Bekecsi Görög Katolikus Egyházközség
Látogatók
010145
Mai látogatók : 6

Kedves Testvéreim!

Elgondolkodtató cikket küldök olvasásra.
Még egy kevés gondolatot hadd írjak le.
Sokat foglalkozunk mostanában a járványos betegséggel, kell is, őrizzen meg mindenkit az Úr a betegségtől. De ne felejtsük el, hogy nagyböjt van. A kereszténység legáldottabb időszaka. Most még fontosabb, hogy a böjtöt komolyan vegyük. A böjt megtartása egész lényünk megtartóztatását jelenti a bűnöktől. A legnagyobb nyomorúság, a legfőbb betegség az életünkben a bűn. Vajon aggódunk-e miatta legalább annyit, mint a járvány miatt? Ámde ha szívből bűnbánatot tartunk, akkor megtapasztaljuk Istenünk végtelen irgalmát. Isten irgalma pedig a veszélyekben is velünk marad.
Az ima ideje a nagyböjt. Most különösképpen is éreznünk kell, hogy milyen törékeny az életünk. Ámde az evangélium sokszor figyelmeztet: “Ne féljetek!” “Én legyőztem a világot!” – mondja Üdvözítőnk. Kérem a Családokat, hogy a böjt következetes megtartása mellett most minden nap szánjunk időt az imádságra. Most több időnk is van, hiszen a gyerekek otthon vannak, sokan otthon végezhetik munkájukat. Higgyünk az igazi imádság mérhetetlen erejében. S ne csak magunkért imádkozzunk, hanem a betegekért, a szenvedőkért, egyházunkért, az emberek megtéréséért.
Meggyőződésem, hogy bűnbánat és megtérés nélkül nem menekülhet meg a világ. A böjt és a szenvedésekben való kitartás azonban felragyogtatja előttünk az Úr jóságát és irgalmát.
A járványt jelnek tekintjük, mely jó irányba fordíthatja életünket, ha belőle Istenhez menekülünk. Ne emberekben reméljünk csupán, hanem Krisztusban!
Húsvétra készülünk, s kétezer éve ritkán fordult elő, hogy nem végezhetjük a templomban szent szolgálatainkat.
Vasárnap (még) megtartjuk a szokott időben a szent liturgiát, de különösen figyelnünk kell az idősek és betegekre. Jövő héttől lehet, hogy drasztikus változásokat kell kieszközölnünk az istentiszteleti rendünkben.
Aki nem vesz részt (vagy nem vehet részt) Liturgián, annak is tudnia kell, hogy a vasárnapot meg kell szentelnünk. Otthonunkban is szánjunk egy órát imára, Biblia olvasásra és elcsendesedésre, főleg a vasárnapokon.
Templomunkban az ikon és keresztcsókolást most kerüljük – püspökeink rendelkezése szerint..
Aki betegnek érzi magát vagy a betegségnek kiszolgáltatottnak, az semmiképpen se jöjjön már most sem templomba. Vigyázzunk, hogy másnak se adjunk át akár lappangó betegséget sem.
Interneten most már rendszeres közvetítés folyik Máriapócsról.
Húsvétra készülve a gyónás szentsége nagyon fontos, hiszen az: testünk és lelkünk gyógyulása. Idén közös gyóntatást nem tudunk szervezni, de egyénileg egyeztetett módon természetesen van rá lehetőség.
Papként az Isteni Liturgiákat meg fogom tartani, legrosszabb esetben zárt ajtók mögött családommal. De imádkozni fogok, mint eddig is, egyházközségünk minden tagjáért, a betegekért, elhunytainkért és egész világunkért. A Liturgia életünk forrása, becsüljük meg, mert nagyobb csoda a földön nincsen nála.
Ne féljünk!
Tekintsünk Krisztusra, aki meg tudja óvni életünket minden testi és lelki veszélytől.
Csak Ő és senki más.
Ha bárkinek tudok bármiben is segíteni vagy kérdése van, forduljon hozzám bizalommal. Különösen figyeljünk idős testvéreinkre, ha tudunk segíteni valakinek, tegyük meg. Főleg, ha nincs hozzátartozója a közelben.

Szeretettel és imádsággal gondolva mindnyájunkra:

Szabó Roland bekecsi pap

https://vasarnap.hu/2020/03/14/szekely-janos-puspok-koronavirus-nincs-itt-valami-nagy-aranytalansag/?fbclid=IwAR1_tur596lpnqPXQGX9N-AqO7N4bddgd5cNDh6J9oDQNEPGEhJ84y4lQNY

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.

2024. április
H K S C P S V
« okt    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930