Main
Product
Information
Contact
Információk

MISKOLCI Belvárosi kutya-macskaKOZMETIKA

Kattanj a linkre !
Kozmetikai képgaléria
A galériában viszont a kiválasztott képre kattints!  Oltások, férgek, bolhák
Kullancs


 
Iszonyú ha nem vagyunk ápoltak!!!

<>BejelentkezésTel:06 30/90 48 903Kattanj a linkre !
Kozmetikai képgaléria
A galériában viszont a kiválasztott képre kattints!
KUTYAKOZMETIKA 
 

A jólápolt eb

HASZNOS TANÁCSOK, hogy KEDVENCÜNK MÉGJOBBAN ÉREZHESSE MAGÁT!

Aki kutyát vesz, gondoljon arra, hogy a becézgetésen, simogatáson kívül kötelességei is vannak. Minden gazdinak kötelessége rendben tartani kedvencét, különösen akkor, ha szõrösebb fajtára esett a választása. Sajnálom az elhanyagolt állatokat. Amikor látok egy ápolatlan, loncsos, csomós, torzonborz kutyát, elgondolkodom rajta, hogy miért vehette a gazdája? A gazdik a szeretetüket nem csak azzal tudjak kimutatni az állat felé, hogy enni-, inni adnak neki, idõnként megsimogatják, hanem azzal is, hogy szõrzetük ápolására is gondot fordítanak! A kutyatartáshoz hozzátartozik (bármilyen szerepet is tölt be kedvencünk, házörzõ vagy szoba kutya, rövid vagy hosszú szõrû) szõrzetének gondozása, tisztántartása. Ahhoz, hogy kedvencünk ápolt kutyus benyomását keltse, bundáját rendszeresen fésülni kell! Ahogy mi is megfésüljük hajunkat minden nap, úgy kutyánk szõrzetére is gondot kell fordítani. Bármilyen fajtájú legyen kedvencünk, szõrzetének ápolása kötelességünk! Ne úgy próbáljunk a dolgos mindennapjainkban idõt spórolni, hogy kutyánkkal nem törõdünk. A mindennapos szõrzetápoláshoz hozzá tartozik a fésülés, szemkörnyék, ill. a szakáll tisztogatása, a fülek, tappancsok átvizsgálása és végbél környékének tisztántartása (amit ugye magunknak is megteszünk), mert komoly fertõzések forrása lehet!
A legfontosabb feladat a rendszeres és alapos FÉSÜLÉS! A fésülést a kutyák jó része nem szereti. Errõl általában a gazdi tehet, mert kölyök korban nem szoktatta hozzá kutyáját, vagy nem kötötte a mûveletet valami kellemes eseményhez. De se baj! A leghisztisebb kutya is hozzászoktatható következetes és türelmes neveléssel! A fésülést mindig nagyon óvatosan kell elkezdeni. Eleinte csak a szõr végét bontsuk ki, majd haladjunk a töve felé. Figyeljünk, hogy a bõrét ne sértsük meg. Minden irányba alaposan keféljük át a szõrzetet. Ezután következhet az ellenõrzés a fésûvel. Ha alapos munkát végeztünk, a fésû nem akad meg sehol. Kritikus helyek a hajlatok és a fültövek. Kaphatók olyan csúcsminöségû készítmények, amelyek megkönnyítik a szõr bontását és a szörminõségét is javítják. Meglátják ezek a szerek és a szõrzetnek megfelelõ fésû csodákra képes!
Nagyon fontos, hogy a fésülést mindig valamilyen kellemes dolog kövesse. Jutalomfalat, játék, simogatás. Naponta 10-15 percet mindenkinek illene kedvence fésülésére szánni, bármilyen elfoglalt is.

SZEMTISZTÍTÁS:Nagyon fontos, hogy kutyusunk szemét szemtisztító folyadékkal vagy patikában kapható 3%-os bórvízzel naponta megtisztítsuk. Ellenkezõ esetben kutyánk szeme becsipásodik, és szõrére csúnyán ráragad, a szõrzete pedig elszínezödik! Ez nemcsak kedvencünknek kellemetlen, de csúnya látvány és ápolatlan eb benyomását keltheti.

A FÜLEK TISZTÁNTARTÁSAsem elhanyagolható! A hallójáratok átvizsgálása azért is fontos, mert az erõs váladékozás gyulladásra utalhat, amit állatorvosnak kell megvizsgálni és az általa felírt szerrel kikezelni. Az egészséges füleket is célszerû hetente fültisztító folyadékkal kitörölgetni
MANCSOK ÁTVIZSGÁLÁSA fõleg toklász szezonban fontos. Idõben elcsípett toklászkínzó fájdalmaktól mentheti meg kutyáját. Télen a hó és a jég felsebezheti, a sólé kimarhatja a talppárnákat. Éppen ezért ajánlatos tappancsvédõ kenõcs alkalmazása. Ha hó tapad a kutya lábaira, semmi esetre sem melegvízzel próbáljuk leolvasztani, mert nem tesz jót az átfagyott tappancsoknak!
Ha már télnél tartunk, ejtsünk szót a kutyaruhákról.
A hideg idõ beálltával napról- napra egyre több kutyust látni divatosnál divatosabb ruhácskában.
Azért mert mi fázunk nem feltétlen szükséges kedvencünkre is pulóvert húzni. Azért van szõrzete az állatnak, hogy megvédje õt a hidegtõl és a melegtõl egyaránt. Csak akkor húzzunk kabátot kutyánkra ha, idõs, beteg, vagy nem megfelelõ a szõrtakarója. Gondoljunk bele a kertben tartott dobbermanokra. Nekik is rövid a szõrük, mégsem kapnak ruhát.
Addig, amíg sétálunk és mozog a kutya, addig nem fázik.

Arra a kérdésre, hogy milyen gyakran fürdessük kutyánkat, az állatorvosok és a kutyakozmetikusok a legkülönbözõbb választ adhatják. Akkor milyen gyakran fürdessük kedvencünket? Ez függhet attól, hogy milyen a kutya szõrzete, udvaron lakik vagy lakásban. Ha már erõsen kutyaszaga van és látszatra is koszos a szõre, akkor minden bizonnyal eljött az ideje egy alapos csutakolásnak. Bizony nem lehet kellemes egy piszkos, kutyaszagú kutyussal egy lakásban élni. Ráadásul még kutyánk sem érzi így jól magát. Ha vállaljuk a közös kádhasználatot, akkor otthon is vállalkozhatunk erre a feladatra.
A fürdetés megkezdése elõtt mindent készítsünk elõ. Csúszásgátló gumiszõnyeget a kádba, ezzel fokozzuk a kutyánk biztonságérzetét. Jó nedvszívó törölközõt. Csak jó minöségû, kutyák számára kifejlesztett, speciálisan a szõrtípusnak megfelelõ sampont használjunk, amit a flakonon feltüntetett hígítási arányban készítsünk el. Ezen ne spóroljunk, mert kutyánk bõre bánhatja, ha nem megfelelõ sampont választunk, vagy esetleg emberi használatra szánt terméket választunk. Az embernek készült samponnal többet árthatunk kedvencünknek, mint gondolnánk! Ha a fürdéshez nem szokott állatot szeretnénk kádba varázsolni, álljon mellettünk "tettre készen" valaki segítségként, lehet, hogy szükségünk lesz a jelenlétére. Fürdetés elõtt bontsuk ki kefével a szõrcsomókat, majd fésüljük át fésûvel. A nehezen kezelhetõ területeket se hagyjuk ki! Ha a szõrbontást elmulasztjuk, és csomósan kezdünk neki a mûveletnek, a víz hatására a szõr kibonthatatlan gubanccá áll össze. Lehetõleg zuhanyrózsával, kéz meleg folyóvízzel alaposan nedvesítsük át a kutya bundáját, ügyelve arra, hogy ne menjen víz a fülekbe. A sampont mindig hígítsuk fel, és ne töményen használjuk Ha szükséges, ismételjük meg a mûveletet. Vigyázzunk kedvencünk szemébe ne tunkoljuk bele a sampont, mert szegényke szeme begyulladhat! Kondicionáló balzsamot is használhatunk és azt is hígítva. Mindig alaposan öblítsük ki a sampont a szõrzetbõl, mert különben vakaródzásnak adhatunk okot! Csavarjuk ki a szõrébõl a vizet, hagyjuk, hogy jól megrázza magát. Egy jó nedvesség szívó törölközõvel itassuk fel a vizet a szõrzetbõl és kezdhetjük a szárítást. A hajszárító használatához és hangjához már kölyökkortól szoktassuk hozzá kedvencünket.
Mindig alaposan szárítsuk meg az állatot, ne csak a felsõ réteget szárítsuk meg. Használjunk fõnözõ kefét a szárítás közben. Így szebb lesz a bunda és hamarabb is szárad. A szárítás végeztével kb. 12 óra hosszat még ne engedjük ki az udvarba. Nyári kánikulában a rövidszõrû kutyákat nyugodtan kirakhatjuk száradni az udvarra, és ezzel alaposan leegyszerûsödik a dolgunk.
Ne feledjük, hogy a túlzottan gyakori fürdetés következtében kutyánk bõre kiszáradhat, ekcémás is lehet, ezért csak akkor fürdessük, ha feltétlen szükséges! A kutya száját, popsiját, lábát viszont minden nap tisztogassuk meg tiszta vízzel.

KÖRÖMVÁGÁS: A szobában tartott kutyáknak kevésbé kopik a körmük, mint a szabadban tartott társaiknak. A karom megnõ, vés, akadályozza kutyánkat a járásban, kínosabb esetben le is szakadhat, ezért rendszeresen vágni kell belõle. Mindenféleképpen bízzuk szakemberre, mert speciális eszközre van szükség és az sem mindegy mennyit vágnak belõle! Ha sokáig halogatjuk, a mûveletet a karmokba belenõ a hajszálerekbõl és idegekbõl álló hús. Ilyenkor a körömvágás fájdalommal és erõs vérzéssel jár!!!

Ateljes körû kozmetikai ellátásfésülésbõl, fürdetésbõl, bûzmirigy kezelésbõl, a gazdi kívánságainak megfelelõ nyírásból ill. trimmelésbõl, fültisztításból, karomvágásból áll, melyet 6-8 hetente illene elvégeztetni szakemberrel. Ne feledjük, a kutyakozmetikai kezelés nem évszakfüggõ! Minden évszakban rendszeresen kellene kutyánkat kozmetikushoz vinni. Vannak, akiknek anyagi körülményeik nem engedik meg, hogy 6-8 hetente fizessenek a kutyájuk teljes körû rendbetételért és csak egy évben 2x-3x tudják elvinni a kutyakozmetikába. Erre azt szoktam mondani, hogy a jól ápolt eb nem pénzkérdés! Kefére és samponra mindenkinek van pénze, csak a kutya legyen csomómentes, tiszta és ápolt!
Ha nem vagyunk képesek a kutyánk teljes körû ápolására, akkor legalább minden évszakban 1x bízzuk szakemberre az ellátását!
A kutyus elsõ kozmetikai látogatására 4-5 hónaposan kerülhet sor, ill. akkor, amikor már megkapta az utolsó oltását. Megfelelõen felkészült kozmetikus többféle fazont is tud nyírni kedvencének. Mindig olyan fazont válasszunk, aminek vállaljuk maximális gondozását! Ne feledjük, hogy a kutyakozmetikusnak dolga nem a mindennapos ápolás utólagos pótlása, az összecsomósodott, elhanyagolt szõr órák hosszanti bontogatása (ami végül a gazdi pénztárcájának is megterhelõ lehet, mivel a szõrbontó szer és a rá szánt idõ is pénz)
Ne csodálkozzunk, hogy kutyánk utál kutyakozmetikushoz menni, ha eddig tetõtõl talpig csomósan cipeltük oda és több órás tortúrának, fájdalomnak tettük ki! Mi sem mennénk szívesen fodrászhoz, ha ott állandóan a hajunkat húznák!
Az ápolt kutya örömmel megy kutyakozmetikushoz, mert a kezelés nem okoz neki kellemetlenséget!
Szép kutyát is csak ápolt, egészséges szõrzetböl lehet nyírni, mivel a legképzettebb és legtapasztaltabb kutyakozmetikus sem varázsló! Sajnos 11 éves tapasztalataim alapján sok gazdinak rendszeresen fel kellett hívnom a figyelmét kutyájának, cicájának nem kielégítõ ápolására. Nem a munkám megkönnyítése miatt, hanem az állat érdeke miatt. Nem utolsó sorban a gazdi miatt, mert elõfordulhat, hogy ismerõsei, ill.a szomszédjai a háta mögött megjegyzik, hogy ápolatlan a kutyája. Fõleg, ha lakásban tartja.

És végül még egy fontos kérdés. Mostanra gomba módra szaporodtak a kutyakozmetikák. Kutyakozmetikus és kutyakozmetikus között óriási különbségek lehetnek! Sajnos kutyakozmetikusoknak még nincsen mestervizsga és nehéz megtudni, hogy ki a hozzáértõbb kutyakozmetikus, a szakképzett vagy az okleveles. Különbözõ oktatásban vehettek részt és a tapasztalatuk sem lehet egyforma. Hogyan találhatjuk meg mégis azt a szakembert, aki a legjobb törõdést tudja biztosítani szeretett barátunknak? Egy kutyakozmetikusnak a legjobb ajánlólevél a saját munkája! Tapasztalatból tudom, hogy mennyire jó érzés, ha egy elégedett gazdi tovább ajánl egy kutyás ismerõsének. Ha mégsem kutyás barátunk segítségét vesszük igénybe a kutyakozmetikusunk megtalálásához, akkor bízzunk az ösztöneinkben! Kérjük meg a kiszemelt kozmetikust, hogy mutasson képeket munkájáról. Ha a képek meggyõzõek még nem biztos, hogy a megfelelõ emberrel van dolgunk.

Nézzük meg, hogy hogyan viselkedik a kutyánkkal, hogyan barátkozik meg vele, hogyan nyúl hozzá. Ha az elsõ percben nem színpatikus a kutyakozmetikus, ne habozzunk távozni az üzletbõl. Sok gazdi szívesen végignézné, hogyan szépül kiskutyája. Sok kutyakozmetikus ezt nem engedi, mondván a kutya akkor kezelhetetlenebb. Ez egy rendszeres otthoni szõrzetápolásban részesített kiskutyánál lehetetlen, így ne engedjünk az elképzelésünkbõl. Valószínû, hogy ez a kozmetikus sem a mi emberünk.

A jó kutyakozmetikus kedves, türelmes és barátságos kutyánkkal. A gazdit hasznos tanácsokkal látja el. Naprakész a kutyakozmetikumok ismeretében. Kutyánk szõrének, állapotának megfelelõ, és a legkiválóbb kozmetikumokat tudja ajánlani. Jártas a fajták standardében és a standerdnek megfelelõ fazont tudja nyírni, az esetleges anatómiai hibák elrejtésével.

Remélem találtak hasznos dolgokat a sorok között és eredményesen tudják alkalmazni kedvencük csinosításakor!

Vagy bizzúk szakképzett kozmetikusra a
kedvencünk ápólását!!!

Ez csak!!!

.Ártájékoztató
Belvárosikutya-macska kozmetika
BEJELENTKEZÉS:06 30/9 048 903
3530 Miskolc, Vörösmarty 56.
                                        E-mail:internetmegallo@mailbox.hu
                                                    www.belvarosi.atw.hu
                                                 
www.kutyacicakozmet.atw.hu


Rezsi órabér /minden megkezdett óra /        3000/Ft
Bontás, trimmelés/minden megkezdett óra/ 4000/Ft

A teljes kozmetika ára akár 60%-al is olcsóbb lehet !!!

Fürdetés szárítás Testtömeg/kg(ttm/kg)
Kis testû 2-ttm/kg,-ig           3000/Ft-minimum
Közepes testû 10-ttm/kg,-ig 4000/Ft-minimum              Nagy testû 10-ttm/kg,-tól     7000/Ft-minimum

Minimum felett a kutya fajtájától és állapotától, egyedileg állapítjuk meg az árat !!
Nyírás
Kis testû 2-ttm/kg,-ig                   3000/Ft-minimum
Közepes testû10-ttm/kg,-ig        4000/Ft-minimum
   Nagy testû10-ttm/kg,-tól              7000/Ft-minimum
Minimum felett a kutya fajtájától és állapotától, egyedileg állapítjuk meg az árat !!!

A teljes kozmetika ára akár 60%-al is olcsóbb lehet !!!

Fültisztítás                      1000/Ft- minimum
Karomvágás                   1000/Ft- minimum

Bûzmirigy                       1500/Ft- minimum
Bolhairtás fretõtlenítés 2000/Ft- minimum

Teljes kozmetika ára mindig a kutya fajtájától és
állapotától
,egyedileg és
alkalmanként a gazdival közös megegyezés alapján történik!!!


Külön egyedileg felhasznált anyagok:
Pl.: Sedalin gél, balzsam, teafa olaj, nercolaj stb.

Az ár a felhasznált mennyiségtöl függ!

KISZÁLLÁSI DÍJ  a benti kozmetikai díj kétszerese
Pl.: nyírás 5000+kiszállás 5000=10 000 Ft
+ esetenként km-díj (üzemanyagár-függõ)
vagy alkalmanként a gazdival közös megegyezés alapján történik.

Ha valamelyik kért szolgáltatás árával  nincs  tisztában kérem  kérje az ártájékoztatást és a segítséget a félreértés elkerülése érdekében!