Netgear DG834GT USB host - Successful end of the story 

I have put a dot to the end of a long story.
About three years ago I have get an Sky networks rebagged Netgear DG834GT from my friend Azbeszt.

First of all I have disassembled it, and realized that it has an unsoldered USB port. I have placed the soldered the missing components, (connector, voltage regulator, and the D+ D- protector resistors), but it did not detected any USB devices. I have talked with other people who owns a BCM63XX based routers, and one of them have done this trick on a Comtrend router:

http://img530.imageshack.us/img530/2545 ... 6v2xp2.gif

He notified us, about he had to pull up a pin to enable the port.
I have populated all of the unpopulated pullup resistors place, but I have not succeded.

As the time went on I have purcashed two other unit.
So I have decided to desolder a CPU one of them.
The desoldering was done in my friend's lab.

According to this pinout:
http://www.f-x.fr/wikini/wakka.php?wiki=Bcm6348PinOut/

Only the D+ D- and the USB_FLT was routed out from the BGA.
I have traced the USB_FLT trace, but I have not found the other end of the stripe. It does not seems to be connected to anywhere with desoldered CPU. With populetated CPU it has ~90KOhm resistance to the ground. Fortunatelly the trace is connected to an stripe in the inner layer with a trough hole via. So very carefully it is possible to solder a wire to the via.

The via is located in the half way between C702 and C423.
To locate it flip your board to face to the soldering side of the PCB. Rotate it to have the LAN connectors closer to you.


This area will be in the upper side of it:


There is a drawing which via is it:


(please note that this is not scale drawing)


Solder a thin Cuz wire to it and connect it to the 3V3. The easiest place to find the 3V3 is the serial connector (J503) third pin.
Connect to it with an 2K resistor.

Power up your device, and do
cat /proc/bus/usb/devices

And you should see your device details there.
Or you can use the lsusb (from usbutils package).

The additional information about the hack's details could be found here:
http://wiki.openwrt.org/oldwiki/openwrt ... ar/dg834gt

Currently it works for me with an r18196 of the trunk. I will try the bleeding edge version asap.
[ 1 hozzászólás ] ( 38 megtekintés ) [ 0 trackbackek ] permalink ( 3 / 334 )
Calling all innovators - deadline 

Nos ezen is túl vagyunk.

Készítettünk egy kis órarendet Symbianra Qt-val.

Így néz ki desktopon:És szimulátorban:Éles screenshot nincs, majd ha lesz rá alkalom lövök.

Fel van vértezve neptun importálási lehetőséggel, amit innen merítettünk:
http://webjegyzet.hu/proj/netfun/

[ hozzászólás ] ( 4 megtekintés ) [ 0 trackbackek ] permalink ( 2.9 / 178 )
Asus X51R Ubuntu 10.04 microphone 

I had some problem with my laptop's microphone input with the Ubunutu 10.04.

I have inserted the following line to the end of the /etc/modprobe.d/alsa-base.conf


options snd-hda-intel model=3stack-660
options snd-hda-intel probe_mask=1


And now I have the Mic, and the Front Mic and the line channel in the alsamixer. The microphone connector, is the MIC in the alsamixer, and the Mic2 in the system's sound preferences.

BTW, I have disassembled it, and found a pinhead connector near the soundcard IC (ALC660), so I think it is possible to add an internal microphone.

[ hozzászólás ] ( 16 megtekintés ) [ 0 trackbackek ] permalink ( 3.1 / 287 )
Magyarok a marson - Sebek nyalogatása 

Lassan az élet kezd visszatérni a normál kerékvágásba.

Nekálltam rendberakni a marsjárót. Találtunk a tanszéken 1:200 áttételű fém fogaskereses DC motort, a végén enkóderrel. Ez lesz belecsuberákolva a cuccba valószínűleg. Lassab lesz, de gyilkosabb.

Sorra kerültek a megpukkantott H hidak.
Az összes FET jó. A két hídmeghajtó azonban megpukkant. Az egyik látványosan:
Ádám spanom lőtte róla képet a mikroszkópban az androidos csodafonjával.


Hőléggel seperc alatt kicseréltem őket. Ami érdekes, hogy ez a látványosan ellőtt példány az egyik felső GATE felőli elektródánál robbant szét.

Csendben fejlesztgetek symbianra Qt-ben a Nokia callingallinovators versenyre. Kezd elszállni a lila köd, hogy a Qt a legjobb framework. Symbianra legalábbis terror.
A színválasztó widget 6 spinboxból (RGB HSV értékek) és egy színmegjelenítőből áll.
http://bugreports.qt.nokia.com/browse/QTBUG-5234

Táblázatot kellene megjelenítenem, lehetőleg modelből úgy, hogy néhol colspant kell alkalmaznom. A QAbstractTableModelnek van span membere ami jelenleg nem működik:
http://bugreports.qt.nokia.com/browse/QTBUG-6508

Négy nap alatt több bugot/hiányzó featuret/whatthefuckot találtam a Qt-ban mint eddig összesen.

Előkerült az két évvel ezelőtti versenyre ABB-s dobozba heftelt webkamera is. Bedugtam a laposba, Linux alatt még mindig nem megy rendesen. Írtam hát a vimicronak, adatlapért, és válaszoltak. Két éve is próbálkoztam, akkor semmi visszajelzés nem volt. Pedig most tervezett mennyiségnek csak 10-et adtam meg.

Kis kínaiakról eszembe jutott a sokcsatornás USB-s digitalizálós kártyám is, amiben Syntek STK1160 SOC csücsül. Anno az ő oldalukon is kértem adatlapot, azomban regisztráció valami malwares oldalba torkollott. Most megköszönte a regemet, így várom a visszajelzést.
http://syntekdriver.sourceforge.net/

Ja hogy legyen valami sovány vigasz is összevágtam a mutatványomat egy videóra:
http://dl.dropbox.com/u/4295670/mars2020.avi
Hát igen. Tragikus ez, hogy három év alatt ennyit sikerült felmutatnom.

Napi tanulság:
QAbstractTableView-ből készült alosztályban a rowCount és a coloumnCount 0-val kell, hogy visszatérjen, ha a parent argumentum érvényes.
[ 1 hozzászólás ] ( 23 megtekintés ) [ 0 trackbackek ] permalink ( 3 / 227 )
Magyarok a marson 

Ha egy mondatban kellene összefoglalnom a versenyt, akkor az EPIC FAIL jut eszembe.

A versenyre 14 óra tájékában érkeztem meg egyedül autóval. Budapest bűnös város. Mindenhol autó, nem lehet megállni térképet nézni. Ehhez hozzájön az, hogy minden második utca egyirányú. Természetesen nem úgy hogy a párhuzamos utcákból az egyik le, a másik fel, nem úgy, hogy szopjon az ember.

Na mindegy odaértem, szétpakoltam. 16 h felé lőttem 5 képet a virágról, hogy majd Vámos haver belövi hozzá az OCR-t internet terészetesen nem volt. Az OCR egy képen hibátlanul működött, miután megtaníttattam vele az A betűt.

A pálya kövei durvábbak voltak mint a kocsibeálló, ezért billegett a cucc rajta, ami magával hordozta azt a veszélyt, hogy a mintavétel után a golyókat elhagyja. Az első teljes tesztkör során ez szerencsére nem történt meg mivel az űrkikötő és a mintavételi hely közt csak bő méter volt.

A tesztköröknél előjött az a bug, ami úgy két hete jött elő először:
Bizonyos fordulások után egyenesekben az egyik keréksort nem hajtja.
Először sw hibára gyanakodtam, de inkább mechanikaira hajazott, ugyanis egy hátramenet után ment szépen. Ezt a hibát úgy próbáltam elimimnálni, hogy a sikertelen manőverek után betettem némi hintáztatást, illetve teljesen más műveletet. Így nagyjából abszolválta aküldetést, azonban egyre nagyobb hibákkal. Ezt az akkumulátor merülésére fogtam, így felraktam őket töltődni, és lefeküdtem aludni éjfél táján. Hajnali 3kor felkeltem, tettem mégegy tesztkört, illetve elküldtem Vámosnak a képeket, mivel lett internet.

Aztán az egyik tesztkör közepén megállt, és sehova. Három kör rover -> pc -> rover rohanás után megforgattam az egyik kereket, és azt tapasztaltam, hogy szabadon forog. Először a motor tengelyén lévő tengelykapcsoló rögzítésére gyanakodtam. Meghúztam, és mindig szabadon forgott. A baj itten kérem nem kicsi mondaná Emán barátom. Szétkapva az áttételt az első képet láttam innen:
http://www.dropbox.com/gallery/4295670/1/08?h=0aa343

Hát igen innentől bukó a dolog. Pót motor nincs csókolom. Úgy terveztem, hogy megvárom a megnyitót, meg pár csapatot, és húzok haza. A megnyitón találkoztam két Budapesti taggal, akiktől kiderült, hogy MSc-re járnak. Beszédbe elegyedtünk, és kiderült, hogy nekik van egy vázuk elektronika, szoftver nélkül.Itt látható a vas, és az hogy éppen a kezeimet dörzsölgetem.
Ez körülbelül 10 óra környékén történt.

A vasról:
Alumínium váz tégla profilból, a Compar97 Kft műve.
2 db 24 Voltos Maxon kefés DC motor hajtotta 1:200 áttételen keresztül.
A lánctalp mezőgazdasági gép szíja.
A felnik lézerrel lettek kivágva.
24 cella 1800 mAh SUBC akku hajtotta

Beneveztünk hát közösen, azzal a feltétellel, hogy 25% büntetéssel indulhatunk este fél nyolckor.
Elkezdődött tehát az iszonyat hekkelés.
Vettünk a nyóckerben 4-es menetesszárat, felgányoltuk az enkódereket routert, az elektronikát. A cucc kb. 14 órára lábra állt. Eljött a próba ideje. Ment a cucc 20 cm-t és e FETek elpukkantak. Hát igen az alaplapból bugázott 30 Voltos Fetek nem bírták a cella ~34 Voltját. Jött a mentő ötlet, hogy az egyik srácnál van otthon L298. Elhozta hát, és belekokeszoltuk.A kokeszolás után ment szépen, azonban az AVR programját át kellett hekkelni picit. Ez megtörtént, eztán jöttek a mechanika gyermekbetegségei: ledobta a lánctalpat. A fiúk ezt próbálták orvosolni, azonban a versenyen ez nem volt elegendő. Közben előjött egy másik bug is, az űrlift csak felfelé ment. A Fetes híd egyik felét valószínűleg egy vezetékhozzáérintéssel lenulláztuk. Gyors kokesz bele egy BA6219-et. Ez sajnos nem működött, így maradt a csak felfelé mászó lift.

Elérkezett hát a bevetés pillanata.
A navigááció áthekkelésére természetesen nem jutott idő, ezért válogatott káromkodások közepette nekiálltam kódolni a mért időben. Sikerrrel kigyomláltam belőle a tegnapi kényszerbarmolásokat, illetve beállítottam a fordulási, és egyéb paramétereket. Azonban egy idő után elhagyta a fordulási képességeket. Mint kiderült leesett a lánctalp. Végén még elózeroltam egy sziklát aztán kivettük, mert gyak. csak előre illetve hátra tudtunk menni.

Végigvártuk az eredméynhidretést, majd szétrobbanottuk a rovert, ki ki hazatért a saját alkatrészeivel.

Én éjfél táján megfürödtem, és eltettem magam holnapra.
Másnap reggel vettem magamnak kaját, a közeli közértben, aminek a felét ki kellett ívelnem, miután az egyik kakaós csiga full fehérpenész volt belülről.

Aztán elindultam, és hazajöttem.

Nagyjából ennyi. Sok hűhó a nagy semmiért. Mindenesetre a verseny nagyon jó hangulatú volt, a szervezők nagyon kitettek magukért.

[ hozzászólás ] ( 1 megtekintés ) [ 0 trackbackek ] permalink ( 3 / 221 )

<< <Előző | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | Következő> >>

 
számláló