A csokoládé
A természetes boldogsághormon
Főoldal
Csokifajták
Különlegességek
Kapcsolat
Csokifajták
Étcsoki

Egy kis kockányi étcsokoládé naponta védi szívünket a gyulladástól és más szívproblémáktól, állítják olasz kutatók. A tejcsokoládé nem felel meg erre a célra.
Tejcsoki

HÁZI TEJCSOKI

Hozzávalók: 2 dl tejszín, 10 dkg vaj, 50 dkg cukor, 24 dkg zsíros tejpor, 4 dkg vaníliás cukor, 3-4 evőkanál kakaópor.

Elkészítés: 2 dl tejszínt, 10 dkg vajat és 50 dkg cukrot 5-7 percig főzünk. Közben összekeverünk 24 dkg zsíros tejport, 4 dkg vaníliás cukrot és 3-4 evőkanál kakaóport, és a tűzről lehúzott tejszínes masszába keverjük. Alufóliával kibélelt tepsibe öntjük, és a hűtőszekrénybe tesszük. Amikor teljesen kihűlt, apró kockákra vágjuk.
Fehércsoki

Amíg az étcsokoládé alapja a cukor, kakaóvaj, kakaó oldat és esetleg a vanília keveréke, amihez még a tejcsokoládé esetében hozzájön a tej vagy tejpor, addig a fehér „csokoládénak" cukor, kakaóvaj, tej vagy tejpor és vanília keveréke adja az alapját. A fehér csoki tehát - a hazánkban is elfogadott FAO szabvány szerint - nem szó szerinti csokoládé mivel csak kakaóvaj-tartalma van, kakaótartalma nincs. Finomnak ugyan finom és mértékkel fogyasztva egészségi kockázata sincs, de a magas kakaótartalmú csokoládékat jellemző kedvező élettani hatásokkal nem rendelkezik.
Táblás csoki
Bonbon
Űrlap
Neved:
Életkorod:
Kedvenc csokid: Étcsoki
Tejcsoki
Fehércsoki
Észrevételed: