20 July 2018 22:20:09
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni

26 August 2015 10:25:36
Mi a helyzet a ligával?

04 August 2015 18:44:12
Válaszod meg is kaptad Grin Smile

04 August 2015 14:28:39
Most már elmondod mit találtál ki?

04 August 2015 14:05:53
Sikerült letölteni a játékot akinek gondja volt? Ha az én linkemmel nem ment most már fent van másik verzió is(CODEX)

28 July 2015 19:09:01
Indulhat is a PCM 11-es móka! Smile

Archívum
Felhasználók
Online vendégek: 1

Online tagok: 0

Regisztráltak: 928
Legújabb tag: Iyuit01
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Szavazás
Kis Dario kalandjai videős vagy szöveges formátumban legyen?Szavazáshoz be kell jelentkezni
Le Tour De France XBOX 360 - Konzolos verzió
Tour de France

Le Tour De France

Ahogy ígértem, jelentkezem a beszámolómmal. Az eddigi tapasztalatok elég szegényesek, hiszen egyetlen szakaszt játszottam le, de későbbiekben majd írok egy rendes tesztet is a nagyérdeműnek.

Kezdjünk is bele. Tegnap hazaérve boldogan láttam, hogy az Xbox-os verzió is felkerült a világhálóra, így gyorsan le is töltöttem. Mivel itt nem kell serialokkal szenvedni, mint a PC-s játéknál, ezért kis is írtam, és tettem is be a boxba kipróbálásra. Félelmem megvolt, hogy nem fog menni, mert előttem másoknak nem indult el, de szerencsére ilyen probléma nem fordult elő. Indulásnál a jól megszokott videók jöttek, de be kell, hogy valljam, nem néztem végig, mert jobban vártam magát a játékot.

A menü hozza a Cyanide stílusát: semmi extra. A beállításokban a hangerőt lehet állítani, és semmi mást. Ez kicsit érdekes volt számomra. Lehet választani Tour módot, és egy szakaszos játékot., illetve egy oktató részt, ahol képekben elmondja, mit is kéne csinálni. Nos, a mai világban ez édeskevés, nem hiszem, hogy olyan nagy meló lett volna egy oktató szakaszt csinálni,a hol mindent szépen elmagyaráztak volna és lehetett volna gyakorolni is.

Természetesen idő hiánya miatt egy szakaszos verziót próbáltam ki, azon belül is egy hegyi szakaszt. Csapatnak a Saxot, versenyzőnek meg Conti bácsit (meglepő, mi? :D ). Érdekes, hogy a segítőket is ki lehet választani, bár ezzel nem foglalkoztam. Szakasz betöltése közben hasznos információkat kaptam a képernyőn, hogy melyik gombbal mit is lehet csinálni. Röviden: X-el rövid vezetésbe lehet beszállni, én igazából ezt arra használtam, hogy tapadjak az előttem lévőre, így nem kellett állandóan a sebességgel küszködni, és az irányításba is besegített. A-val lehet támadni, B-vel lehet gyorsulni, és az Y-al fékezni. Ez a későbbiekben majd fontos lesz. Hátranézni is lehet a versenyzővel, illetve a stikkel meg irányítani a peletonban. Megjegyzem, hogy nem lehet átmenni a versenyzőkön, se lemenni az útról, dicséretes, hogy sikerült ezt megoldani. Viszont komolyan figyelni kell így, hiszen egy kis kihagyás, és már hátul is vagyunk, onnan felérni meg nem könnyű.

Végre elérünk az érdemi részhez, elindul a szakasz. Elöljáróban annyit, hogy nem kell mind a 200 km-t végigszenvedni, hanem bizonyos mennyiségű kis szakaszokra van tagolva az adott szakasz. Ez azt jelenti, hogy kb. 15-20 km-es etapokat kell teljesíteni. Olyan szempontból jó, hogy rövidebbek a szakaszok, viszont még így is túl hosszúak ezek az etapok véleményem szerint, plusz az etapok közti részbe nem lehet beleszólni, az teljesen a gépre van bízva. Még nem volt olyan dolog, ami kifejezetten zavart volna ebben a megoldásban, de félek, hogy egy tour lejátszása alatt fogok ezzel szívni. Szóval betöltődik a szakasz, és megkaptam Conti irányítását. Az elején persze azt se tudtam, hogy most mi van, eszik vagy iszik a játékot, de az első etapban kezdtem rájönni mindenre. Lehet kérni a csapattársakat, hogy segítsenek, vagy hogy vezessenek, akár azt is, hogy támadjanak. Meg tudom őket kérdezni, milyen erőben érzik magukat, egy szóval mindent. Be lehet szólni a csapatautónak, adjanak már tájékoztatást, ki szökik, ki szakadt le, illetve tudom kérni a másik csapatokat, hogy segítsenek a szökevények üldözésében. Ez a része elég jó lett, bár kicsit macera állandóan nyomogatni a gombokat. :) Ami nagyon hiányzott, az a vízkérés, illetve hogy nem magunknak kell táplálkozni. Az még egy komoly taktikai lehetőséget rejtett volna magába. Az irányítás egyszerű, csak figyelni kell. Ez a része jó lett a játéknak, még arra is figyeltek, hogy a támadásnál nem rögön indul meg a versenyzőnk, hanem van az a pici megtorpanás, mint az életben is. Ami nem tetszett, hogy hegyen pl. Conti nem a pörgős ritmusban ment fel. Ezt igazán elvárhatnánk egy ilyen stílusú játékban. Másik, hogy a versenyzők fizikai tulajdonságainak kidolgozása botrányos, mindenki ugyanúgy néz ki, semmi egyedi vonás. Ezen lesz még mit fejleszteni. A grafika amúgy jó, élvezetessé teszi a játékot, bár véleményem szerint a PCM grafikája szebb. De legalább lesz hová fejlődni. :) Nagy negatívum, hogy nagy nehezen elértünk az utolsó hegyre és még mindig 70-80 ember volt a csoportunkba, ami szokásos PCM betegség. Szerencsére a végére sikerült az oda nem illő kerekeseket leszakítani, így elég jó kis csata alakult ki Andy és Conti között, sajnos tapasztalatlanságom miatt korán előttem a puskaporomat, így Andy lehajrázott. Sebaj, elsőre nem rossz a 2ik hely. A játék érzése tök jó volt, komolyan, mintha a touron lettünk volna, néha még a kép is olyan volt, mintha a motoron ülnék és nézném a versenyt. Saját véleményem szerint a sok kis etapot hanyagolhatták volna, illetve opcióban lehetett volna választani, hogy rá akarunk-e menni a hegyi trikóra, vagy sem, mert így majd 30 perc volt egy szakasz, ami kicsit hosszú. (Szakaszok úgy lettek kiválasztva, hogy minden rajt és cél benne van, illetve a sprint kapukra illetve a hegyi trikóra lehet rámenni, illetve némelyik időfutamot teljes egészében le lehet játszani, és ha minden igaz, minden szakaszon választhatsz ember, kivel vagy.)

Véleményem eddig, hogy a játék jó lett, bár sok lehetőséget kihagytak. Előre látom már, hogy ha valaki végigviszi a tour, onnantól kezdve nincs más lehetősége, hiszen semmi más szakaszt nem tettek bele a készítők. Én személy szerint kifejezetten örültem volna egy karierrnek, ahol egy saját versenyzőt lehetett volna kinevelni, de bízzunk benne, hogy sikeres lesz a játék, és jövőre már ilyet is beletesznek a készítők.

Hozzászólások
#1 | Csabikaa13 - 29 June 2011 10:15:00
csak a tour van benne a játékba? Sad
Az azért kicsit kevés :s
Sebaj már várom hogy jo legyen pc -re is
Grin
#2 | Monof - 29 June 2011 10:20:24
Hát igen. Én is így vagyok vele. De reménykedek benne, hogy majd jövőre több szakaszt belepréselnek. Meg bízok benne, hogy adnak ki hozzá valami kiegészítőt is.
#3 | Dragon - 29 June 2011 11:30:49
Csak a Tour van benne?
Akkor biztos hogy nem veszem meg!
Inkább ha végre lesz új gépem, letöltöm vagy megveszem a PCM 11-et.
#4 | Monof - 29 June 2011 11:41:16
Letölteni? Az is megoldás Smile
#5 | Dragon - 29 June 2011 12:54:49
Csak ha nincs lehetőségem megvásárolni akkor. Grin
#6 | Nota - 01 July 2011 08:24:56
Szerintem idővel lehet ebből egy mellék játék akár PC-re is, ahol egyéni karriert is lehet csinálni meg hasonlók. Én annyit változtatnék ez esetben a Cyanide helyében hogy nem a Tour-ra pozicionálnám a megjelenést hanem mondjuk a Giro-ra. Így mindkét játéknak lenne tere.
#7 | Szasza78 - 14 August 2012 13:11:58
Sziasztok!
PC-re is működik már a virágbolti verzió, ha valakit érdekel...
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek

Jelentkezz be vagy regisztrálj

Még nem értékelték

598,883 egyedi látogató

Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2018 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.