Élet Ausztráliában

Már több, mint egy éve Melbourne az otthonunk. Reméljük, a következö képekkel sikerül bemutatnunk, miért tartják a vilag egyik legélhetöbb városának ezt a helyet, ahol nincs hiány napsütésböl, tengerpartbol, épitészeti érdekességekböl,parkokbol és szorakoztato programokbol.

Melbourne-i képek

Végre megérkeztek a várva-várt képek az uj hobbinkrol, amit karácsony ota üzünk és hétröl-hétre valami ujat tanulunk erröl az érdekes sportrol, a vitorlazasrol. Szerencsére sikerült jo helyet találnunk St Kilda kikötöjében a mi kis 7 méteres, 2 és fél tonnás hajonknak, amit 10 perc alatt elérünk biciklivel otthonunkbol. Viharos szélben akár 45 fokos szögben is megdöl a hajo, igaz, erröl még nem sikerült képet készitenünk, inkabb a fedélzeten maradásra koncentrálunk egyelöre. Különösen szeretünk a naplementében kivitorlazni, amikor az égbolt narancssárgára változik a város felhökarcoloi felett és a pingvinek velünk együtt térnek vissza éjszakai pihenöhelyükre.

Vitorlázás Port Phillip Öbölben

2010 decemberében ujabb kirándulást tettünk a Great Ocean Road utvonalon, ami a 12 apostol elnevezésü hires sziklaformacionak is otthont ad. Igaz, ma már az elnevezés nem fedi a valoságot, ugyanis az oceán hullámai és az erös szél jo pár szirtet eltüntettek. Ettöl függetlenül továbbra is nagyon lenyügözö Victoria állam dél-nyugati partvonala, ahol nincs hiány látnivaloban: sármos tengerparti kisvárosok, páfrányos esöerdök, hullamok mardosta sziklaszirtek, vilagitotornyok és koalák lakta eukaliptuszerdök váltják egymást a  turista örömére.

Great Ocean Road képei

Nyár végén egy kellemes hétvégét töltöttünk a 100 km-re lévö Phillip-szigeten, ami kék pingvinek, wallabik és fókák lakohelye.

Seal Rocks képei

Comments are closed.