 megtekintés ) [ 0 trackbackek ] permalink ( 3 / 322 )
Daily Qt Sapience - Fix broken associate with the .pro files under Win 7 

I have installed a new version of Qt SDK on my Win7. Of course I have kept in my mind the Windows's fragile internal mind, so I have uninstalled my previous Qt and QtCreator installations.
The SDK installed fine, but I cannot set the QtCreator to be the default associated program with the pro files anymore. Rightclick associate with browse the qtcreator.exe, and nothing happends. No error message, nothing. Typical M$ related error. After googling a half an hour I have found the solution:
Read more...
[ hozzászólás ] ( 11 megtekintés ) [ 0 trackbackek ] permalink ( 2.9 / 316 )
Kalandjaim a Motorola RSS-el.  

Kaptam egyszer régen egy kabát nélküli URH rádiót egy ismerősömtől, valami kőolajos selejtezésről. A cuccról annyi derült ki, hogy Motrola, és 1993ban gyártották. Sorozatszámra keresve semmit nem találtam.
Egyszer véletlenül ráakadtam a batlabs oldalára. Itt volt egy modelszám kalkulátor, amiből megfejtettem a típusát. Kiderült hogy ez egy GP300-as 2W-os 450 Mhz-s sávon dolgozó URH rádió.


Egy rossz minőségű kép a kócerájról. Balra a soros USB átalakítóm, előtérben a rádió, mögötte a breadboardom, amin az illesztő áramkör foglal helyet.


Elkezdtem hát utánajárni mit is lehet tenni a cuccal. A batlabs oldalán sok okosság van fent, innen eredt az elképzelés, hogy nekem kell egy Motorola Radio Service Software, avagy egy RSS. Ez egy régi DOS-os program, amellyel a rádiók különböző paramétereit lehet állítgatni. A leírások szerint ez nem kimondottan a szervizek számára készült, hanem a Motorola árulta jópénzért. Annó valószínűleg nagy warezzsákmánynak számíthatott a rádiósok közt, ugyanis tonnaszám vannak oldalak arról, hogy hogyan építs hozzá RIB-et (Radio Interface Boxot), meg hogyan editáld az általa kiolvasott Codeplug tartalmat, de sehol egy letöltési link, illetve mindenki tagadja, hogy ilyenje lenne. na dehát így a huszadik században már léteznek torrenttoldalak, ahol néha előfordulnak ilyen rádióamatőr pakkok, amikben bizony lehet találni ilyen szoftokat. Be is szereztem összesen 8 verziót.
Mindenki azt írja, hogy csak 486 és az alatt működik, illetve, hogy próbáljam minél lasabb gépen futtatni. No persze.
Ezeket a dolgokat figyelmen kívül hagytam, és az FT232 alapú sorosportom RS-232 jelszintű végére csaptam egy kéttranzisztoros kapcsolást, amely nem működött. A rádióhoz van kapcsolási rajz, abból derült ki, hogy a benne lévő MC68HC11A UART lábait összekötötték egy diódával, és azt hozták ki a dobozra. Így egy vezetéken kommunikáltak 0 5Voltos jelszintekkel. Hö hö minek ide akkor RS-232-ről fordítani? A kérdés jogos, találtam olyan RIB-et is, amely MAX232-t meg egy buffert tartalmazott.



Ezt megépítve sem jött össze a kiolvasás, azonban a rádió pittyegni kezdett a kiolvasás közben. Végül megpatcheltem a Dosboxot, amely így képessé vált a kommunikáció loggolására. Konstatáltam, hogy visszafelé semmilyen adat nem jön. Elővettem a szkópom. Ránéztem a jelfolyamra, és láttam, hogy a rádió küld valamit vissza, azonban a 0 bitek nem 0 Voltosak, hanem olyan 4 Volt körüliek. Nosza hát építettem breadboardon egy kéttranzisztoros kapcsolást, amely segítségével sikerrel kilvastam a codeplugot. Megtaláltam az számomra legmegfelelőbb programot is, mellyel tudok frekvenciát, csatornákat hangolni.

Íme néhány kép, hogy hogyan is meg ez Ubuntun:



Utóbb találtam a témában egy Motorola CPS (Customer Programming Software)nevű szoftvert is , ami az RSS windowsos verziója. Azonban Windows 7 alatt nem sikerült elérnem vele semmit, nem detektálja a rádiót. Az érdekesség az, hogy az RSS 1200 bauddal 7n1 konfiggal tolja, míg aez 9600 baudon 8n1-el.


[ hozzászólás ] ( 35 megtekintés ) [ 0 trackbackek ] permalink kapcsolódó link ( 3 / 391 )
Setting up Qt build enviroment for AVR32 development 

Currently I have a project which is based on the Atmel's NGW100 board.
It contains an 7' LCD display with touchscreen, an AC97 soundcard, a GPRS modem, and a PIC based board for controlling relay's, and so on.
The development time to make it working should be as sort as is possible. Read more...
[ hozzászólás ] ( 88 megtekintés ) [ 0 trackbackek ] permalink ( 2.5 / 452 )
Már megint Microsoft - Avagy miért gyűlölöm mesék első fejezet. 

Csak egy kis rövid, tömör anyázás.

Read more...
[ hozzászólás ] ( 29 megtekintés ) [ 0 trackbackek ] permalink ( 3.1 / 247 )

| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | Következő> >>

 
számláló