Farkas ezső és Családja Pincészet

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:



A pincészetet Farkas Dezső és családja alapította 2011-ben, saját örömére, közel két hektár területre alapozva. A szőlőterületek a Tokaji Történelmi Borvidék szőlőkataszter szerint I. osztályú besorolású területei a sárospataki Darnó dűlőben.

A tradicionális tokaji (furmint, hárslevelű) fajtákon kívül néhány száz Zengő és Kabar tőkénk is van, a belőlük készített borok érdekesen mutatják a termőhely ásványosságát, tokaji jellegét. Borainkat mind a hagyományos tokaji kisfahordós erjesztéssel és érleléssel, mind reduktív technológiával készítjük.

Csak tökéletesen érett, évjárattól függően botrítizálódott szőlőt szüretelünk, így próbáljuk kihasználni a kiváló termőhely adta lehetőségeket. Boraink ennek megfelelően összetettek, testesek, hosszú ízérzetűek.

Kispinceként borait azoknak ajánljuk, akik a bort bizalmi- és személyes termékként kezelik.

Farkas Dezső és Családja Pincészet

 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz